Αρχική Ελλάδα Η Εφορία χρέωσε οφειλές άνω των 10.000 ευρώ σε αγέννητο παιδί

Η Εφορία χρέωσε οφειλές άνω των 10.000 ευρώ σε αγέννητο παιδί

Γονείς ανακάλυψαν ότι, η ανήλικη κόρη τους χρεώθηκε από την Εφορία οφειλές 10.000 ευρώ, ως προσωρινή κληρονόμος της γιαγιάς της, που απεβίωσε προτού εκείνη γεννηθεί!

Οι οφειλές «βάραιναν» τους γονείς του παιδιού, ως κηδεμόνες του, και αφορούσαν κληρονομιά, την οποία η σύζυγος και τα τέκνα της αποβιωσάσης γιαγιάς, έχουν αποποιηθεί!

Η απίστευτη αυτή ιστορία, για την οποία ήδη οι γονείς έχουν κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες δια της δικηγόρου τους, ξεκίνησε όταν στο τέλος Ιουλίου 2022 κοινοποιήθηκε στην 35χρονη μητέρα του παιδιού «ατομική ειδοποίηση καταβολής- υπερημερίας της ΑΑΔΕ (τμήμα δικαστικού και νομικής υποστήριξης ΔΟΥ Ρόδου), με θέμα τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών».

Με το έγγραφο αυτό, ενημερώθηκε η 35χρονη ότι, από έλεγχο που είχε γίνει στα μέσα Ιουλίου 2022 στα ηλεκτρονικά αρχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων διαπιστώθηκε ότι, εκκρεμούσαν οφειλές της, οι οποίες μάλιστα «κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, λόγω μη καταβολής τους εντός των νόμιμων προθεσμιών».

Ως αιτιολογία, για τις οφειλές αυτές σύμφωνα με την ειδοποίηση της ΑΑΔΕ ήταν ότι, η 35χρονη ασκεί γονική μέριμνα στο πεντάχρονο παιδί της, το οποίο φέρεται να είναι προσωρινή κληρονόμος της γιαγιάς της, που πέθανε όταν εκείνο ήταν αγέννητο!

Στην ίδια ειδοποίηση αναφερόταν ότι, το συνολικό ποσό των οφειλών είναι 10.690 ευρώ και από αυτά, το ποσό των 5.793 αποτελεί το ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο της βασικής οφειλής, ενώ οι 4.898 ευρώ είναι προσαυξήσεις και τόκοι.

Ωστόσο αυτό, που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι το γεγονός, ότι, τόσο η 35χρονη όσο και ο αδελφός και ο πατέρας της έχουν προχωρήσει σε αποποίηση της κληρονομιάς της μητέρας τους, λίγους μήνες μετά τον θάνατό της. Ειδικότερα, η γιαγιά απεβίωσε το Μάρτιο του 2017 και διαδοχικά τον Ιούνιο και τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς, τα παιδιά και ο σύζυγός της προχώρησαν τις διαδικασίες και αποποιήθηκαν την κληρονομιά της. Τότε η 35χρονη ήταν έγκυος τριών μηνών στο παιδί της, για το οποίο ως κηδεμόνας η ίδια και ο σύζυγός της καλούνται να καταβάλουν το ποσό άνω των δέκα χιλιάδων ευρώ!

Ήδη το ζευγάρι έχει κινηθεί νομικά και απέστειλε εξώδικο προς την Εφορία της Ρόδου, το οποίο έχει κοινοποιήσει τόσο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου όσο και στην ΑΑΔΕ, τονίζοντας μεταξύ άλλων σε αυτό, την ισχύουσα νομοθεσία βάσει της οποίας δε δύναται να βεβαιωθεί οφειλή στο ανήλικο παιδί, για κληρονομιά και φυσικά ούτε στους κηδεμόνες του.

Όπως δε χαρακτηριστικά αναφέρεται στο εξώδικο, το ανήλικο παιδί «είναι κληρονόμος με το ευεργέτημα της απογραφής, όταν ενηλικιωθεί, έχει προθεσμία εντός της ετήσιας προθεσμίας του άρθρου 1912 ΑΚ να αποποιηθεί την ως άνω κληρονομία».

Και επειδή το παιδί είναι «ανήλικη και κληρονόμος με το ευεργέτημα της απογραφής, δεν κληρονομεί το παθητικό της κληρονομιάς της αποβιωσάσης γιαγιάς της», ζητείται «να τηρηθεί η Ελληνική Νομοθεσία και να ακυρωθεί η ατομική ειδοποίηση καταβολής- υπερημερίας, όπως παραλείψετε στο μέλλον να βεβαιώσετε οφειλές προερχόμενες από την κληρονομία της αποβιωσάσης (γιαγιάς) στο φορολογικό μητρώο της 35χρονης, ως ασκούσας τη γονική μέριμνα του ανηλίκου τέκνου της, καθώς και όπως απόσχετε από οποιαδήποτε άλλη παράνομη και καταχρηστική ενέργεια».

Πηγή: rodiaki.gr

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Καύσιμα: Η πτώση των διεθνών τιμών δεν φθάνει στην αντλία

Με καθαρά χρηματιστηριακούς ρυθμούς κινούνται οι αγορές των προϊόντων πετρελαίου της Μεσογείου, με αποτέλεσμα να μην ακολουθούν τη μεγάλη πτώση της τιμής του αργού...

«Καμπανάκι» από τη Unicef: 200 εκατ. παιδιά κινδυνεύουν από μολυσμένο νερό

Το μολυσμένο νερό και η έλλειψη υποδομών υγιεινής θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή σχεδόν 200 εκατομμυρίων παιδιών σε όλο τον κόσμο, τονίζει σήμερα το...

Σαρωτικοί έλεγχοι στη συνταγογράφηση φαρμάκων για … παρατυπίες

Νέα επιτροπή με 13 μέλη συνέστησε ο ΕΟΠΥΥ ώστε να ξεκινήσει σαρωτικούς ελέγχους στα φάρμακα και τη συνταγογράφηση των γιατρών.Πρόκειται για...

Χάρλαντ Σάντερς: Γιατί ο ιδρυτής των KFC μισούσε το… φαγητό τους – «Δεν θα το έδινα ούτε στα σκυλιά μου»

Στις 20 Μαρτίου 1930 ιδρύεται η αμερικανική αλυσίδα fast food KFC (Kentucky Fried Chicken) από τον Συνταγματάρχη Χάρλαντ Σάντερς, στο Κεντάκι.Το...

Δανία: Πανεπιστήμιο έχει στο υπόγειό του συλλογή 9.479 εγκεφάλων από ψυχικά ασθενείς

Στο υπόγειο του Πανεπιστημίου της Δανίας στο Οντένσε, μια σειρά διαδρόμων φιλοξενεί τη «Συλλογή Εγκεφάλων». Περιλαμβάνει 9.479 δείγματα εγκεφάλων που διατηρούνται...