Αρχική Πολιτική Η Επιτροπή Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μεσσηνίας για την ελάχιστη βάση εισαγωγής

Η Επιτροπή Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μεσσηνίας για την ελάχιστη βάση εισαγωγής

“Ελάχιστη βάση εισαγωγής: το θράσος και η υποκρισία περισσεύουν” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μεσσηνίας για την ελάχιστη βάση εισαγωγής.

Πιο αναλυτικά:

Η υποκρισία είναι ένα θεμέλιο του κακού, είναι ένα “όχημα του κακού” σύμφωνα με τον Καντ. Και όμως! Η υποκρισία και το θράσος αποτελούν κύρια γνωρίσματα των «Αρίστων» του Υπουργείου Παιδείας.

ΘΡΑΣΟΣγιατί το υπουργείο δεν έχει την ελάχιστη ενσυναίσθηση να κατανοήσει τα προβλήματα των έγκλειστων επί ενάμιση χρόνο μαθητών και μαθητριών μπροστά σε μια οθόνη τηλεκπαίδευσης.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑγιατί το υπουργείο αδιαφορεί για το γεγονός ότι το 1/3 των υποψηφίων δεν έχουν ικανοποιητική πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση, με αποτέλεσμα να είναι σε μειονεκτική θέση ενόψει πανελλαδικών εξετάσεων.

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ γιατί οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν πιστοποιούν τις γνώσεις και τη μόρφωση, αλλά είναι ένας διαγωνισμός κατάταξης για την κάλυψη συγκεκριμένου αριθμού θέσεων σε κάθε τμήμα. Δεν υπάρχει αντικειμενική «βάση», αφού αυτή κάθε φορά εξαρτάται από την προσφορά και τη ζήτηση, καθώς επίσης και από τον βαθμό δυσκολίας των θεμάτων. Η χαμηλή βαθμολογία εισαγωγής δεν προδικάζει την επιτυχία της πορείας των σπουδών του φοιτητή και της φοιτήτριας.

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ… γιατί προσποιείται και αποκρύπτει τα πραγματικά της «εχθρικά» σχέδια, προσπαθώντας να τα υλοποιήσει μέσω της καθιέρωσης της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑμαζί, γιατί η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε ότι για να στηρίξει τα πανεπιστημιακά ιδρύματα στις ακριτικές περιοχές, αυξάνει τους εισακτέους σε Θράκη, Αιγαίο, Δυτική Μακεδονία, ενώ γνωρίζει ότι λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής η αύξηση των προσφερόμενων θέσεων είναι χωρίς αντίκρισμα, αφού θα παραμείνουν κενές!

Εκτιμούμε ότι:

  1. Πάνω από 20.000 μαθητές και μαθήτριες θα βρεθούν εκτός πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και μεγάλο μέρος αυτών θα αποτελέσει συνειδητά έτοιμη «πελατεία» για τα κολλέγια. (Μελέτη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Οι επιπτώσεις της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στην πρόσβαση στα ΑΕΙ: https://paratiritirio.edu.gr/epiptwseis-baseis-eisagwgis-aei/). Για τα κολλέγια δεν υπάρχει Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής αν και η κυβέρνηση, με νόμο, τα έχει εξισώσει με τα πανεπιστήμια!
  2. Σχεδόν 140 τμήματα – ανάμεσά τους και αυτά της Μεσσηνίας – θα υποστούν σημαντικές απώλειες εισαγόμενων φοιτητών/τριών, ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο θα υπάρξουν και τμήματα που θα δεχθούν ελάχιστους φοιτητές/τριες με συνέπειες στη λειτουργία τους και στη χρηματοδότηση τους από την Πολιτεία.
  3. Ο αριθμός των εισακτέων από τα Επαγγελματικά Λύκεια θα μειωθεί σημαντικά, ενώ οι κοινές βάσεις Ημερησίων και Εσπερινών Λυκείων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ αντίστοιχα) θα αποκλείσουν ουσιαστικά τους αποφοίτους Εσπερινών Λυκείων, που είναι εργαζόμενοι και φοιτούν με μεγάλες δυσκολίες.

Η μείωση των εισακτέων είναι μια ιδεολογική και ταξική επίθεση στις πιο αδύναμες κοινωνικές τάξεις. Η αναβάθμιση των σπουδών δεν επιτυγχάνεται με τεχνητούς όρους και με φίλτρα αποκλεισμού. Εάν δεν είναι έτσι, το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να απαντήσει με τη δική του «εκτίμηση» για τις συνέπειες του νέου συστήματος και τον αριθμό των υποψηφίων που θα βρεθούν εκτός πανεπιστημίων από το Σεπτέμβριο του 2021 (https://paratiritirio.edu.gr/syriza-posoi-ektos-aei/ ). Η κυβέρνηση οφείλει να σκύψει με προσοχή στην εκπαιδευτική λειτουργία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να εντοπίσει προβλήματα των Προγραμμάτων Σπουδών, να επιλύσει προβλήματα του Εκπαιδευτικού Προσωπικού και τα σημαντικά προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής. Άμεσα να πάρει μέτρα για την κάλυψη των μαθησιακών κενών που έχει δημιουργήσει η αδυναμία συμμετοχής στην τηλεκπαίδευση πολλών μαθητών και μαθητριών, αντί να θέτει επιπλέον εμπόδια στην μόρφωσή τους.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Δείτε πού και πότε

Οι βροχές και οι καταιγίδες επιστρέφουν σήμερα Κυριακή, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ). Τοπικές βροχές προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά,...

Έκαναν μήνυση σε γυμναστήριο λόγω μουσικής

Δύο γυναίκες στην Κρήτη κατέθεσαν μήνυση σε γυμναστήριο γιατί τις ενοχλούσε ο θόρυβος. Το περιστατικό συνέβη στο Ηράκλειο, όταν στο Αστυνομικό Τμήμα προσήλθαν οι...

Ισπανία: Ανδρας πέθανε όταν έπεσε το κινητό που φόρτιζε μέσα στην μπανιέρα

Νεκρός βρέθηκε ο παλαίμαχος Ισπανός ποδοσφαιριστής Santiago Otero στο μπάνιο του. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Sun» η σύζυγός του τον βρήκε νεκρό με το...

Κοροναϊός – Σε κόκκινο συναγερμό μέχρι τα Χριστούγεννα – Μόνος δρόμος εμβόλιο και μέτρα προστασίας, λένε οι ειδικοί

Μέχρι τα Χριστούγεννα αναμένεται να κορυφωθεί το τέταρτο κύμα της πανδημίας του νέου κοροναϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, οι...

Στο κινητό μας οι λογαριασμοί με την Εφορία

Το μοντέλο των τραπεζών οι οποίες ενημερώνουν αναλυτικά τους πελάτες τους με ηλεκτρονικά statements για όλες τις μηνιαίες κινήσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους θα ακολουθήσει...