Αρχική Πολιτική Η παράταξη Τατούλη καταγγέλλει ότι στο περιφερειακό συμβούλιο δεν συζητήθηκε ψήφισμα για...

Η παράταξη Τατούλη καταγγέλλει ότι στο περιφερειακό συμβούλιο δεν συζητήθηκε ψήφισμα για την αστυνομική βία

Κατά τη χθεσινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» κατέθεσε προς συζήτηση, πρόταση ψηφίσματος που αφορούσε τα τελευταία γεγονότα αστυνομικής βίας στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Καταγγέλλουμε τον Περιφερειάρχη καθώς και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο οποίος με προκλητικό τρόπο αρνήθηκε στο τέλος της συνεδρίασης τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος, παραβιάζοντας κάθε έννοια Δημοκρατικής λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Θεωρούμε τεράστιο πολιτικό έλλειμα ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν προχώρησε στη συζήτηση του συγκεκριμένου ψηφίσματος.

Καταγγέλλουμε επίσης την υποκριτική και παθητική στάση των υπολοίπων παρατάξεων της Αντιπολίτευσης στην επιλογή του κ.Νίκα και του κ.Σκαντζού να μην προχωρήσουμε στη συζήτηση και στην έκδοση σχετικού ψηφίσματος. Φαίνεται… ότι η ευαισθησία τους για την αλληλεγγύη προς τον κ.Γόντικα ήταν μεγαλύτερη (!) από την καταδίκη της αστυνομικής βίας.

Παραθέτουμε το ψήφισμα το οποίο θέσαμε προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο:

 

ΨΗΦΙΣΜΑ: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ»

 

Οι εικόνες από τους δρόμους της Νέας Σμύρνης των τελευταίων ημερών, μεσούσης της υγειονομικής κρίσης που έχει καταστεί σχεδόν ανεξέλεγκτη και σοβούσης της οικονομικής κρίσης η οποία είναι εντός των πυλών, προοιωνίζουν δυσάρεστες εξελίξεις. Εξελίξεις που η Ελληνική Δημοκρατία είχε καταφέρει να βάλει στο βαθύ συρτάρι των μελανών στιγμών της ιστορίας της.

Για πρώτη φορά στην Μεταπολίτευση, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει παρατάξει απέναντι στους πολίτες τα όργανα της ΕΛΑΣ. Ενδεικτικά, ο Μητροπολίτης Κέρκυρας προσήχθη στο αστυνομικό Τμήμα για να του ασκηθεί ποινική δίωξη, τα ΜΑΤ προπηλάκισαν πολίτες στην Χίο χαρακτηρίζοντας τους «Τουρκόσπορους», στην Κρήτη όργανα της τάξης επέβαλαν πρόστιμα σε πολίτες που πήγαν να προσκυνήσουν στις εκκλησιές πέρσι Μεγάλη Παρασκευή, οικογενειάρχες στη Νέα Σμύρνη καθυβρίστηκαν και ξυλοκοπήθηκαν, γιατί βγήκαν μια βόλτα στην πλατεία της γειτονιάς τους και όλα αυτά είναι ενδεικτικά περιστατικά.

Συνάδελφοι,

Οι  Ελληνίδες και οι Έλληνες  έχουν υποστεί έναν πρωτόγνωρο περιορισμό. Αγωνιούν για την επισφαλή τους σωματική και οικονομική επιβίωση. Και εξαγριώνονται όταν βλέπουν τον ένα ή τον άλλο γνωστό και προβεβλημένο πολιτικό παράγοντα, να είναι πάνω από τους νόμους και εξαιρούμενος από τα μέτρα. Αυτοί οι πολίτες που είναι η ΣΙΩΠΗΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ του ελληνικού λαού δεν είναι ούτε μπαχαλάκηδες, ούτε τρομοκράτες.

Υπάρχουν όμως και ορισμένοι άλλοι πολίτες. Εκείνοι που ενοχλούνται από την παρουσία της ΕΛΑΣ στις συγκεντρώσεις, στα Πανεπιστήμια, από τις ολοένα και αυξανόμενες απαγορεύσεις. Ούτε αυτοί είναι μπαχαλάκηδες. Ούτε αυτοί είναι τρομοκράτες.

