Αρχική Ελλάδα Η ομογένεια της Νέας Υόρκης υποδέχεται τους Εύζωνες – Την Κυριακή η...

Η ομογένεια της Νέας Υόρκης υποδέχεται τους Εύζωνες – Την Κυριακή η παρέλαση στην Πέμπτη Λεωφόρο

Οι ημέρες εθνικής υπερηφάνειας ξεκίνησαν από χθες στη Νέα Υόρκη ενώ την Κυριακή, 30 Απριλίου, αναμένεται να λάβει χώρα στη 1:30 µ.µ. (τοπική ώρα) η παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην Πέμπτη Λεωφόρο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης µμεταξύ των 64 & 79 δρόμων και είναι ανοικτή στο κοινό όπως αναφέρει Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

110 οργανισμοί, περισσότερες από 12 µπάντες, και 42 άρµατα έχουν ήδη εγγραφεί για να συµµετέχουν στην παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Επίσημοι θα απευθύνουν χαιρετισμούς στην παρέλαση και Μέσα Ενημέρωσης θα καλύψουν το εορταστικό αυτό γεγονός για τον Ελληνισμό.

“Η παρουσία όλων µας είναι απαραίτητη για την επιτυχία του εορτασµού της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!”, αναφέρει η Ομοσπονδία.

Υποδοχή των Ευζώνων και έπαρση σημαίας

Ο Σεβασµιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αµερικής κ. Ελπιδοφόρος, αναµένεται να καλωσορίσει σήμερα, Παρασκευή, 28 Απριλίου, τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς της Ελληνικής Δηµοκρατίας για πρώτη φορά στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και Εθνικό Ιερό Προσκύνηµα στο Σηµείο Μηδέν, ο οποίος πρόσφατα ξεκίνησε να λειτουργεί. Η Αρχιερατική Δοξολογία θα ξεκινήσεις στις 11 π.µ. και θα ακολουθήσει δεξίωση στον 3ο όροφο.

Η φετινή τελετή έπαρσης σηµαίας στο πάρκο του Μπόουλινγκ Γκρην θα πραγµατοποιηθεί την Παρασκευή, 28 Απριλίου στη 1:00 µ.µ (Broadway & Whitehall St., Manhattan, NY 10004).

Για πρώτη φορά, οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, ο Αρχιεπίσκοπος Αµερικής κ. Ελπιδοφόρος, η φετινή Επιτροπή Παρελάσεως των Ελληνικών Σωµατείων Μείζονος Νέας Υόρκης, µαζί µε επισήµους και µαθητές των ελληνικών σχολείων, όλοι µαζί θα παρελάσουν από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου προς το Μπόουλινγκ Γκρην για την ετήσια έπαρση της ελληνικής σηµαίας στις 12:30 µ.µ. Η παρουσία όλων µας, για να καλώς ορίσουµε τους Εύζωνες, µε τις ελληνικές σηµαίες, θα αναδείξει τη δυναµική παρουσία του Ελληνισµού στο Μανχάταν. Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.

Η έπαρση της ελληνικής και της αµερικανικής σηµαίας θα γίνει από το NYPD Saint Paul’s Society και η σοπράνο, Αριάδνη Άννα, θα ερµηνεύσει τους εθνικούς ύµνους αντίστοιχα. Οι επίσηµοι θα απευθύνουν χαιρετισµούς. Το πρόγραµµα περιλαµβάνει χορούς από το σχολείο «Δηµήτριος και Γεωργία Καλοειδή» του Μπρούκλιν, το Ελληνικό Σχολείο «Πλάτων» του Μπρούκλιν και το Ελληνικό Κλασικό Σχολείο του Μπρούκλιν.

Πλατεία Αθηνών

Η Πολιτιστική Επιτροπή της Οµοσπονδίας Ελληνικών Σωµατείων Μείζονος Νέας Υόρκης προσκαλεί με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στην τελετή έπαρσης σηµαίας της Ελλάδας και των Η.Π.Α., παρουσία της Προεδρικής Φρουράς. Η τελετή θα πραγµατοποιηθεί το Σάββατο, 29 Απριλίου στις 12:00 µ.µ. στην Πλατεία Αθηνών (30th Ave. & 30th St., Astoria, NY 11102). Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.

Πολιτικοί και επίσηµοι εκπρόσωποι από την Ελλάδα, την Κύπρο και τις Η.Π.Α. έχουν προσκληθεί να απευθύνουν χαιρετισµούς. Το πρόγραµµα περιλαµβάνει παραδοσιακή ελληνική µουσική υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φύτου Στράτη και παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς από τα χορευτικά συγκροτήµατα της Δωδεκανησιακής Οµοσπονδίας Αµερικής και της Αδελφότητας Καλυµνίων στη Νέα Υόρκη, καθώς και του βραβευµένου χορευτικού συγκροτήµατος της Νεολαίας της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας του Αρχάγγελου Μιχαήλ στο Πορτ Ουάσινγκτον της Νέας Υόρκης.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ισλανδία: Χιλιάδες σολομοί διέφυγαν από ιχθυοτροφείο – Ο αντίκτυπος μπορεί να είναι θανατηφόρος

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Las Vegas Sphere: Οι U2 εγκαινίασαν την εντυπωσιακή σφαιρική αρένα – «Είναι το μέλλον της μουσικής»

Το ιρλανδικό συγκρότημα των U2 εγκαινίασε τη σκηνή της νέας σφαιρικής εγκατάτασης, Las Vegas Sphere, αξίας 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων,...

Τα ισόβια δεν είναι ισόβια και υπάρχει λόγος γι’ αυτό

Με τη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου να είναι σε πλήρη εξέλιξη από τη μία και λίγο μετά την τελεσίδικη καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου από...

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Τι ισχύει για την εκλογική άδεια των δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διενεργηθούν σε όλη την Επικράτεια την επόμενη Κυριακή, 8 Οκτωβρίου, ενώ σε όσες Περιφέρειες και...

Eπιδόματα: Τα βήματα προς τη χρήση προπληρωμένης κάρτας

Πάει για αργότερα -όπως όλα δείχνουν-το να χορηγούνται τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ και της ΔΥΠΑ μέσω προπληρωμένων καρτών: Οι αρχικοί σχεδιασμοί μοιάζει να μην «βγαίνουν»...