Αρχική Κόσμος Η χώρα που χρεώνει 190 ευρώ την ημέρα ανά άτομο μόνο για...

Η χώρα που χρεώνει 190 ευρώ την ημέρα ανά άτομο μόνο για την επίσκεψη

Το Μπουτάν ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά τις πύλες του στους διεθνείς τουρίστες από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η πανδημία, ανακοίνωσαν οι αξιωματούχοι του μικροσκοπικού βασιλείου των Ιμαλαΐων, το οποίο θέλει να αναζωογονήσει την οικονομία του.

Σφηνωμένη ανάμεσα στην Κίνα και την Ινδία, η χώρα με τη γραφική φυσική ομορφιά και την αρχαία βουδιστική κουλτούρα, έκανε δραστικά μέτρα και απαγόρευσε τον τουρισμό -μια σημαντική πηγή εισοδήματος-, τον Μάρτιο του 2020, όταν εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού εκεί.

Ernest Kung via Getty Images

Η συνταγματική μοναρχία με λιγότερους από 800.000 κατοίκους έχει καταγράψει περίπου 60.000 μολύνσεις και μόνο 21 θανάτους, αλλά η οικονομία των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων συρρικνώθηκε τα τελευταία δύο οικονομικά έτη, ωθώντας περισσότερους ανθρώπους στη φτώχεια.

Ernest Kung via Getty Images

Το Συμβούλιο Τουρισμού του Μπουτάν (TCB) δήλωσε ότι οι τουρίστες θα επιτρέπεται να εισέρχονται και πάλι στη χώρα από τις 23 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, θα επιβαρύνονται με τέλος Βιώσιμης Ανάπτυξης, ύψους 200 δολαρίων (191 ευρώ) ανά τουρίστα για κάθε διανυκτέρευση, από τα 65 δολάρια (62 ευρώ) που χρεώνονταν εδώ και τρεις δεκαετίες.

Ernest Kung via Getty Images

Αξιωματούχοι εξήγησαν ότι το νέο τέλος θα αντισταθμίσει τον αντίκτυπο των τουριστών ως προς τον άνθρακα.

«Η COVID-19 μας επέτρεψε να κάνουμε επαναφορά – να ξανασκεφτούμε πώς μπορεί να δομηθεί και να λειτουργήσει καλύτερα ο τομέας… διατηρώντας παράλληλα χαμηλά τα αποτυπώματα άνθρακα», δήλωσε ο πρόεδρος του TCB και υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Τάντι Ντόρτζι.

Buena Vista Images via Getty Images

Οι αρχές δήλωσαν ότι το Μπουτάν έχει αναθεωρήσει τα πρότυπα για τους παρόχους υπηρεσιών, όπως ξενοδοχεία, ξεναγούς, τουριστικούς πράκτορες και οδηγούς.

Ο τουρισμός απασχολεί 50.000 άτομα και συνεισέφερε κατά μέσο όρο 84 εκατομμύρια δολάρια ετησίως σε άμεσο συνάλλαγμα τα τελευταία τρία χρόνια πριν από την πανδημία.

Mahmud Fahmi via Getty Images

Το Μπουτάν υποδέχτηκε τους πρώτους 300 επισκέπτες, υψηλού προφίλ, το 1974. Ο αριθμός εκτινάχθηκε σε 315.600 το 2019, αυξημένος κατά 15,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με στοιχεία του TCB.

Mahmud Fahmi via Getty Images

Οι τουριστικοί πράκτορες λένε ότι οι επισκέπτες είναι πλέον ελεύθεροι να επιλέξουν τους δικούς τους πράκτορες και να σχεδιάσουν τα δικά τους δρομολόγια, ενώ μέχρι τώρα μπορούσαν να επιλέξουν μόνο από τα πακέτα που προσέφεραν οι φορείς τους.

(με πληροφορίες από CNN)

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Διέρρευσε έκθεση της CIA: Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να εξαπολύσει θανατηφόρο ιό στον πλανήτη

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί έκθεση της CIA αναφορικά με την Βόρεια Κορέα, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι δημιουργεί θανατηφόρους ιούς και...

Βενζίνη: Συνεχίζεται το ράλι ανόδου στην τιμή της – Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην ευρωζώνη η Ελλάδα

Συνεχίζεται το ράλι στην τιμή της βενζίνης. Παράγοντες της αγοράς, μιλούν στον ANT1 για αδικαιολόγητες αυξήσεις. Όπως λένε, παρά την ένταση της κρίσης στη Μέση...

Με κρουαζιερόπλοιο ήρθαν πέρυσι στην Ελλάδα πάνω από 3,3 εκατ. ταξιδιώτες

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν 20 Έλληνες influencers – Ποιοι θα λάβουν επιστολή από το υπουργείο Ανάπτυξης

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Politico: Το Κίεβο οδεύει προς την ήττα ‑ Ο Πούτιν πιο κοντά από ποτέ στον στόχο του

Όπως φαίνεται από την συχνότητα του φαινομένου, δεν ήταν κάτι το μεμονωμένο, αλλά αντιθέτως, η κορυφή του παγόβουνου σε έναν κουρασμένο από τον πόλεμο...