Αρχική Κόσμος Η γυναίκα που σκότωσε 600 συζύγους με ένα καλλυντικό

Η γυναίκα που σκότωσε 600 συζύγους με ένα καλλυντικό

Η Τζούλια Τοφάνα, έχει μείνει στην ιστορία ως μια σατανική γυναίκα που είναι υπεύθυνη για το φόνο περισσοτέρων από 600 ανδρών. Η δράση της τοποθετείται τον 17ο αιώνα. Με τη φήμη που απέκτησε πελατεία από γυναίκες που ήθελαν να απαλλαγούν από τους κακοποιητικούς τους συζύγους ή απο γυναίκες που ήθελαν να επωφεληθούν από την περιουσία που θα καρπώνονταν.

Έμαθε τα μυστικά του “επαγγέλματος” από τη μητέρα της που δηλητηρίαζε τους άνδρες στη Σικελία, και φυλακίστηκε και απαγχονίστηκε. Η Τζούλια Τοφάνα αναγκάστηκε να μετακομίσει στη Ρώμη γιατί κινδύνευε η ζωή της, αλλά δεν εγκατέλειψε τις συνήθειες της.

Ξεκίνησε να φτιάχνει καλλυντικά για της γυναίκες της καλής κοινωνίας, και σύντομα όταν βρήκε πρόσφορο έδαφος έπειθε τις γυναίκες που ήταν θύματα απιστίας ή ξυλοδαρμού να μείνουν χήρες.

Σε ένα μπουκαλάκι που είχε πάνω την εικόνα ενός Αγίου, τοποθετούσε ένα ακατέργαστο μείγμα αρσενικού, μολύβδου και του φυτού belladonna. Μετά έβαζε ανδρικό άρωμα και οι ανυποψίαστο σύζυγοι δηλητήριαζαν κάθε μέρα τον εαυτό τους.

Τα συμπτώματα ερχόταν πολύ αργά, σε δύο εβδομάδες και έτσι οι γιατροί δεν υποψιαζόταν ότι πρόκειται για φόνο.

Όμως μία από τις πελάτισες μετάνιωσε για το φόνο που επρόκειτο να κάνει και εξομολογήθηκε στον άνδρα της, την δράση της Τοφάνα και αυτός κάλεσε την αστυνομία.

Η Τοφάνα συνελήφθη και εκτέλεστηκε μέσα σε ένα μήνα, υπό το φόβο λιντσαρίσματος από τον κόσμο. Πριν πεθάνει παραδέχθηκε 600 φόνους, χωρίς να δείξει τη παραμικρή μεταμέλεια.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Μετά το στέγαστρο του ΟΑΚΑ, συναγερμός και για τη γέφυρα Καλατράβα στην Κατεχάκη

Μετά το ΟΑΚΑ, στο οποίο διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με το στέγαστρο του σταδίου, εμφανή είναι τα σημάδια...

Επικουρικές συντάξεις: Ποιες θα δοθούν μέχρι το τέλος του 2023

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, οι μισές από τις εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις θα έχουν δοθεί μέχρι το τέλος του...

Περιοδεία Κουτσούλη στη Μεσσηνία

Επίσκεψη στους Γαργαλιάνους, πραγματοποίησε την Τρίτη 3 Οκτωβρίου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Κουτσούλης, στο πλαίσιο του εορτασμού του...

Η Apple κατηγορεί το Instagram για την υπερθέρμανση των iPhone 15

Η Apple κατηγορεί το Instagram και άλλες δημοφιλείς εφαρμογές για ένα πρόβλημα υπερθέρμανσης με το iPhone 15. Ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας είπε ότι ένα σφάλμα...

Ο ΕΚΦΑ ζητά 28.726 ευρώ από 24χρονο ανάπηρο φοιτητή – Στα κάγκελα στο ΑΠΘ

Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προκειμένου να στηρίξουν 24χρονο, συμφοιτητή τους ο οποίος βρίσκεται σε...