Αρχική Κόσμος Η μεταφυσική «παράξενη πλαγιά» στην Κίνα που αψηφά τη βαρύτητα

Η μεταφυσική «παράξενη πλαγιά» στην Κίνα που αψηφά τη βαρύτητα

Η «παράξενη πλαγιά» είναι ένα φυσικό τουριστικό αξιοθέατο στην επαρχία Λιαονίνγκ της Κίνας, όπου ένα παράξενο φαινόμενο κάνει τα πράγματα να κυλούν ανηφορικά και τα εμποδίζει να κυλήσουν στην κατηφόρα.

Βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Μαοτσάν, κοντά στην πόλη Σενγιάνγκ. Η γραφική περιοχή της «παράξενης πλαγιάς» θεωρείται ένα από τα οκτώ φυσικά θαύματα της επαρχίας Λιαονίνγκ.

Ανακαλύφθηκε το 1990, όταν, όπως λένε οι ντόπιοι, ένας αστυνομικός σταμάτησε το αυτοκίνητό του στην περιοχή και, βγάζοντας το πόδι του από το φρένο, παρατήρησε ότι το όχημά του κύλησε αργά στην ανηφόρα, μέχρι την κορυφή.

Η είδηση ​​του παράξενου φαινομένου εξαπλώθηκε αστραπιαία και σύντομα, άνθρωποι από όλη τη χώρα, ακόμη και από το εξωτερικό, έρχονταν να δουν από κοντά την πλαγιά που αψηφούσε τη βαρύτητα. Οι αρχές καθάρισαν το μέρος, δημιούργησαν ξεχωριστές λωρίδες για ποδήλατα και αυτοκίνητα και η «παράξενη πλαγιά» έγινε μια από τις πιο δημοφιλείς γραφικές περιοχές στο Λιαονίνγκ.

Η γοητεία της «παράξενης πλαγιάς» βρίσκεται στη φαινομενική «παράβαση» της βαρυτικής δύναμης. Τα οχήματα που φαίνονται να βρίσκονται στην κορυφή της πλαγιάς «αρνούνται» να γλιστρήσουν ή να κυλήσουν προς τα κάτω και αυτά στο κάτω μέρος αρχίζουν να κινούνται προς την κορυφή.

Εκτός από τους τουρίστες, οι περισσότεροι από τους οποίους θαυμάζουν το παράξενο φαινόμενο, η «παράξενη πλαγιά» του Λιαονίνγκ προσελκύει επίσης ερευνητές και επιστήμονες. Με τα χρόνια, πολλές θεωρίες προσπάθησαν να εξηγήσουν την ασυνήθιστη συμπεριφορά των αντικειμένων στην «παράξενη πλαγιά», η πιο δημοφιλής από αυτές είναι η παρουσία μαγνητικών πεδίων που προκαλούν τα πράγματα να συμπεριφέρονται ανώμαλα.

Χωρίς να έχει εντοπιστεί ποτέ μαγνητικό πεδίο μέσα ή γύρω από τη γραφική περιοχή η θεωρία της οπτικής ψευδαίσθησης παραμένει η πιο εύλογη. Με απλά λόγια, τα μάτια σας σε εξαπατούν. Η ανηφορική πλαγιά είναι στην πραγματικότητα κατηφορική και το αντίστροφο.

Για να κατανοήσετε καλύτερα πώς λειτουργεί αυτό το είδος οπτικής ψευδαίσθησης, πρέπει να καταλάβετε ότι η περιοχή γύρω από το «παράξενη πλαγιά» είναι μια γιγάντια κατηφορική πλαγιά, αλλά το ίδιο το αξιοθέατο είναι στην πραγματικότητα ανηφορικό. Επειδή είναι μικρό σε σχέση με τη γύρω περιοχή – 80 μέτρα μήκος και 15 μέτρα πλάτος – τα μάτια σας δεν μπορούν να διαφοροποιήσουν την κλίση και να την αντιληφθούν ως μέρος της κατηφόρας.

Επειδή η «παράξενη πλαγιά» είναι ένα τεράστιο μέρος της τουριστικής βιομηχανίας στη Σενγιάνγκ, το μυστήριο της παραμένει άλυτο και οι επιστήμονες εξακολουθούν να προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Το “τερμάτισαν” στην Κίνα: Κάνουν self test στα ψάρια – Απίστευτες εικόνες

Στην παράκτια κινεζική πόλη Xiamen φαίνεται πως δεν κινδυνεύουν μόνο οι ψαράδες από τον κορονοϊό, αλλά ακόμα και τα… ψάρια που...

Παραγραφή χρεών στη δεκαετία – Ποιες οφειλές θα αφορά

Έρχεται παραγραφή χρεών στη δεκαετία, η οποία θα αφορά τις οφειλές για τις οποίες δεν έχει ξεκινήσει η αναζήτησή τους μέσα...

Βούλα: Οικιακή βοηθός είχε ρημάξει σπίτια

Πώς έμπαινε στα σπίτιαΣτη σύλληψη μίας 40χρονης αλλοδαπής προχώρησαν την Τρίτη 16 Αυγούστου αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας...

Βρετανία: Η ιπτάμενη «Βασίλισσα Ελισάβετ» βρίσκεται πλέον στη φυλακή – Τι συνέβη

Στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου τo 2012, οι θεατές του Ολυμπιακού Σταδίου – και ολόκληρη η υφήλιος σε...

Γιατί όλος ο κόσμος αναζητά παρένθετη μητερα στην Ελλάδα

Διαστάσεις προσλαμβάνει το φαινόμενο, αναγνωρίσιμες και μη, γυναίκες οι οποίες διαμένουν εκτός Ελλάδος να καταφεύγουν στη χώρα μας προκειμένου να αποκτήσουν...