Αρχική Πολιτική Η Α. Μπούζα για για το δρόμο…καρμανιόλα του Ασπροχώματος

Η Α. Μπούζα για για το δρόμο…καρμανιόλα του Ασπροχώματος

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑ Καλαμάτα 10 Δεκεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ώρα που βοά η κοινωνία και ζητάει επίμονα την επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων, οι άμεσα εμπλεκόμενοι, έχουν άλλο καημό!

Πως θα μεταθέσουν τις ευθύνες της δικής τους ανικανότητας σε τρίτους.

Έτσι επιστράτευσαν ως συνήθως καλοπληρωμένα ΜΜΕ, προκειμένου να …θολώσουν τα νερά, μπας και αποφύγουν τις ευθύνες.

Ο λόγος για το δρόμο…καρμανιόλα του Ασπροχώματος . Ένας δρόμος στον οποίο έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές.

Προσωπικά από τον Φεβρουάριο τ.ε. , μόλις διαπίστωσα τη μεθόδευση της απένταξης του έργου πεζοδρομίων και οδοφωτισμού στο Ασπρόχωμα, όπως γίνεται δυστυχώς κατά κόρον από την παρούσα Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα σε πληθώρα ακόμη έργων, διαμαρτυρήθηκα και έκανα δημόσια παρέμβαση με τον τίτλο «Η αλήθεια για το φωτισμό και τα πεζοδρόμια στο Ασπρόχωμα».

Εκεί αναφέρω χαρακτηριστικά:

«Όσον αφορά το δρόμο στο Ασπρόχωμα, πρόκειται για έναν πολυσύχναστο δρόμο 2ιχνο, που χρησιμοποιείται ως 4ιχνος, χωρίς την ύπαρξη διαχωριστικής νησίδας, χωρίς επαρκή φωτισμό, όπου σε μήκος 1300 μέτρων απαιτεί άμεση παρέμβαση.

Να μην ξεχνάμε τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα που δυστυχώς έχουν σημαδέψει το δρόμο αυτό.

Η πρώην Δημοτική Αρχή του κ.Νίκα επί 3 θητείες, ουδόλως ενδιαφέρθηκε για υλοποίηση κάποιου έργου στην περιοχή αυτή, προκειμένου να αποτρέψει τους υπαρκτούς κινδύνους στα οχήματα και τους πεζούς, καίτοι ενέπιπτε στην αρμοδιότητά της.

Είχε συνταχθεί μία μελέτη από τη Δημοτική Αρχή Νίκα, την οποία ο τότε Περιφερειάρχης κ.Τατούλης, αναγνωρίζοντας το σοβαρό πρόβλημα στους πεζούς και στους χρήστες της οδού, θέλησε να δρομολογήσει την υλοποίησή της, με πόρους της Περιφέρειας.

Έτσι με το ποσόν των 245.000 ευρώ , χρηματοδότησε τη μελέτη του Δήμου Καλαμάτας, για να επιλύσει το πρόβλημα και να απαλείψει τους κινδύνους. Εγκαταστάθηκε μάλιστα και ο εργολάβος και τέλη του 2019, ο κ.Νίκας ως Περιφερειάρχης πλέον, αντί λύσης, απένταξε το έργο αυτό τέλη του 2019 δηλ. τα πεζοδρόμια και τον οδοφωτισμό στο Ασπρόχωμα και σε μήκος 1300 μέτρων, λόγω αδυναμιών στη …δική του μελέτη, χωρίς να ασχοληθεί να προχωρήσει τις διαδικασίες σύνταξης νέας μελέτης που θα επιλύει τις αδυναμίες της αρχικής μελέτης του Δήμου.

Αποτέλεσμα; Διαλύθηκε η ενεργή εργολαβία και καθυστερεί πάνω από 1,5 χρόνο η λύση του προβλήματος στην περιοχή του Ασπροχώματος».

Σήμερα, μετά και τον νέο σοβαρό τραυματισμό στο ίδιο σημείο και με δεδομένη εδώ και αρκετό διάστημα την αποστολή νέας μελέτης για το δρόμο αυτό, από το Δήμο Καλαμάτας και τον Δήμαρχο κ.Βασιλόπουλο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καλείται πλέον η Περιφέρεια Πελοποννήσου να τρέξει τις διαδικασίες για την υλοποίηση αυτού του χρήσιμου έργου και να αφήσει τις πρωτοφανείς προκλήσεις της, με …ταξίματα, ακόμη και στις συνεντεύξεις του κ.Περιφερειάρχη στα καλοπληρωμένα ΜΜΕ που έχουν επιφορτιστεί εδώ και πολύ καιρό, να εμφανίζουν το άσπρο – μαύρο !

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Νορβηγία: Την αποφυλάκισή του ζητά ο Μπρέιβικ που σκότωσε 77 άτομα

Αίτημα για την πρόωρη αποφυλάκιση του Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ -με περιοριστικούς όρους, έχοντας εκτίσει το μίνιμουμ της ποινής του- εξετάζει από...

Η πιο… ξεκούραστη δουλειά του κόσμου αμείβεται με 2.000 δολάρια – Τι πρέπει να κάνετε

Η αίτηση εργασίας απαιτεί εξήγηση 150 λέξεων με το γιατί ο υποψήφιος πιστεύει ότι ταιριάζει απόλυτα για το ρόλοΗ εταιρεία Sleep...

Εύα Καϊλή: Εξελέγη αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου

Αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου από τον πρώτο γύρο, εξελέγη η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Εύα Καϊλή.Η κ. Εύα Καϊλή έλαβε 454 ψήφους.Η...

Σταμάτης Γονίδης – Συνεχίζεται η κόντρα με την Ματίνα Παγώνη – «Μιλάει για νεκρούς και γελάει»

Συνεχίζεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Σταμάτη Γονίδη και την Ματίνα Παγώνη. Όλα ξεκίνησαν από μια ανάρτηση του τραγουδιστή.«Φίλοι...

Στη δημοσιότητα τα ονόματα των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Σε δημοσιοποίηση της επωνυμίας των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού θα προχωρούν οι αρμόδιες αρχές σύμφωνα με τροπολογία που...