Αρχική Ελλάδα Η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια η μεγαλύτερη σε ολόκληρη την ΕΕ

Η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια η μεγαλύτερη σε ολόκληρη την ΕΕ

Το 2021 ήταν η δεύτερη χειρότερη αντιπυρική περίοδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2000, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του Κοινού Κέντρου Ερευνών Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την οποία αναδημοσίευσε το Climatebook.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης, για τις δασικές φωτιές στην Ευρώπη το 2021, παρουσιάζονται πληροφορίες σχετικά με τον πύρινο εφιάλτη που γνώρισε η Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι.

Όπως αναφέρεται, η καταστροφική πυρκαγιά που έκαψε μεγάλο μέρος της Βόρειας Εύβοιας ήταν η μεγαλύτερη φωτιά σε ολόκληρη την ΕΕ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανάρτηση του Climatebook, «για την Ελλάδα, η έκθεση αναφέρει ότι το 2021 ήταν μια ακραία χρονιά για τις δασικές πυρκαγιές, μετά της ιστορικά καταστροφική χρονιά του 2007. Χαρτογραφήθηκαν συνολικά 131.254 εκτάρια καμένων εκτάσεων από 222 μεγάλες πυρκαγιές.

Στο σύνολο αυτό περιλαμβάνεται η μεγαλύτερη φωτιά σε ολόκληρη την ΕΕ, η πυρκαγιά των 51.000 εκταρίων η οποία έκαψε μεγάλο μέρος της βόρειας Εύβοιας.

Η πυρκαγιά της Εύβοιας δεν ήταν η μοναδική μεγάλη πυρκαγιά στην Ελλάδα το 2021. Χαρτογραφήθηκαν άλλες τρεις πυρκαγιές με καμένες εκτάσεις πάνω από 10.000 εκτάρια, οκτώ πάνω από 1.000 εκτάρια και άλλες πέντε πάνω από 500 εκτάρια.

Οι περισσότερες από αυτές τις πυρκαγιές εκδηλώθηκαν τον Αύγουστο, σχεδόν το 90% του ετήσιου συνόλου χαρτογραφήθηκε αυτόν τον μήνα.

Από το σύνολο των καμένων εκτάσεων, τα 10.453 εκτάρια σημειώθηκαν σε περιοχές Natura2000.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Τουρκία: Την πρώτη του πτήση έκανε το ΚΑΑΝ, το μαχητικό 5ης γενιάς που κατασκεύασε η Αγκυρα

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πρωί της Τετάρτης το βίντεο με την πρώτη πτήση του μαχητικού ΚΑΑΝ, του πολεμικού αεροσκάφους...

Ρόδος: Από σπάνια γονιδιακή εγκεφαλίτιδα πέθανε το 5χρονο κοριτσάκι – Εδινε μάχη για 20 ημέρες

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Ρόδος μετά τον θάνατο ενός 5χρονου κοριτσιού, το οποίο ζούσε στο νησί...

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ : Κατώτερη των περιστάσεων η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

20-2-2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδη πανελλαδική κινητοποίηση των αγροτών στο Σύνταγμα! Κατώτερη των περιστάσεων η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου! Η Περιφερειακή...

Metoo# στο Δημόσιο: Αποζημίωση σε υπάλληλο -Ο προϊστάμενος την αποκαλούσε “π@…..να”

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Συνταξιούχοι: Ποιοι και πώς μπορούν να εξασφαλίσουν ενισχυμένη σύνταξη – Όλες οι λεπτομέρειες

Την επόμενη εβδομάδα –μεταξύ 12 και 16 τρέχοντος μηνός- υπολογίζεται πως θα ανοίξει η ειδική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, μέσω της οποίας θα πρέπει να...