Αρχική Κόσμος Η χώρα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση σκωτσέζικου ουίσκι δεν είναι η Σκωτία

Η χώρα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση σκωτσέζικου ουίσκι δεν είναι η Σκωτία

Η Ινδία ξεπέρασε τη Γαλλία ως κυρίαρχη καταναλώτρια σκωτσέζικου ουίσκι στον κόσμο (σε όγκο). Πιο συγκεκριμένα σε σχέση με το 2021, οι κορυφαίοι εξαγωγείς είδαν τις πωλήσεις τους να αυξάνονται κατά 60%, εξάγοντας στην Ινδία 219 εκατομμύρια μπουκάλια ουίσκι.

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής σε αξία, καθώς μέσα στο 2022 εισήγαγαν ουίσκι αξίας ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Στην Ινδία, το «σκοτς», αποτελεί από καιρό σύμβολο εξουσίας. Παρ′ όλα αυτά εξακολουθεί να κατέχει μονάχα το 2% της μεγαλύτερης αγοράς ουίσκι στον κόσμο.

Το blended ουίσκι, πιθανότατα επειδή είναι φθηνότερο, αποτελεί εδώ και καιρό την κορυφαία επιλογή για εκατομμύρια Ινδούς καταναλωτές. Ωστόσο, η ζήτηση για πιο ακριβά single malt ουίσκι έχει επίσης αυξηθεί, λόγω των πολιτισμικών αλλαγών και της αυξημένης καταναλωτικής δύναμης των Ινδών.

Ο όγκος των εξαγωγών ουίσκι στην Ινδία την τελευταία δεκαετία αυξήθηκε περισσότερο από 200%, με τους εξαγωγείς να εντοπίζουν αρκετά περιθώρια ανάπτυξης, ελπίζοντας παράλληλα στην πολυαναμενόμενη εμπορική συμφωνία μεταξύ Ινδίας και Ηνωμένου Βασιλείου.

Το σκωτσέζικο ουίσκι είναι ένα από τα προϊόντα των οποίων οι πωλήσεις θα μπορούσαν να αυξηθούν δραματικά εφόσον ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη συμφωνία που θα συμβάλει στη μείωση των υπέρογκων δασμών που επιβάλλει το οικονομικό καθεστώς της Ινδίας.

Η Γαλλία βρέθηκε δεύτερη στη λίστα της Ένωσης Εξαγωγέων Σκωτσέζικου Ουίσκι (SWA), τόσο σε ό,τι αφορά την αξία όσο και σε ό,τι αφορά τον όγκο.

Πέρα από την Ινδία, οι εξαγωγείς είδαν διψήφια ανάπτυξη στην Ταϊβάν, τη Σιγκαπούρη και την Κίνα, την οποία αποδίδουν στην άρση των περιορισμών που είχε επιβάλει η Covid-19.

Τα δεδομένα μαρτυρούν ότι η ευρύτερη περιοχή Ασίας-Ειρηνικού ξεπέρασε την Ευρωπαϊκή Ένωση ως η μεγαλύτερη περιφερειακή αγορά που εισήγαγε ουίσκι αξίας 1,8 δισεκατομμυρίων λιρών, ποσό που αντιπροσωπεύει το 29% των συνολικών παγκόσμιων εξαγωγών.

Πηγή: CNN

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Έρχεται ν/σ «τσιμπίδα» για τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών

«Δεν θέλουμε να είμαστε άδικοι, αλλά δεν θα είμαστε άδικοι και απέναντι σε όλους τους υπόλοιπους φορολογούμενους»,...

Συναγερμός από το CNN: Αυξημένη δραστηριότητα σε χώρους πυρηνικών δοκιμών σε Ρωσία, Κίνα και ΗΠΑ

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Συνελήφθη 17χρονος στη Θεσσαλονίκη, έκανε φάρσα για τοποθέτηση βόμβας σε σχολείο

Φάρσα για βόμβα στο σχολείο τους έκαναν δύο 17χρονοι στη δυτική Θεσσαλονίκη. Ο ένας εξ αυτών συνελήφθη, ενώ...

Ιορδανία: Γαμπρός σκοτώθηκε στο γλέντι του γάμου του από εορταστικούς… πυροβολισμούς

Με αίμα «βάφτηκε» η μέρα του γάμου ενός ζευγαριού στην Ιορδανία, καθώς ο νεαρός γαμπρός έπεσε νεκρός από πυροβολισμό...

Ante portas τα F 35 – Στο Κογκρέσο η σύμβαση

«Κλειδώνει» το πρόγραμμα των F-35 για την Ελλάδα μέσα στον επόμενο μήνα. Ποιες εξελίξεις οδηγούν τις ΗΠΑ...