Αρχική Ελλάδα Η άγνωστη παράβαση με το πρόστιμο των 2.000 ευρώ -Τι πρέπει να...

Η άγνωστη παράβαση με το πρόστιμο των 2.000 ευρώ -Τι πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί

Εξουθενωτική είναι η ποινή για όσους επιστρατεύουν αντιραντάρ προκειμένου να παραβιάσουν τα όρια ταχύτητας στους δρόμους.

Βαρύς πέφτει ο πέλεκυς για όσους οδηγούν αδιαφορώντας τα όρια ταχύτητας στους δρόμους, εκθέτοντας σε κίνδυνο τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου.

Πολλοί μάλιστα από τους λάτρεις της ταχύτητας, δεν διστάζουν να επιστρατεύσουν κάθε δυνατό μέσο προκειμένου να γλιστρήσουν από τα… δίχτυα που απλώνουν οι άνδρες της Τροχαίας.

«Όπλο» στη φαρέτρα των παρανομούντων οδηγών είναι και τα γνωστά αντιραντάρ, που μπορεί να βρει κανείς εύκολα μέσω του διαδικτύου.

αντιραντάρ πρόστιμο

Οι συγκεκριμένες συσκευές που είναι διαθέσιμες σε μια ευρεία γκάμα τιμών για κάθε πορτοφόλι έρχονται μάλιστα σε σχήματα και μορφές που δεν θυμίζουν αντιραντάρ με στόχο να ξεγελάσουν τα όργανα της τάξης σε περίπτωση ελέγχου σε κάποιο μπλόκο.

Ο μόνος τρόπος για να χρησιμοποιείτε μια συσκευή παρεμπόδισης ραντάρ είναι να έχετε μαζί σας ειδική άδεια από το κράτος. Σε αντίθετη περίπτωση το πρόστιμο που θα κληθείτε να πληρώσετε είναι κάτι παραπάνω από βαρύ, ενώ δεν θα την γλιτώσει ούτε η άδεια οδήγησης του οδηγού αλλά ούτε και το ίδιο το όχημα.

αντιραντάρ πρόστιμο

Σύμφωνα με το άρθρο 20 του ΚΟΚ, για τα όρια ταχύτητας και συγκεκριμένα στην παράγραφο 14 του άρθρου διαβάζουμε:

«Αυτός που οδηγεί μηχανοκίνητο όχημα με εξοπλισμό εντοπισμού συσκευών μέτρησης ταχύτητας χωρίς να διαθέτει για τον εξοπλισμό αυτόν την κατά νόμο άδεια, καθώς και όποιος οδηγεί μηχανοκίνητο όχημα με εξοπλισμό παρεμπόδισης συσκευών μέτρησης ταχύτητας, τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο δύο χιλιάδων (2.000,00) ευρώ, με αφαίρεση επιτόπου της άδειας ικανότητας οδηγού για τριάντα (30) ημέρες και επιτόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος για εξήντα (60) ημέρες, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία του άρθρου 103 του παρόντος Κώδικα.»

Σκεφτείτε το λοιπόν δύο και τρεις φορές την επόμενη φορά που θα θελήσετε να εγκαταστήσετε μια τέτοια συσκευή στο αυτοκίνητο, με στόχο να ξεγελάσετε το νόμο ή να προλάβετε τη μέτρηση της ταχύτητας σας.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Το τρικ που σκέφτηκαν οι κάτοικοι της πιο σκοτεινής πόλης στον κόσμο για να βλέπουν λίγο ήλιο

Η τεχνική που επινόησαν ονομάζεται SoslpeilΑνάμεσα στα βουνά της νότιας Νορβηγίας, περίπου 170 χιλιόμετρα μακριά από το Όσλο, βρίσκεται η μικρή πόλη Rjukan....

Βρετανία: Η κρίση του κόστους ζωής ωθεί κόσμο στα τυχερά παιχνίδια

Ορισμένοι Βρετανοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα τυχερά παιχνίδια χρησιμοποιούν τα πρακτορεία στοιχηματισμού για να ανταπεξέλθουν στο κόστος ζωής.Ορισμένοι Βρετανοί που...

Στρατιωτικές δαπάνες: Η Ελλάδα ξεπέρασε τις υπερδυνάμεις

Κάθε Έλληνας πλήρωσε το 2022 713 δολάρια σε στρατιωτικές δαπάνες την ίδια στιγμή που ένας Γερμανός πληρώνει 642 δολάρια Τι...

Φορολογικές δηλώσεις 2023: 6 «μυστικά» για λιγότερο φόρο

Αδειάζει η κλεψύδρα για το άνοιγμα του Taxisnet προκειμένου να ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2023.Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η...

Η στιγμή που 13χρονος μαχαιρώνει θανάσιμα καθηγήτρια γιατί σταμάτησε καβγά με συμμαθητή του

Η παρέμβαση της 71χρονης καθηγήτριας σε καβγά που είχε με συμμαθητή του φαίνεται να είναι το κίνητρο για την δολοφονική επίθεση...