Αρχική Πολιτική Η Αντωνία Μπούζα για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Η Αντωνία Μπούζα για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ –ΜΕΣΣΗΝΙΑ Καλαμάτα 27Σεπτεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού
«Τουρισμός για ανάκαμψη χωρίς αποκλεισμούς»

Με αυτό το μήνυμα υποδέχτηκε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού ο Γεν. Γραμματέας του UNWTO -Παγκόσμιου Τουρισμού- Ζουράμπ Πολολικασβίλι.
Η πανδημία υπήρξε κύριος παράγοντας της στασιμότητας και οπισθοχώρησης του τουρισμού σε Παγκόσμιο επίπεδο.
Μέσω της εορτής του Τουρισμού την 27 Σεπτεμβρίου, επιχειρείται να τονιστεί η πολύπλευρη αξία του τουρισμού σε πολλούς τομείς της κοινωνικής, πολιτικής, οικονομικής και πολιτισμικής μας ζωής, καθώς και η επιρροή του στην εν γένει ευδαιμονία των πολιτών.
Οι μετακινήσεις και γενικά ο τουρισμός , είναι ευεργετική δραστηριότητα για την ψυχική μας υγεία, τονώνει, ανανεώνει και βελτιώνει τους ανθρώπους.
Η κοινωνική απομόνωση που βιώσαμε λόγω της πανδημίας Covid19,
με σωστά και στοχευμένα βήματα, προσοχή και τήρηση κανόνων, τείνει να αποτελέσει μία κακή ανάμνηση.
Η Ελλάδα κράτησε δυνάμεις, κατάφερε έγκαιρα να ελιχθεί έξυπνα προκειμένου να μην χάσει τη μεγάλη δεξαμενή των επισκεπτών της, ξεπέρασε αρκετές δυσκολίες και φαίνεται πως πετυχαίνει το στόχο της για τουριστικά έσοδα που θα φτάνουν το 50% των αντίστοιχων του 2019.
Την Πελοπόννησο όμως, ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας ημέρας Τουρισμού, την βρίσκει σε μία φανερή σύγχυση ως προς την πορεία της, τις επιλογές της και τη στόχευσή της.
Η στροφή που επιχειρείται μόνο στον εσωτερικό τουρισμό, συνιστά οπισθοδρόμηση και φυσικά δεν συμβάλει στην ανάγκη ενίσχυσης του ΑΕΠ της Χώρας .
Δυστυχώς κυριάρχησαν αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές , λόγω πολιτικών εμμονών, στην προσπάθεια να θιγεί η πολύ επιτυχημένη πρότερη πορεία του Πελοποννησιακού τουρισμού, που είχε μπει σε σωστές βάσεις και έπρεπε να δρέπει πλέον τους καρπούς της.
Φτάσαμε δύο χρόνια τώρα, να σπαταλάμε άσκοπα σημαντικούς πόρους χωρίς σχέδιο , όραμα και καινοτομία, να απέχουμε κάθε σοβαρής και καινοτόμας δράσης, να επιλέγουμε και να αναλωνόμαστε σε παρελθοντολογικές , ξεπερασμένες δράσεις και φυσικά να παρακολουθούμε αμήχανοι, χολωμένοι και εκ του μακρόθεν, όσα σημαντικά κάνουν άλλοι Ελληνικοί προορισμοί.
Με την ευχή οι δυσκολίες να γίνουν γρήγορα παρελθόν, ελπίζω να γίνει κατανοητό πως οι τεράστιες δυνάμεις της Πελοποννήσου πρέπει να επικοινωνηθούν με θετικό, οραματικό, έξυπνο και ιδιαίτερο τρόπο και όχι με νεύρα, αποκλεισμούς, ένταση, κακοπροαίρετη και υπεροπτική διάθεση που απωθεί και δεν συγκλίνει.
Χρόνια πολλά με θετικές αλλαγές και προσδοκίες για το μέλλον.

Αντωνία Μπούζα
Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήοου
Υπεύθυνη Π.Ε.Μεσσηνίας Παράταξης Νέας Πελοποννήσου
Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ιρλανδός παραπονιέται ότι αμείβεται 108.000 ευρώ το χρόνο «για να μην κάνει τίποτα»

Ένας Ιρλανδός οικονομικός διευθυντής του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου της Ιρλανδίας ισχυρίζεται ότι πληρώνεται σχεδόν 108.000 ευρώ το χρόνο για να τρώει...

Γαλλία: Θα δοθεί «επίδομα καυσίμων» 100 ευρώ σχεδόν στα μισά νοικοκυριά της χώρας

Η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν ανακοίνωσε σήμερα την παροχή ενός «επιδόματος καυσίμων» ύψους 100 ευρώ στους «ασθενέστερους οικονομικά Γάλλους που...

Ελλάδα: Το μεγαλύτερο οδικό έργο στην Ευρώπη ξεκινά στην Κρήτη

Στην τελική φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας το Χανιά – Ηράκλειο του ΒΟΑΚ, το μεγαλύτερο έργο παραχώρησης στην Ευρώπη, με προϋπολογισμό 1,7...

Επιταγή ακρίβειας 250 ευρώ στις 20 Δεκεμβρίου – Ποιοι οι δικαιούχοι

Συνολικά, θα ενισχυθούν από την επιταγή ακρίβειας 2,3 εκατ. ευάλωτοι πολίτεςΕως τις 20 Δεκεμβρίου θα λάβουν την επιταγή ακρίβειας των 250...

Εύβοια: 55χρονος χτύπησε συγχωριανό του στο κεφάλι με μπαλτά

Η παλιά έχθρα παραλίγο να αποβεί μοιραία.Ένας 55χρονος χτύπησε έναν 44χρονο συγχωριανό του στο κεφάλι με μπαλτά. Η παραλίγο τραγωδία εκτυλίχθηκε...