Αρχική Ελλάδα Η Greenpeace τρολάρει δηλώσεις Βορίδη: «Να φτιάξουμε υποδομές για κάτι που γίνεται...

Η Greenpeace τρολάρει δηλώσεις Βορίδη: «Να φτιάξουμε υποδομές για κάτι που γίνεται μία φορά στα 400 χρόνια;»

Η περιβαλλοντική οργάνωση σχολιάζει με φωτογραφίες τις κυβερνητικές δηλώσεις περί κακοκαιρίας και την «περίοδο επαναφοράς 400 ετών» που κυριάρχησε στη δημόσια σφαίρα τις προηγούμενες ημέρες μετά την κακοκαιρία Daniel.

Είκοσι ημέρες μεσολάβησαν από την κακοκαιρία Daniel μέχρι τη νέα κακοκαιρία Elias. Μεταξύ άλλων, διαψεύδονται και οι ισχυρισμοί πως αυτές οι κακοκαιρίες συμβαίνουν «μία φορά στα 400 χρόνια», όπως ισχυρίστηκαν κυβερνητικά στελέχη αλλά και επιστήμονες στα media.

Στις 11 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά την κακοκαιρία Daniel, ο Μάκης Βορίδης έλεγε χαρακτηριστικά:

«Έχει λογική το να ετοιμάζεται ένα κράτος για ένα φαινόμενο που γίνεται μία φορά στα 400 χρόνια; Πρέπει να φτιάξουμε υποδομές για κάτι το οποίο μέχρι χθες ξέραμε ότι είναι μία φορά στα 400 χρόνια; Εάν η απάντηση είναι “ναι”, αυτά έχουν άλλα κόστη”. Εάν βλέπατε ξαφνικά έργα 700 εκατ., είναι πολύ πιθανό να μου λέγατε ότι κάτι κακό κάνω […] ότι δεν σέβομαι χρήματα και ετοιμάζομαι για κάτι που δεν υπάρχει. Εάν λέμε ότι θα έχουμε τα έργα αυτά, αλλάζει όλη την προσέγγισή μας για την Πολιτική Προστασία. Ό,τι ξέραμε μέχρι χθες, αλλάζει. Θέλει πολύ περισσότερα πράγματα σε όλα τα επίπεδα».

Σήμερα, στις 28 Σεπτεμβρίου και μετά την κακοκαιρία Elias, ο υπουργός εμφανίστηκε στον ΣΚΑΙ αναφέροντας πως το τωρινό φαινόμενο ήταν μεγαλύτερο από τον Ιανό και λίγο πιο ήπιο από τον Daniel, λέγοντας πως «ο Βόλος ήταν εντυπωσιακά άτυχος».

Με ένα λιτό κείμενο 24 λέξεων η Greenpeace τρολάρει τις κυβερνητικές δηλώσεις που είχαν γίνει μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

«Έχει λογική το να ετοιμάζεται ένα κράτος για ένα φαινόμενο που γίνεται μία φορά στα 400 χρόνια; Πρέπει να φτιάξουμε υποδομές για κάτι το οποίο μέχρι χθες ξέραμε ότι είναι μία φορά στα 400 χρόνια;».

«Ελληνική κυβέρνηση, 10/9/2023: “Έχει λογική το να ετοιμάζεται ένα κράτος για ένα φαινόμενο που γίνεται μία φορά στα 400 χρόνια;”
Ελλάδα, λίγες μέρες μετά:»

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Αρχαίο DNA ανατρέπει όσα γνωρίζουμε για την πτώση της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας

Οι γενετιστές έριξαν φως στις επιπτώσεις που είχε η ρωμαϊκή αυτοκρατορία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Νέα ανάλυση DNA, που δημοσιεύεται...

Το κράτος με τους 38 κατοίκους που φυλακίζει όποιον έχει κρεμμύδια και σπανάκι

Μια μικρή έκταση 11 στρεμμάτων στη Νεβάδα των Ηνωμένων Πολιτειών έχει μόνο 38 κατοίκους, αυτοπροσδιορίζεται ως χώρα από τους ανθρώπους της και καλωσορίζει τους τουρίστες...

Σχεδόν μηδενικές οι τουρκικές παραβιάσεις από 978 που ήταν τον περασμένο Ιανουάριο

Η «νέα σελίδα» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η οποία επισφραγίστηκε με την «ανέφελη» επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, καταγράφεται και στα στοιχεία του...

Βίντεο: Η εντυπωσιακή φάτνη των Μετεώρων

Στο επιβλητικό σκηνικό των Μετεώρων δεσπόζει μια ξεχωριστή φάτνη, η οποία βρίσκεται μέσα σε μια σπηλιά, πάνω...

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν με το νέο φορολογικό καθεστώς

Νέοι επαγγελματίες, όσοι δηλώνουν στην εφορία καθαρά κέρδη πάνω από το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα, εποχικές επιχειρήσεις, επαγγελματίες – γονείς μονογονεϊκής ή πολύτεκνης οικογένειας, αυτοαπασχολούμενοι...