Αρχική Πολιτική Η Επιτροπή Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μεσσηνίας για την ελάχιστη βάση εισαγωγής

Η Επιτροπή Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μεσσηνίας για την ελάχιστη βάση εισαγωγής

“Ελάχιστη βάση εισαγωγής: το θράσος και η υποκρισία περισσεύουν” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μεσσηνίας για την ελάχιστη βάση εισαγωγής.

Πιο αναλυτικά:

Η υποκρισία είναι ένα θεμέλιο του κακού, είναι ένα “όχημα του κακού” σύμφωνα με τον Καντ. Και όμως! Η υποκρισία και το θράσος αποτελούν κύρια γνωρίσματα των «Αρίστων» του Υπουργείου Παιδείας.

ΘΡΑΣΟΣγιατί το υπουργείο δεν έχει την ελάχιστη ενσυναίσθηση να κατανοήσει τα προβλήματα των έγκλειστων επί ενάμιση χρόνο μαθητών και μαθητριών μπροστά σε μια οθόνη τηλεκπαίδευσης.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑγιατί το υπουργείο αδιαφορεί για το γεγονός ότι το 1/3 των υποψηφίων δεν έχουν ικανοποιητική πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση, με αποτέλεσμα να είναι σε μειονεκτική θέση ενόψει πανελλαδικών εξετάσεων.

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ γιατί οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν πιστοποιούν τις γνώσεις και τη μόρφωση, αλλά είναι ένας διαγωνισμός κατάταξης για την κάλυψη συγκεκριμένου αριθμού θέσεων σε κάθε τμήμα. Δεν υπάρχει αντικειμενική «βάση», αφού αυτή κάθε φορά εξαρτάται από την προσφορά και τη ζήτηση, καθώς επίσης και από τον βαθμό δυσκολίας των θεμάτων. Η χαμηλή βαθμολογία εισαγωγής δεν προδικάζει την επιτυχία της πορείας των σπουδών του φοιτητή και της φοιτήτριας.

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ… γιατί προσποιείται και αποκρύπτει τα πραγματικά της «εχθρικά» σχέδια, προσπαθώντας να τα υλοποιήσει μέσω της καθιέρωσης της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑμαζί, γιατί η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε ότι για να στηρίξει τα πανεπιστημιακά ιδρύματα στις ακριτικές περιοχές, αυξάνει τους εισακτέους σε Θράκη, Αιγαίο, Δυτική Μακεδονία, ενώ γνωρίζει ότι λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής η αύξηση των προσφερόμενων θέσεων είναι χωρίς αντίκρισμα, αφού θα παραμείνουν κενές!

Εκτιμούμε ότι:

  1. Πάνω από 20.000 μαθητές και μαθήτριες θα βρεθούν εκτός πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και μεγάλο μέρος αυτών θα αποτελέσει συνειδητά έτοιμη «πελατεία» για τα κολλέγια. (Μελέτη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Οι επιπτώσεις της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στην πρόσβαση στα ΑΕΙ: https://paratiritirio.edu.gr/epiptwseis-baseis-eisagwgis-aei/). Για τα κολλέγια δεν υπάρχει Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής αν και η κυβέρνηση, με νόμο, τα έχει εξισώσει με τα πανεπιστήμια!
  2. Σχεδόν 140 τμήματα – ανάμεσά τους και αυτά της Μεσσηνίας – θα υποστούν σημαντικές απώλειες εισαγόμενων φοιτητών/τριών, ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο θα υπάρξουν και τμήματα που θα δεχθούν ελάχιστους φοιτητές/τριες με συνέπειες στη λειτουργία τους και στη χρηματοδότηση τους από την Πολιτεία.
  3. Ο αριθμός των εισακτέων από τα Επαγγελματικά Λύκεια θα μειωθεί σημαντικά, ενώ οι κοινές βάσεις Ημερησίων και Εσπερινών Λυκείων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ αντίστοιχα) θα αποκλείσουν ουσιαστικά τους αποφοίτους Εσπερινών Λυκείων, που είναι εργαζόμενοι και φοιτούν με μεγάλες δυσκολίες.

Η μείωση των εισακτέων είναι μια ιδεολογική και ταξική επίθεση στις πιο αδύναμες κοινωνικές τάξεις. Η αναβάθμιση των σπουδών δεν επιτυγχάνεται με τεχνητούς όρους και με φίλτρα αποκλεισμού. Εάν δεν είναι έτσι, το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να απαντήσει με τη δική του «εκτίμηση» για τις συνέπειες του νέου συστήματος και τον αριθμό των υποψηφίων που θα βρεθούν εκτός πανεπιστημίων από το Σεπτέμβριο του 2021 (https://paratiritirio.edu.gr/syriza-posoi-ektos-aei/ ). Η κυβέρνηση οφείλει να σκύψει με προσοχή στην εκπαιδευτική λειτουργία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να εντοπίσει προβλήματα των Προγραμμάτων Σπουδών, να επιλύσει προβλήματα του Εκπαιδευτικού Προσωπικού και τα σημαντικά προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής. Άμεσα να πάρει μέτρα για την κάλυψη των μαθησιακών κενών που έχει δημιουργήσει η αδυναμία συμμετοχής στην τηλεκπαίδευση πολλών μαθητών και μαθητριών, αντί να θέτει επιπλέον εμπόδια στην μόρφωσή τους.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ακρίβεια: Τα 11 προϊόντα που αποφεύγουν οι Έλληνες στο σούπερ μάρκετ

Αρκετά είναι τα προϊόντα στα οποία οι Έλληνες έβαλαν φρένο στην κατανάλωσή του λόγω της ακρίβειας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ακρίβεια στις...

Απίστευτο περιστατικό στα Φάρσαλα: Πυροβόλησε σε καφενείο επειδή δεν έβαζαν μουσική

Σκηνές τρόμου έζησαν θαμώνες καφενείου στα Φάρσαλα. Ένας 60χρονος άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για...

Τραγωδία στην Ισπανία: Τουλάχιστον 13 νεκροί μετά από πυρκαγιά σε κλαμπ – Αγωνία για τους αγνοούμενους

Στους 13 ανέρχονται οι νεκροί μετά την πυρκαγιά σε κλαμπ της πόλης Μούρθια στην Ισπανία, ενώ σύμφωνα με τοπικά...

Έγκλημα στο Blue Horizon: Πήρε… προαγωγή ο λιμενάρχης που είχε απομακρυνθεί από την θέση του

Σε υψηλόβαθμη θέση προήχθη ο αξιωματικός του Λιμενικού που ελέγχεται για τις ενέργειές του στην υπόθεση του 36χρονου Αντώνη...

Βούλευμα βόμβα: Η μάνα έστελνε γυμνές φωτογραφίες της 12χρονης στους πελάτες

Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες που της έχουν αποδοθεί ενώ και το κοριτσάκι στις καταθέσεις του έχει υποστηρίξει ότι η μητέρα του δεν γνώριζε...