Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ανθρώπινους σκελετούς στο ναυάγιο ενός πειρατικού πλοίου στις ακτές του Cape Cod στις ΗΠΑ και πιστεύουν ότι μεταξύ των τουλάχιστον έξι νεκρών θα είναι και τα οστά του περίφημου πειρατή Μπελαμί.

Οστό που βρέθηκε στο ναυάγιο

Οστό που βρέθηκε στο ναυάγιο

Τα οστά που βρέθηκαν έχουν γίνει ένα με μάζες αντικειμένων και ορυκτών στο βυθό της θάλασσας μετά από τόσο καιρό, που ήταν εξαιρετικά δύσκολο ακόμα και να αναγνωριστούν.

Το πειρατικό πλοίο «Whydah»

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Boston Globe» το πειρατικό πλοίο ονομαζόταν «Whydah» και βυθίστηκε κοντά στο Γουέλφλιτ το 1717. Λέγεται ότι ήταν πρώην δουλεμπορικό και κλάπηκε από τους πειρατές. Βυθίστηκε κατά τη διάρκεια μιας σφοδρής καταιγίδας και μόλις δύο από τα 146 μέλη του πληρώματος επέζησαν.

Μοντέλο του «Whydah»

Μοντέλο του «Whydah»

Πώς η τεχνολογία θα βοηθήσει στην ταυτοποίηση των σκελετών

Οι σκελετοί εξετάζονται από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων με επικεφαλής τον αρχαιολόγο Μπάρι Κλίφορντ, ο οποίος ανακάλυψε το ναυάγιο το 1984. «Ελπίζουμε ότι η σύγχρονη τεχνολογία αιχμής θα μας βοηθήσει να ταυτοποιήσουμε αυτούς τους πειρατές και να τους επανασυνδέσουμε με οποιονδήποτε απόγονό τους, που θα μπορούσε να είναι εκεί έξω» δήλωσε ο Κλίφορντ.Οι ειδικοί ελπίζουν ότι η ανάλυση των σκελετών θα τους βοηθήσει να βρουν επιτέλους τον καπετάνιο του «Whydah».