Αρχική Κόσμος Η Κίνα κατασκευάζει «τεχνητή Σελήνη» στη Γη

Η Κίνα κατασκευάζει «τεχνητή Σελήνη» στη Γη

Η Κίνα κατασκευάζει μια «τεχνητή Σελήνη» στη Γη, που προσομοιώνει τις συνθήκες που επικρατούν στο φεγγάρι, προκειμένου να προετοιμάσει τις διαστημικές αποστολές στον δορυφόρο μας.

Ο θάλαμος προσημειώσεις, που βρίσκεται στην πόλη Xuzhou, θα αρχίσει να λειτουργεί τους επόμενους μήνες σύμφωνα με τον επιστήμονα Li Ruilin, από το Πανεπιστήμιο Εξορύξεων και Τεχνολογίας της Κίνας.

Η βαρύτητα, σε αυτόν τον ειδικό θάλαμο – διαμέτρου μόλις 60 εκατοστά σε σύγκριση με τα 3.474,8 χιλιόμετρα της πραγματικής σελήνης – θα περιλαμβάνει βράχους και σκόνη αντίστοιχες με αυτές που υπάρχουν στο φεγγάρι.

Σύμφωνα με την South China Morning Post, στο θάλαμο θα δημιουργηθεί και το ειδικό μαγνητικό πεδίο που υπάρχει στη Σελήνη και αναμένεται τα αντικείμενα και οι άνθρωποι να αιωρούνται, όπως βλέπουμε να συμβαίνει και στις διαστημικές αποστολές.

Τα πειράματα που θα γίνουν στην «τεχνητή Σελήνη» θα επιτρέψει στους επιστήμονες να δοκιμάσουν τον εξοπλισμό τους στο σεληνιακό περιβάλλον – ενδεχομένως αποφεύγοντας δαπανηρά λάθη.

Η ιδέα για την εγκατάσταση προήλθε από το «πείραμα του αιωρούμενου βατράχου». Το πείραμα αυτό παρουσιάστηκε στο συνέδριο του ευρωπαϊκού συνδέσμου για τη χαμηλή βαρύτητα στις 17 Μαρτίου 1997 στο Παρίσι από μια ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τους γνωστούς πειραματικούς φυσικούς J.C Maan και A.K Geim. Η ομάδα των επιστημόνων κατόρθωσε εφαρμόζοντας αρκετά ισχυρά μαγνητικά πεδία να ανυψώσει ένα βάτραχο κρατώντας τον αιωρούμενο αρκετή ώρα παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες του βαρυτικού πεδίου να τον κατεβάσει.

Τον Δεκέμβριο του 2020 προσεδαφίστηκε στη Σελήνη το σκάφος της κινεζικής αποστολής Chang’e 5. To σκάφος τρύπησε την επιφάνεια της Σελήνης και συνέλεξε περίπου δύο κιλά πετρωμάτων. Τα πετρώματα τοποθετήθηκαν σε μια κάψουλα η οποία επέστρεψε στη Γη. Τα πετρώματα που βρίσκονται στη Κινεζική Ακαδημία Γεωλογικών Επιστημών ανέλυσε διεθνής ομάδα επιστημόνων. Όπως διαπίστωσαν τα πετρώματα είναι ηφαιστειακά και έχουν ηλικία δύο δισ. ετών.

Η Σελήνη είναι γεμάτη κρατήρες οι οποίοι αποτελούν πεδίο γεωλογικών διεργασιών και οι μελέτες που έχουν γίνει έχουν δείξει ότι οι νεότεροι εξ αυτών έχουν ηλικία περίπου ενός δισ. έτους.

Πηγή: independent.co.uk

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Πάροχος ρεύματος επέστρεψε σε καταναλωτή 1.000 ευρώ!

Η αγανάκτηση και η οργή των καταναλωτών για τους υπερφουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος φαίνεται ότι έχουν κάνει πιο διαλλακτικούς αρκετούς παρόχους.Έτσι εκτός...

Νέα λίστα οφειλετών του ΕΦΚΑ στις 30 Ιουνίου -Στα 43 δισ. τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη δημοσιοποίηση της επικαιροποιημένης λίστας όσων χρωστάνε πάνω από 150.000 ευρώ στον ΕΦΚΑ.Σύμφωνα με τη σχετική...

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Τι ισχύει με τη φορολογία του ποσού που θα μείνει στην επιχείρηση

Αντίστροφη μέτρηση για την ανάρτηση των εκκαθαριστικών στην ψηφιακή πύλη της ΑΑΔΕ με το ποσό της οφειλής των επτά κύκλων της...

Oι μεγαλύτεροι μπεκρήδες των Αθηνών και ο σύλλογός τους το 1932

Αν δεν το πήρατε χαμπάρι γιορτάσθηκε αυτή την εβδομάδα η Παγκόσμιος Ημέρα Οίνου. Αφορμή για μας να σας περιγράψουμε ένα διαφορετικό Σύλλογο Μπεκρήδων στην...

Φωτιά στην πλατεία Αριστοτέλους: Δύο διασωληνωμένοι – Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το μεσημέρι της Παρασκευής (27/5), καθώς μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στο κτήριο όπου στεγάζεται...