Υπάρχουν και οι νέες και νέοι της χώρας μας. Όσοι απέμειναν εδώ και δεν διέφυγαν για να γλιτώσουν την πολυετή οικονομική κρίση. Που φωνάζουν δυνατά. Ίσως πιο ηχηρά από τα συμβατικά. Πιο δυναμικά. Πιο άφοβα. Με ιδανική άγνοια κινδύνου. Προφανώς ούτε αυτοί είναι μπαχαλάκηδες. Ούτε και τρομοκράτες.

Αυτή είναι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Πλειοψηφική ή μειοψηφική, σιωπηλή ή ηχηρή, δημοκρατική ή συντηρητική. Δεν έχει καμία σημασία.

Από την άλλη πλευρά, ο συνεχιζόμενος αμφίπλευρος διχασμός και η πολιτική όξυνση  δεν υπηρετούν με συνέπεια και ενσυναίσθηση το κρίσιμο των στιγμών. Η πολιτική, όταν κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες, με μαθηματική ακρίβεια στραβώνεται η ίδια. Και όταν επιχειρεί να κρύψει τα σκουπίδια κάτω από το χαλί, στο τέλος βυθίζεται η ίδια στην χωματερή που έστρωσε.

Είμαστε απέναντι στην πολιτική που εφαρμόζει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, σύμφωνα με την οποία χρησιμοποιεί ως «ανάχωμα» τους άντρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, που εργαζόμενοι σκληρά διακινδυνεύουν τη ζωή τους, επιβάλλοντας τους ακόμα και τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων του Covid-19.

Ζητάμε από τον κ. Μητσοτάκη να ανασκευάσει άμεσα την πολιτική του σχετικά με τον ρόλο των ανδρών και γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι οφείλουν να προστατεύουν τους πολίτες και όχι να αντιπαρατίθενται μαζί τους. Να προστατεύσει και να σεβαστεί συγχρόνως τους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας οι οποίοι δεν θεωρούν δουλειά τους να βάζουν απέναντί τους πολίτες. Να αντιμετωπίσει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ισότιμα, ανεξάρτητα από πιστεύω και φρονήματα. Να δώσει πρώτος εκείνος και η Κυβέρνηση του το καλό παράδειγμα τήρησης των μέτρων και των νόμων. Να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξει άλλη Νέα Σμύρνη. Να συνεννοηθεί τέλος, προκειμένου οι κρίσεις στην Αστυνομία να μην αποτελούν πλέον κομματικό προνόμιο του ενός ή του άλλου πολιτικού ταγού, αλλά να είναι προϊόν αξιοκρατικής και ακομμάτιστης κρίσης.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

ΕΦΚΑ: Αναδρομικά σε 120.000 συνταξιούχους μέχρι τον Ιούνιο

Ώρα πληρωμής αναδρομικών αναμένεται να σημάνει τους επόμενους μήνες για χιλιάδες συνταξιούχους.Συγκεκριμένα, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022, ο ΕΦΚΑ θα...

To 10% των Αθηναίων καπνίζει κάνναβη και μάλιστα κακής ποιότητας – Τι δείχνουν τα λύματα

Μπροστά σε ένα αποσδόκητο εύρημα βρέθηκαν οι επιστήμονες που ασχολουνται με την ανάλυση των λυμάτων στην Αττική.Ένας στους δέκα κάτοικους του...

Νέα Δημοκρατία: Έρχονται «ηλικιακοί κόφτες» στα ψηφοδέλτια – Σκέψεις για «εθελούσια έξοδο»

Οι ηλικιακοί «κόφτες» στα ψηφοδέλτια της ΝΔ αναμένεται να φέρουν έντονες αντιδράσεις.Πρόσωπο που βρίσκεται στον πυρήνα των αποφάσεων της Νέας Δημοκρατίας...

Γεγονός η πρώτη αγωγή οδηγού κατά της Αττικής Οδού – Το ποσό που διεκδικεί

Ειδήσεις Μεσσηνία. Ειδήσεις και επικαιρότητα ζωντανά από Μεσσηνία, Πελοπόννησο, Ελλάδα και Κόσμο. Άρθρα, συνεντεύξεις, απόψεις για πολιτική, αθλητισμό, υγεία, πολιτισμό, τεχνολογία, οικονομία, lifestyle κ.α.Πηγή:...

Παππούς έκανε 11 εμβόλια για τον Covid: Τον τσάκωσαν στο 12ο!

Κανένας δεν θα σας συμβούλευε να κάνετε το ίδιο!Ένας 85χρονος άνδρας από την πολιτεία Μπιχάρ της Ινδίας ερευνάται αφού ισχυρίστηκε ότι...