Αρχική Κόσμος Η Κίνα κατασκευάζει «τεχνητή Σελήνη» στη Γη

Η Κίνα κατασκευάζει «τεχνητή Σελήνη» στη Γη

Η Κίνα κατασκευάζει μια «τεχνητή Σελήνη» στη Γη, που προσομοιώνει τις συνθήκες που επικρατούν στο φεγγάρι, προκειμένου να προετοιμάσει τις διαστημικές αποστολές στον δορυφόρο μας.

Ο θάλαμος προσημειώσεις, που βρίσκεται στην πόλη Xuzhou, θα αρχίσει να λειτουργεί τους επόμενους μήνες σύμφωνα με τον επιστήμονα Li Ruilin, από το Πανεπιστήμιο Εξορύξεων και Τεχνολογίας της Κίνας.

Η βαρύτητα, σε αυτόν τον ειδικό θάλαμο – διαμέτρου μόλις 60 εκατοστά σε σύγκριση με τα 3.474,8 χιλιόμετρα της πραγματικής σελήνης – θα περιλαμβάνει βράχους και σκόνη αντίστοιχες με αυτές που υπάρχουν στο φεγγάρι.

Σύμφωνα με την South China Morning Post, στο θάλαμο θα δημιουργηθεί και το ειδικό μαγνητικό πεδίο που υπάρχει στη Σελήνη και αναμένεται τα αντικείμενα και οι άνθρωποι να αιωρούνται, όπως βλέπουμε να συμβαίνει και στις διαστημικές αποστολές.

Τα πειράματα που θα γίνουν στην «τεχνητή Σελήνη» θα επιτρέψει στους επιστήμονες να δοκιμάσουν τον εξοπλισμό τους στο σεληνιακό περιβάλλον – ενδεχομένως αποφεύγοντας δαπανηρά λάθη.

Η ιδέα για την εγκατάσταση προήλθε από το «πείραμα του αιωρούμενου βατράχου». Το πείραμα αυτό παρουσιάστηκε στο συνέδριο του ευρωπαϊκού συνδέσμου για τη χαμηλή βαρύτητα στις 17 Μαρτίου 1997 στο Παρίσι από μια ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τους γνωστούς πειραματικούς φυσικούς J.C Maan και A.K Geim. Η ομάδα των επιστημόνων κατόρθωσε εφαρμόζοντας αρκετά ισχυρά μαγνητικά πεδία να ανυψώσει ένα βάτραχο κρατώντας τον αιωρούμενο αρκετή ώρα παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες του βαρυτικού πεδίου να τον κατεβάσει.

Τον Δεκέμβριο του 2020 προσεδαφίστηκε στη Σελήνη το σκάφος της κινεζικής αποστολής Chang’e 5. To σκάφος τρύπησε την επιφάνεια της Σελήνης και συνέλεξε περίπου δύο κιλά πετρωμάτων. Τα πετρώματα τοποθετήθηκαν σε μια κάψουλα η οποία επέστρεψε στη Γη. Τα πετρώματα που βρίσκονται στη Κινεζική Ακαδημία Γεωλογικών Επιστημών ανέλυσε διεθνής ομάδα επιστημόνων. Όπως διαπίστωσαν τα πετρώματα είναι ηφαιστειακά και έχουν ηλικία δύο δισ. ετών.

Η Σελήνη είναι γεμάτη κρατήρες οι οποίοι αποτελούν πεδίο γεωλογικών διεργασιών και οι μελέτες που έχουν γίνει έχουν δείξει ότι οι νεότεροι εξ αυτών έχουν ηλικία περίπου ενός δισ. έτους.

Πηγή: independent.co.uk

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

«Αγγελίες» ντροπής – Πουλάνε τιγράκια με 2.300 ευρώ

Η εγκατάλειψη της μικρής λευκής τίγρη έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο έφερε με έναν εξαιρετικά δυσάρεστο τρόπο στην επιφάνεια το...

Απολύθηκε διευθύντρια σχολείου επειδή οι μαθητές είδαν άγαλμα του Μιχαήλ Άγγελου

Της δόθηκε τελεσίγραφο επειδή στο μάθημα τέχνης οι μαθητές είδαν το γυμνό άγαλμα του ΔαβίδΣε παραίτηση εξαναγκάστηκε διευθύντρια σχολείου στη Φλόριντα των ΗΠΑ, μετά...

Το «Ελληνόγλωσσον Ξενοδοχείον». Πώς η ιδέα της Επανάστασης του 1821 ξεκίνησε από το Παρίσι

Δεν είναι ευρέως γνωστό αλλά πριν ακόμη η Φιλική Εταιρεία αναλάβει το ιερό έργο να αφυπνήσει το υποδουλωμένο Γένος ώστε να...

Χαλκιδική: Μυστήριο με οδηγό μετά από τροχαίο – Βγήκε ζωντανός από τα συντρίμμια και χάθηκε

Μυστήριο καλύπτει την εξαφάνιση του Μπάμπη Μουραλασβίλι, που έγινε άφαντος, μετά το τροχαίο που είχε στην είσοδο του χωριού Πολύχρονου στη Χαλκιδική, όπου το...

Περού: Του ζήτησε να χωρίσουν και την έκαψε ζωντανή σε κεντρική πλατεία

Η γυναικοκτονία με θύμα μια 18χρονη συγκλονίζει το Περού. Η άτυχη κοπέλα είχε ζητήσει από τον 19χρονο σύντροφό της να χωρίσουν και εκείνος λίγες...