Αρχική Πολιτική Η Αντωνία Μπούζα για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Η Αντωνία Μπούζα για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ –ΜΕΣΣΗΝΙΑ Καλαμάτα 27Σεπτεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού
«Τουρισμός για ανάκαμψη χωρίς αποκλεισμούς»

Με αυτό το μήνυμα υποδέχτηκε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού ο Γεν. Γραμματέας του UNWTO -Παγκόσμιου Τουρισμού- Ζουράμπ Πολολικασβίλι.
Η πανδημία υπήρξε κύριος παράγοντας της στασιμότητας και οπισθοχώρησης του τουρισμού σε Παγκόσμιο επίπεδο.
Μέσω της εορτής του Τουρισμού την 27 Σεπτεμβρίου, επιχειρείται να τονιστεί η πολύπλευρη αξία του τουρισμού σε πολλούς τομείς της κοινωνικής, πολιτικής, οικονομικής και πολιτισμικής μας ζωής, καθώς και η επιρροή του στην εν γένει ευδαιμονία των πολιτών.
Οι μετακινήσεις και γενικά ο τουρισμός , είναι ευεργετική δραστηριότητα για την ψυχική μας υγεία, τονώνει, ανανεώνει και βελτιώνει τους ανθρώπους.
Η κοινωνική απομόνωση που βιώσαμε λόγω της πανδημίας Covid19,
με σωστά και στοχευμένα βήματα, προσοχή και τήρηση κανόνων, τείνει να αποτελέσει μία κακή ανάμνηση.
Η Ελλάδα κράτησε δυνάμεις, κατάφερε έγκαιρα να ελιχθεί έξυπνα προκειμένου να μην χάσει τη μεγάλη δεξαμενή των επισκεπτών της, ξεπέρασε αρκετές δυσκολίες και φαίνεται πως πετυχαίνει το στόχο της για τουριστικά έσοδα που θα φτάνουν το 50% των αντίστοιχων του 2019.
Την Πελοπόννησο όμως, ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας ημέρας Τουρισμού, την βρίσκει σε μία φανερή σύγχυση ως προς την πορεία της, τις επιλογές της και τη στόχευσή της.
Η στροφή που επιχειρείται μόνο στον εσωτερικό τουρισμό, συνιστά οπισθοδρόμηση και φυσικά δεν συμβάλει στην ανάγκη ενίσχυσης του ΑΕΠ της Χώρας .
Δυστυχώς κυριάρχησαν αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές , λόγω πολιτικών εμμονών, στην προσπάθεια να θιγεί η πολύ επιτυχημένη πρότερη πορεία του Πελοποννησιακού τουρισμού, που είχε μπει σε σωστές βάσεις και έπρεπε να δρέπει πλέον τους καρπούς της.
Φτάσαμε δύο χρόνια τώρα, να σπαταλάμε άσκοπα σημαντικούς πόρους χωρίς σχέδιο , όραμα και καινοτομία, να απέχουμε κάθε σοβαρής και καινοτόμας δράσης, να επιλέγουμε και να αναλωνόμαστε σε παρελθοντολογικές , ξεπερασμένες δράσεις και φυσικά να παρακολουθούμε αμήχανοι, χολωμένοι και εκ του μακρόθεν, όσα σημαντικά κάνουν άλλοι Ελληνικοί προορισμοί.
Με την ευχή οι δυσκολίες να γίνουν γρήγορα παρελθόν, ελπίζω να γίνει κατανοητό πως οι τεράστιες δυνάμεις της Πελοποννήσου πρέπει να επικοινωνηθούν με θετικό, οραματικό, έξυπνο και ιδιαίτερο τρόπο και όχι με νεύρα, αποκλεισμούς, ένταση, κακοπροαίρετη και υπεροπτική διάθεση που απωθεί και δεν συγκλίνει.
Χρόνια πολλά με θετικές αλλαγές και προσδοκίες για το μέλλον.

Αντωνία Μπούζα
Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήοου
Υπεύθυνη Π.Ε.Μεσσηνίας Παράταξης Νέας Πελοποννήσου
Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Το «βαμπίρ του Μπρούκλιν»: Η φρικιαστική ιστορία του πιο διεστραμμένου κατά συρροήν δολοφόνου της Αμερικής

Ένας από τους πιο διεστραμμένους και ζοφερούς κατά συρροή δολοφόνους όλων των εποχών, είναι ο Άλμπερτ Φις, γνωστός ως το «Βαμπίρ...

Αττική Οδός: Μετά το χάος, έρχονται κυρώσεις

Στην συγκρότηση ειδικής Επιτροπής Διερεύνησης που θα αναλάβει να δώσει εξηγήσεις για την απαράδεκτη κατάσταση με τον εγκλωβισμό χιλιάδων αυτοκινήτων στην...

Ένας από τους πιο καταζητούμενους δολοφόνους της Ευρώπης φέρεται να εντοπίστηκε στην Καραϊβική

Ο Γερμανός κακοποιός καταζητείται από το 1999 όταν και δραπέτευσε από την φυλακή.Ένας εγκληματίας στη Γερμανία που βρίσκεται στη λίστα με τους πιο καταζητούμενους...

Ξεκίνησαν οι μηνύσεις εγκλωβισμένων στην Αττική Οδό

Καρδιοπαθής προσφεύγει κατά της εταιρίαςΑρκετοί είναι αυτοί που μετά την απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστησαν εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό, θα προσφύγουν σε...

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Άστεγος πέθανε από το κρύο στο κέντρο της πόλης

Ένας άστεγος έχασε τη ζωή του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης καθώς πέθανε αβοήθητος, ξαπλωμένος στο πεζοδρόμιο, από ανακοπή λόγω υποθερμικού σοκ...