Αρχική Κόσμος Η εταιρεία που φτιάχνει τα θρυλικά Pyrex από το 1915 κατέθεσε αίτηση...

Η εταιρεία που φτιάχνει τα θρυλικά Pyrex από το 1915 κατέθεσε αίτηση πτώχευσης

Ο κατασκευαστής των πιο διάσημων παγκοσμίως γυάλινων, πυρίμαχων σκευών Pyrex από το 1915 αλλά και των ειδών κουζίνας Instant Pot κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, με υποχρεώσεις έως και 1 δισ. δολαρίων.

Η Instant Brands κατηγορεί τα υψηλά επιτόκια και την αναιμική ζήτηση για τα προβλήματά της ενώ απασχολεί περισσότερους από 2.400 εργαζομένους. Ωστόσο, σχεδιάζει να συνεχίσει να λειτουργεί κατά την περίοδο αναδιάρθρωσης.

Η είδηση έρχεται αφού αφού μια άλλη εμβληματική μάρκα μαγειρικών σκευών, η Tupperware, προειδοποίησε τον Απρίλιο ότι είναι κοντά στην κατάρρευση η οποία θα μπορούσε να αποτραπεί μόνο αν κατάφερνε να συγκεντρώσει γρήγορα νέα χρηματοδότηση.

Η Instant Brands λέει ότι κατέγραψε μεγάλη άνοδο στις πωλήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας που οι άνθρωποι ήταν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους Αλλά, όπως είπε, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός, Ben Gadbois, ότι ”η αυστηροποίηση των πιστωτικών όρων και τα υψηλότερα επιτόκια επηρέασαν τα επίπεδα ρευστότητάς και κατέστησαν τη κεφαλαιακή μας δομή μη βιώσιμη”.

Ως μέρος της διαδικασίας πτώχευσης, η εταιρεία διόρισε τον Adam Hollerbach ως επικεφαλής αναδιάρθρωσης, ο οποίος δήλωσε ότι οι πωλήσεις μειώθηκαν καθώς οι καταναλωτές άρχισαν να ξοδεύουν λιγότερα σε αγαθά για τα σπίτια τους μετά την πανδημία.

Η εταιρεία με έδρα το Ιλινόις, η οποία ελέγχεται από την εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων Cornell Capital, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί κατά τη διαδικασία αναδιάρθρωσης με τη βοήθεια 132,5 εκατομμυρίων δολαρίων νέας χρηματοδότησης από τους υφιστάμενους δανειστές της.

Την περασμένη εβδομάδα, ο οργανισμός αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας S&P Global υποβάθμισε τα Instant Brands, λέγοντας ότι οι καθαρές πωλήσεις για τους πρώτους τρεις μήνες του 2023 είχαν μειωθεί σχεδόν κατά 22% σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Η ανακοίνωση, όπως αναφέρει ΒΒC, ήρθε στο πλαίσιο της περικοπής των μη ουσιωδών δαπανών, καθώς το κόστος των πάντων, από τα τρόφιμα μέχρι την ηλεκτρική ενέργεια αυξάνεται.

Τον Ιανουάριο, η Instant Brands συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο και να αλλάξει τις πρακτικές μάρκετινγκ όπως όριζε απόφαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των Η.Π.Α.

Εκτός από την μάρκα μαγειρικών σκευών Pyrexη οποία κυκλοφόρησε πάνω από έναν αιώνα και την Instant Pot, που κυκλοφόρησε το 2010, το χαρτοφυλάκιο της Instant Brands περιλαμβάνει επίσης τις μάρκες μαγειρικών σκευών Corelle, CorningWare και Snapware.

Τον Απρίλιο, η αμερικανική εταιρεία κατασκευής δοχείων αποθήκευσης τροφίμων Tupperware προειδοποίησε ότι μπορεί να καταρρεύσει εκτός εάν μπορέσει να συγκεντρώσει γρήγορα νέα χρηματοδότηση. Η 77 ετών εταιρεία είπε ότι υπήρχε «ουσιαστική αμφιβολία για την ικανότητά της να συνεχίσει τις δραστηριότητές της». Η Tupperware προσπάθησε να επανασυστηθεί σε ένα νεότερο κοινό, αλλά δεν κατάφερε να σταματήσει την μείωση των πωλήσεων.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ισλανδία: Χιλιάδες σολομοί διέφυγαν από ιχθυοτροφείο – Ο αντίκτυπος μπορεί να είναι θανατηφόρος

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Las Vegas Sphere: Οι U2 εγκαινίασαν την εντυπωσιακή σφαιρική αρένα – «Είναι το μέλλον της μουσικής»

Το ιρλανδικό συγκρότημα των U2 εγκαινίασε τη σκηνή της νέας σφαιρικής εγκατάτασης, Las Vegas Sphere, αξίας 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων,...

Τα ισόβια δεν είναι ισόβια και υπάρχει λόγος γι’ αυτό

Με τη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου να είναι σε πλήρη εξέλιξη από τη μία και λίγο μετά την τελεσίδικη καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου από...

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Τι ισχύει για την εκλογική άδεια των δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διενεργηθούν σε όλη την Επικράτεια την επόμενη Κυριακή, 8 Οκτωβρίου, ενώ σε όσες Περιφέρειες και...

Eπιδόματα: Τα βήματα προς τη χρήση προπληρωμένης κάρτας

Πάει για αργότερα -όπως όλα δείχνουν-το να χορηγούνται τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ και της ΔΥΠΑ μέσω προπληρωμένων καρτών: Οι αρχικοί σχεδιασμοί μοιάζει να μην «βγαίνουν»...