Αρχική Πολιτική Η αλήθεια για το αρδευτικό έργο του Τρικόρφου και οι μεθοδεύσεις

Η αλήθεια για το αρδευτικό έργο του Τρικόρφου και οι μεθοδεύσεις

Καλαμάτα 22 Μαρτίου 2021

                                                        

                                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

          Η αλήθεια για το αρδευτικό έργο του Τρικόρφου και οι μεθοδεύσεις

Κούρασε τους πάντες ( πολίτες και αυτοδιοικητικούς ),  η τακτική των συνεχών προκλήσεων της Περιφερειακής Αρχής Νίκα, εκτός από τον ίδιο τον κ.Περιφερειάρχη και την ομάδα του.

Παρά αυτήν την παραδοχή, οφείλει η παράταξη της Νέας Πελοποννήσου,  να «σηκώνει το γάντι», κάθε φορά που εμπαθώς, εμμένουν στην παραπληροφόρηση .

Τελευταία έχει εξευρεθεί η τακτική των ….υπογραφών, προγραμματικών και κάθε είδους συμβάσεων ακόμη και χωρίς την παρουσία αναδόχων (όπως έγινε στη Σπάρτη), μετά τυμπανοκρουσιών και  μπόλικου θεάματος. Στήνεται  κανονικά σκηνικό με κάμερες για να …υπογραφούν συνήθη έγγραφα της διαδικασίας διοίκησης  όπως και κάθε συνάντησης με οποιονδήποτε εκπρόσωπο φορέα κλπ

Υποτίθεται πως μία 10ετία περιφερειακής αυτοδιοίκησης, με αλλαγή κουλτούρας και νοοτροπίας όπου είχε επιλεγεί η τακτική της παραγωγής έργου χωρίς τυμπανοκρουσίες, προθύμους συνεργάτες και  παρευρισκόμενους για τον άρτον και θεάματα, να είχε εμπεδωθεί σε όλους, πως οι πολίτες αξίζουν άλλη συμπεριφορά, αξίζουν άλλη αντιμετώπιση και σεβασμό.

    Ο πρόλογος αφορά το κακόγουστο σώου που παίχτηκε την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας πριν λίγες ημέρες και αφορούσε έργο που το έχει ανάγκη ο αγροτικός κόσμος και το αναμένει με ανυπομονησία η ευρύτερη αγροτική περιοχή Τρικόρφου, με μεγάλη και ποικίλα παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων .

Δύο λόγια για το έργο.

Η Περιφερειακή Αρχή Τατούλη, άμεσα ανταποκρινόμενη στα αιτήματα των Δήμων, διότι πάντα είχε ως αρχή της, την αγαστή συνεργασία των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης , προχώρησε στην υλοποίηση ενός αρδευτικού έργου για τη διευκόλυνση των αγροτών.

Κινήθηκε με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, δηλαδή προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Μεσσήνης, μελέτες και χρηματοδότηση  για το όλον έργο, ύψους 750.000 ευρώ. Έφτασε μάλιστα το αναγκαίο αυτό έργο για το Τρίκορφο και την ευρύτερη περιοχή, σε φάση υλοποίησης, αφού ανεδείχθη και ο ανάδοχος. Το έργο θα υλοποιείτο σε τρείς φάσεις, από 250.000 ευρώ η κάθε φάση. Αρχικά με έργο υδρομάστευσης και στη συνέχεια με έργα δικτύου και επεκτάσεων.

Αλλά φευ…..

Δύο χρόνια περίπου το έργο  δεν ξεκίνησε, με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για την αγροτική οικονομία της περιοχής και εξευρέθηκε μάλιστα και ο τρόπος καθυστέρησης, προκειμένου να καρπωθούν επικοινωνιακά την υλοποίησή του, οι νέες Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές.

Εφηύραν λοιπόν την….. εξ αρχής διαδικασία, με υπογραφή προγραμματικής για …όλο το έργο, με αναθέσεις εκ νέου ….μελετών, ενώ  σε αόριστο χρόνο θα…. αναζητηθεί εκ νέου χρηματοδότηση , στην οποία πιθανόν να εντάξουν μελλοντικά το έργο. «Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι», λέει ο λαός μας σε τέτοιες περιπτώσεις.

Βέβαια όταν κάποιοι ομιλούν για νέο έργο με λιμνοδεξαμενή  70.000 κυβικών, μάλλον αγνοούν  τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, αλλά και την επάρκεια ή όχι του νερού, που είναι ο οδηγός μας για το έργο.

Μπαίνει δυστυχώς το έτοιμο έργο σε περιπέτειες, τη στιγμή που θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει  και να βαίνει προς ολοκλήρωση, μιας και υπήρχαν  οι μελέτες και η χρηματοδότηση. Αν παρ΄ ελπίδα, χρειαζόταν επιπλέον επέκταση, αυτή με μία συμπληρωματική μελέτη και μικρή χρηματοδότηση  θα γινόταν άμεσα .

Αυτό αγαπητοί Πελοποννήσιοι είναι ένα δείγμα της εμπαθούς άσκησης πολιτικής που έχει επιλέξει η νέα Περιφερειακή Αρχή Νίκα και ενίοτε συμπαρασύρει και άπειρους αυτοδιοικητικούς, βάζοντας τις ανάγκες των αγροτών, όπως εν προκειμένω της ευρύτερης περιοχής Τρικόρφου σε δεύτερη μοίρα,  προκειμένου να πλήξουν  κάποιοι ανασφαλείς αυτοδιοικητικοί, τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Επίσης πρέπει να μπει ένα φρένο, στην  προσφιλή τακτική της σωρείας ….μελετών που ακολουθούν κάποιοι σε όλη την αυτοδιοικητική τους πορεία και τους έχει στιγματίσει, οι οποίες στοιχίζουν πανάκριβα στους πολίτες, χωρίς πολλές από αυτές,  γίνονται  έργα.

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Πρώην ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Αυτός είναι ο ισχυρότερος κινητήρας στον κόσμο

Εκατομμύρια Nm ροπή και δεκάδες χιλιάδες ίππους αποδίδει ο ισχυρότερος κινητήρας σε παραγωγή στο κόσμο, ο οποίος είναι… δίχρονος!Δίχρονος, υπετροφοδοτούμενος και...

Τζον Φ. Κένεντι: Ο Μπάιντεν αναβάλλει τον αποχαρακτηρισμό των απόρρητων αρχείων για τη δολοφονία του

Ο αποχαρακτηρισμός των νέων απόρρητων αρχείων για τη δολοφονία στο Ντάλας, το 1963, του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φ. Κένεντι...

Λαμία: Εφηβος αυτοτραυματίστηκε για να τον… λυπηθεί η πρώην του

Είναι γνωστό ότι ο έρωτας μπορεί να παρασύρει τον άνθρωπο ακόμα και στις πιο ακραίες πράξεις, αλλά όχι κι έτσι! Ενας...

Τέλη Κυκλοφορίας 2022: Πότε θα αναρτηθούν και τι θα πληρώσουμε

Αναλυτικά παραδείγματαΔεν αναμένονται ιδιαίτερες αλλαγές σε σχέση με πέρυσι στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2022, που αναμένεται να αναρτηθούν...

Χουλουσί Ακάρ: «Αν η Ελλάδα δεν εξοπλίζεται κατά της Τουρκίας, τότε εναντίον ποιου;»

Επανάφερε τις τουρκικές αξιώσεις σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων ο Χουλουσί Ακάρ.Ο τούρκος υπουργός Άμυνας, σε δηλώσεις του, για τη...