Αρχική Κόσμος Η μεταφυσική «παράξενη πλαγιά» στην Κίνα που αψηφά τη βαρύτητα

Η μεταφυσική «παράξενη πλαγιά» στην Κίνα που αψηφά τη βαρύτητα

Η «παράξενη πλαγιά» είναι ένα φυσικό τουριστικό αξιοθέατο στην επαρχία Λιαονίνγκ της Κίνας, όπου ένα παράξενο φαινόμενο κάνει τα πράγματα να κυλούν ανηφορικά και τα εμποδίζει να κυλήσουν στην κατηφόρα.

Βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Μαοτσάν, κοντά στην πόλη Σενγιάνγκ. Η γραφική περιοχή της «παράξενης πλαγιάς» θεωρείται ένα από τα οκτώ φυσικά θαύματα της επαρχίας Λιαονίνγκ.

Ανακαλύφθηκε το 1990, όταν, όπως λένε οι ντόπιοι, ένας αστυνομικός σταμάτησε το αυτοκίνητό του στην περιοχή και, βγάζοντας το πόδι του από το φρένο, παρατήρησε ότι το όχημά του κύλησε αργά στην ανηφόρα, μέχρι την κορυφή.

Η είδηση ​​του παράξενου φαινομένου εξαπλώθηκε αστραπιαία και σύντομα, άνθρωποι από όλη τη χώρα, ακόμη και από το εξωτερικό, έρχονταν να δουν από κοντά την πλαγιά που αψηφούσε τη βαρύτητα. Οι αρχές καθάρισαν το μέρος, δημιούργησαν ξεχωριστές λωρίδες για ποδήλατα και αυτοκίνητα και η «παράξενη πλαγιά» έγινε μια από τις πιο δημοφιλείς γραφικές περιοχές στο Λιαονίνγκ.

Η γοητεία της «παράξενης πλαγιάς» βρίσκεται στη φαινομενική «παράβαση» της βαρυτικής δύναμης. Τα οχήματα που φαίνονται να βρίσκονται στην κορυφή της πλαγιάς «αρνούνται» να γλιστρήσουν ή να κυλήσουν προς τα κάτω και αυτά στο κάτω μέρος αρχίζουν να κινούνται προς την κορυφή.

Εκτός από τους τουρίστες, οι περισσότεροι από τους οποίους θαυμάζουν το παράξενο φαινόμενο, η «παράξενη πλαγιά» του Λιαονίνγκ προσελκύει επίσης ερευνητές και επιστήμονες. Με τα χρόνια, πολλές θεωρίες προσπάθησαν να εξηγήσουν την ασυνήθιστη συμπεριφορά των αντικειμένων στην «παράξενη πλαγιά», η πιο δημοφιλής από αυτές είναι η παρουσία μαγνητικών πεδίων που προκαλούν τα πράγματα να συμπεριφέρονται ανώμαλα.

Χωρίς να έχει εντοπιστεί ποτέ μαγνητικό πεδίο μέσα ή γύρω από τη γραφική περιοχή η θεωρία της οπτικής ψευδαίσθησης παραμένει η πιο εύλογη. Με απλά λόγια, τα μάτια σας σε εξαπατούν. Η ανηφορική πλαγιά είναι στην πραγματικότητα κατηφορική και το αντίστροφο.

Για να κατανοήσετε καλύτερα πώς λειτουργεί αυτό το είδος οπτικής ψευδαίσθησης, πρέπει να καταλάβετε ότι η περιοχή γύρω από το «παράξενη πλαγιά» είναι μια γιγάντια κατηφορική πλαγιά, αλλά το ίδιο το αξιοθέατο είναι στην πραγματικότητα ανηφορικό. Επειδή είναι μικρό σε σχέση με τη γύρω περιοχή – 80 μέτρα μήκος και 15 μέτρα πλάτος – τα μάτια σας δεν μπορούν να διαφοροποιήσουν την κλίση και να την αντιληφθούν ως μέρος της κατηφόρας.

Επειδή η «παράξενη πλαγιά» είναι ένα τεράστιο μέρος της τουριστικής βιομηχανίας στη Σενγιάνγκ, το μυστήριο της παραμένει άλυτο και οι επιστήμονες εξακολουθούν να προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Στα ύψη το εγχώριο ηλεκτρονικό εμπόριο – 8 στους 10 Έλληνες στο διαδίκτυο

Ειδικά στην χώρα μας, που ξεκίνησε από πολύ χαμηλό επίπεδο ψηφιοποίησης, συντελέστηκε μια ανεπανάληπτη ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα της ψηφιακής κοινωνίας και...

Νορβηγία: Τα «κρίσιμα ορυκτά» που ανακαλύφθηκαν στο βυθό της και η γεωπολιτική σημασία τους

Έναν ανυπολόγιστο πλούτο στο βυθό της βόρειας θάλασσας ανακάλυψε η Νορβηγία, καθώς εντοπίστηκαν τεράστιες ποσότητες χαλκού και σπάνιων μετάλλων που χρησιμοποιούνται...

Ρέθυμνο: Αστυνομικός φέρεται να πυροβόλησε νεαρό που τον μαχαίρωσε

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Cretalive, γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής σε μπαρ...

Market Pass: Παράταση μέχρι Οκτώβριο με έναν όρο

Η διαδικτυακή πλατφόρμα για το Market Pass πρόκειται να ανοίξει τον Φεβρουάριο και αφορά στην οικονομική ενίσχυση για την αγορά βασικών...

Γιατί είναι τόσο θυμωμένη η ευρωπαϊκή βιομηχανία ποτών;

Η βιομηχανία αλκοολούχων ποτών της ΕΕ έχει ταραχτεί λόγω των ιρλανδικών προειδοποιήσεων για την υγεία.Μάχη μαίνεται στην Ευρώπη για το σχέδιο...