Αρχική Ελλάδα Η ακρίβεια «χτυπά» και τους οίκους ανοχής και τους αναγκάζει να σβήνουν...

Η ακρίβεια «χτυπά» και τους οίκους ανοχής και τους αναγκάζει να σβήνουν τα φώτα νωρίτερα

«Τέλος» στα κόκκινα φωτάκια των οίκων ανοχής βάζει η ακρίβεια, καθώς οι φουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος δεν επιτρέπουν πια την ύπαρξη των αναμμένων φώτων. Την ίδια ώρα, μάλιστα, παρατηρείται και έξαρση στον παράνομο έρωτα κατ’ οίκον.

Εκτός από τα αλυσιδωτά λουκέτα, οι δυσβάσταχτοι λογαριασμοί οδηγούν όσους εναπομείναντες επιχειρηματίες σε έκτακτες λύσεις με ελπίδα τη μείωση στην κατανάλωση ρεύματος.

Όπως εξηγεί στο ThessToday.gr η πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων Ελλάδας (Σ.Ε.Π.Ε.), Έλλη Κανελλοπούλου, προ πανδημικής – οικονομικής κρίσης οι οίκοι ανοχής λειτουργούσαν επί εικοσιτετραώρου βάσεως τα air-condition. Κάτι, που, όπως σημειώνει η ίδια, έχει πλέον σταματήσει.

«Ο λογαριασμός ρεύματος για έναν μέσο οίκο ανοχής ανέρχεται στα 1.000 ευρώ –ενδεχομένως και περισσότερο. Οπότε όλοι μας λαμβάνουμε τα μέτρα μας, προσπαθώντας να μειώσουμε την κατανάλωση. Πολλοί πλέον κλείνουν τα κλιματιστικά στα δωμάτια όταν δεν υπάρχει πελάτης, με αποτέλεσμα να υπάρχει… αναμονή έως ότου δροσιστεί. Παλαιότερα βέβαια δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο, απλώς πλέον είναι μια έκτακτη λύση, όπως φυσικά και το να κλείνουμε τα φώτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου, η ακρίβεια οδηγεί σε λουκέτα των επιχειρήσεων του κλάδου, τα λουκέτα στην άνθηση της παράνομης εργασίας και η «μαύρη» αγορά στην κατάρρευση του κλάδου. «Οι νόμιμες εργαζόμενες στους οίκους ανοχής αγγίζουν μόλις το 6%, ενώ το ποσοστό των παράνομων έχει εκτοξευτεί πάνω από το 90%. Αυτό που θα γίνει είναι ότι θα τα κλείσουν όλοι και οι εργαζόμενοι του χώρου θα βγουν στους δρόμους, κάτι το οποίο ήδη παρατηρείται σε πολύ μεγάλο βαθμό», σημείωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι «τίθεται πλέον ζήτημα επιβίωσης. Ο κίνδυνος είναι καθημερινός και πλέον έχουμε φτάσει σε σημείο που λέμε ότι “δεν βγαίνουμε”».

Μεγάλη κινητικότητα μέσω διαδικτύου για παράνομο κατ’ οίκον έρωτα

Ένα μέσο το οποίο έχει συνδράμει στην ραγδαία εξάπλωση του παράνομου κατ’ οίκον έρωτα είναι το διαδίκτυο και οι ιστοσελίδες στις οποίες μπορεί οποιοσδήποτε να «νοικιάσει» για όσο το επιθυμεί τα λεγόμενα escort κορίτσια, ή ακόμη και κορίτσια της… διπλανής πόρτας. Σύμφωνα με την κ. Κανελλοπούλου, τόσο η επέλαση της πανδημίας όσο και το στραγγάλισμα των νόμιμων οίκων ανοχής αύξησαν κατά κόρον την κινητικότητα που σημειώνεται για ραντεβού κατ’ οίκον ή σε ξενοδοχεία ή διαμερίσματα τύπου Airbnb μέσα από σάιτ γνωριμιών.

«Γίνεται χαμός στο διαδίκτυο. Υπάρχει άμεση επαφή πελάτη – εργαζόμενου και το ραντεβού πλέον γίνεται στον χώρο που επιθυμεί ο καθένας. Αυτό είναι ένα πρόβλημα για εμάς, καθώς όταν ο πελάτης δεν έρχεται στον οίκο ανοχής που λειτουργεί νόμιμα, καταφεύγει σε αυτές τις λύσεις που στο τέλος της ημέρας δυσκολεύουν εκείνους που πληρώνουν τους λογαριασμούς», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ThessToday.gr

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

11η Σεπτεμβρίου 2001: Θα έριχναν και 5ο αεροπλάνο; – Τι συνέβη με την πτήση United 23;

Ο κυβερνήτης Tom Mannello βρισκόταν σε ετοιμότητα για την απογείωση της πτήσης 23 της United Airlines. Μέχρι που δόθηκε εντολή να επιστρέψουν όλα τα...

Ρωσία: Απαγορεύει τα iPhone σε αξιωματικούς – «Πετάξτε τα ή δώστε τα στα παιδιά»

«Τελείωσαν όλα για το iPhone: ή πετάξτε το ή δώστε το στα παιδιά», έγραφε η Kommersant.Το Κρεμλίνο έδωσε εντολή σε αξιωματούχους...

Κατώτατος μισθός: Πώς διαμορφώνονται επιδόματα και τριετίες – Πότε η πληρωμή για το δώρο Πάσχα

Από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός μικτά θα είναι 780 ευρώ, με τις καθαρές αποδοχές να διαμορφώνονται στα 666 ευρώ,...

Τροχαία: 1.322 παραβάσεις στην Πελοπόννησο μέσα σε 7 ημέρες

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με βάση τις πάγιες εντολές της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την ελληνική επικράτεια.Συγκεκριμένα το διάστημα από...