Αρχική Πολιτική Η επιλογή του Μπένου και οι αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ

Η επιλογή του Μπένου και οι αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ

Το τηλέφωνο Μητσοτάκη και τα σχόλια της Αννας και του Φλωρίδη

Ο Σταύρος Μπένος αναλαμβάνει επικεφαλής της επιτροπής για την ανασυγκρότηση της Εύβοιας όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και η είδηση έγινε ασμένως αποδεκτή απο πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ή του πρώην ΠΑΣΟΚ, αλλά στο Κίνημα Αλλαγής…βγαζουν αφρούς.

Του τηλεφώνησε ο Πρωθυπουργός και του ζήτησε να αναλάβει την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας: «Δέχθηκα διότι τίθεται θέμα εθνικού χρέους, έχω την εμπειρία των εθνικών κρίσεων, θα βοηθήσω όπως μπορώ», είπε. Στα δεκάδες χρόνια που βρίσκεται στη δημόσια ζωή, έχει ασχοληθεί με τρία πράγματα: με την ανασυγκρότηση της Καλαμάτας, τα ΚΕΠ και το “Διάζωμα”. Υπηρετώντας, όπως είπε κάποτε, πάντα τον υψιπετή στόχο. Η Άννα Διαμαντοπούλου υποδέχθηκε με χαρά την τοποθέτηση του Σταύρου Μπένου γράφοντας στα σόσιαλ μίντια: «Η καλύτερη επιλογή για την δυσκολότερη αποστολή. Καλή επιτυχία Φίλε. Αν δεν τα καταφέρεις εσύ δεν θα μπορέσει κανείς».

Το ίδιο και ο Φλωρίδης:
Σπάνια στο πρόσωπο ενός ανθρώπου και ιδιαίτερα ενός πολιτικού, μπορούν να βρεθούν τόσες πολλές αρετές: ήθος, γνώση, εμπειρία, αποτελεσματικότητα και, κυρίως, μια βαθιά πνευματική καλλιέργεια.
Πολλοί χάρηκαν με την απόφαση του Πρωθυπουργού να τοποθετήσει ως επικεφαλής της Επιτροπής για την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της Εύβοιας, τον Σταύρο Μπένο.
Επιτρέψτε μας, κάποιοι από εμάς να δηλώσουμε ότι το χαρήκαμε περισσότερο. Για την κοινή μας πορεία ως Υφυπουργοί στο Υπουργείο Εσωτερικών, όταν ο Σταύρος σχεδίασε τα ΚΕΠ και αναλάβαμε την υποστήριξη της υλοποίησής τους. Υπουργός μας τότε ο Αλέκος Παπαδόπουλος. Και στη συνέχεια, στο μεγάλο σεισμό της Αττικής τον Σεπτέμβριο του 1999, όταν είχα την ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας και χρησιμοποιήσαμε την πολύτιμη εμπειρία του από τον σεισμό της Καλαμάτας.
Αλήθεια, δεν νομίζω ότι μπορούσε να υπάρξει καλύτερη επιλογή γι’ αυτό το εθνικό έργο.
Ποιος είναι

Ο Σταύρος Μπένος (30 Δεκεμβρίου 1947) είναι Έλληνας τοπογράφος-μηχανικός και πολιτικός. Υπήρξε Δήμαρχος Καλαμάτας (1979-1990), Βουλευτής του Νομού Μεσσηνίας (1990-2004) και στην Β’ Αθήνας (2004-2007), Υφυπουργός Πολιτισμού κατά την τελευταία Κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου και Υπουργός Πολιτισμού, Υπουργός Αιγαίου και Υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη. Η ίδρυση με δική του πρωτοβουλία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αποτέλεσαν κορυφαία καινοτομία στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης της Ελλάδας.

O Σταύρος Μπένος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1947 και σπούδασε στο Τμήμα Αγρονόμων Τοπογράφων της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Το 1978 εξελέγη δήμαρχος Καλαμάτας και επανεξελέγη άλλες δύο φορές στις εκλογές του 1982 και 1986. Έγινε γνωστός για το θεαματικό έργο που επιτέλεσε ως δήμαρχος της Καλαμάτας από το 1978 έως το 1990, περίοδο στην οποία κατάφερε να ανοικοδομήσει την πόλη αλλά και να αλλάξει τον χαρακτήρα της μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του 1986. Η θητεία του συνδέθηκε με τους καταστρεπτικούς σεισμούς της Καλαμάτας (1986) και την πολεοδομική ανασυγκρότησή της.

Η πολύχρονη προσπάθεια πολεοδομικής ανασυγκρότησης της Καλαμάτας βραβεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πολεοδόμων (για την πρότυπη και ανθρωποκεντρική πολεοδομική ανάταξη της Καλαμάτας), και από την EuropaNostra (για τη Διάσωση και ανάδειξη των μνημείων της πόλης).

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Εορτολόγιο Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 2/7

Σάββατο 2 Ιουλίου σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο είναι η Κατάθεσις της τιμίας Εσθήτος της παναγίας Θεοτόκου εν Βλαχερναίς και...

Κύπρος: Φυλάκιση 20 ετών σε 53χρονο που κακοποιούσε σεξουαλικά την 11χρονη εγγονή του

Τη μεγαλύτερη ποινή, αυτή των 20 ετών κάθειρξης, επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου, σε έναν 53χρονο, ο οποίος κρίθηκε...

Πληθωρισμός: Η ακρίβεια υποχρεώνει σε ψώνια με το κομμάτι στις λαϊκές

Τσακίζει κόκαλα η ακρίβεια, καθώς ο πληθωρισμός καλπάζει γράφοντας νέα ρεκόρ από μήνα σε μήνα. Στις λαϊκές αγορές έχουν αρχίζει οι...

Α. Μπούζα: Μπιρμπίτα και Μακαρία. Ένα θέμα που «καίει»

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ1-7-2022Μπιρμπίτα και Μακαρία. Ένα θέμα που «καίει».Η παραχώρηση από την Περιφέρεια προς τους Δήμους , των εκτάσεων Μπιρμπίτα και...

Επίδομα βενζίνης: Πότε θα πληρωθεί το fuel pass 2

Επίδομα βενζίνης: Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου και να πληρωθεί στις αρχές Αυγούστου, με το μεγάλο...