Αρχική Κόσμος Η Johnson & Johnson προσφέρει 9 δισ. δολάρια για τη διευθέτηση χιλιάδων...

Η Johnson & Johnson προσφέρει 9 δισ. δολάρια για τη διευθέτηση χιλιάδων αγωγών για το ταλκ

Η Johnson & Johnson έει προτείνει να πληρώσει σχεδόν 9 δισεκατομμύρια δολάρια για την επίλυση δεκάδων χιλιάδων αγωγών που αντιμετωπίζει στη Βόρεια Αμερική που υποστηρίζουν ότι η βρεφική πούδρα της και άλλα προϊόντα με βάση το ταλκ προκαλούν καρκίνο.

Η εταιρεία κολοσσός είπε ότι εξακολουθούσε να πιστεύει ότι οι ισχυρισμοί ήταν «παράξενοι», αλλά ήλπιζε ότι η νέα προσφορά διακανονισμού θα βοηθούσε στην ολοκλήρωση της νομικής διαμάχης.

Το ποσό είναι αρκετά πιο αυξημένο σε σχέση με τα 2 δισ. δολάρια που είχε προτείνει προηγουμένως. Η νέα προσφορά συναντά σημαντικής υποστήριξης από άτομα που συνδέονται με την υπόθεση, ανέφερε.

Η εταιρεία αντιμετωπίζει περισσότερες από 40.000 αγωγές από πρώην πελάτες που λένε ότι η χρήση της βρεφικής πούδρας με βάση το ταλκ προκάλεσε καρκίνο, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που ισχυρίζονται ότι το προϊόν περιείχε αμίαντο που προκαλεί καρκίνο.

Σταμάτησε τις πωλήσεις της βρεφικής πούδρας με βάση το ταλκ στις ΗΠΑ το 2020, επικαλούμενη «παραπληροφόρηση» που είχε μειώσει τη ζήτηση για το προϊόν, που χρησιμοποιείται για την πρόληψη του εξανθήματος από την πάνα και για άλλες καλλυντικές χρήσεις, συμπεριλαμβανομένου του ξηρού σαμπουάν. Πέρυσι, ανακοίνωσε τα σχέδιά της να τερματίσει τις πωλήσεις παγκοσμίως.

Προηγουμένως, η εταιρεία πουλούσε τη βρεφική πούδρα για σχεδόν 130 χρόνια. Συνεχίζει να πουλά μια έκδοση του προϊόντος που περιέχει άμυλο καλαμποκιού.

Η εταιρεία προσπαθεί να επιλύσει τις αγωγές σε πτωχευτικό δικαστήριο από το 2021, αφού δημιούργησε μια θυγατρική υπεύθυνη για τις αξιώσεις.

Ωστόσο, οι προσπάθειές της αντιμετώπισαν πρόβλημα αφού μια προηγούμενη απόφαση του δικαστηρίου διαπίστωσε ότι η θυγατρική δεν βρισκόταν σε οικονομική δυσπραγία και δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το σύστημα πτώχευσης για να επιλύσει τις αγωγές.

Η Johnson & Johnson είπε ότι κέρδισε την πλειοψηφία των αγωγών ταλκ εναντίον της. Ωστόσο, έχει κολλήσει με ορισμένες σημαντικές απώλειες, συμπεριλαμβανομένης μιας απόφασης στην οποία επιδικάστηκε σε 22 γυναίκες μια απόφαση άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Johnson & Johnson είπε ότι είχε δεσμεύσεις από περίπου 60.000 τρέχοντες ενάγοντες να υποστηρίξουν τους νέους όρους διακανονισμού.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Χαμός στο νοσοκομείο του Βόλου: 40χρονος κλωτσούσε και απειλούσε την σύζυγό του ότι θα την κάψει

Ένας μικρος πανικός επικράτησε στους διαδρόμους της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Βόλου το βράδυ της Τετάρτης. Όλα...

Μεσσηνία: Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι για τις προκριματικές του ΣΥΡΙΖΑ

Ανεβάζουν ταχύτητες τα κομματικά επιτελεία, καθώς απομένουν λιγότεροι από δύο μήνες για τις ευρωεκλογές, και η μεγάλη μάχη δίνεται...

Οι τελευταίες στιγμές ενός Αφροαμερικανού πριν πεθάνει, ενώ τον πιέζουν αστυνομικοί – «Δεν μπορώ να αναπνεύσω!»

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

«Tο παιδί αισθανόταν ένα βάρος» – Συγκλονίζει η υπόθεση του αγοριού που πήρε το 100 για να καταγγείλει τον πατέρα του

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Ημερίδα του ΚΚΕ στην Καλαμάτα – Στο επίκεντρο η Ποινική Δικαιοσύνη

Σύσκεψη – συζήτηση διοργανώνει η Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ, το Σάββατο 13 Απρίλη και ώρα 7μμ, στην...