Αρχική Πολιτική Η παράταξη Τατούλη κατηγορεί τον Π. Νίκα για υπονόμευση του ΠεΣυΠ

Η παράταξη Τατούλη κατηγορεί τον Π. Νίκα για υπονόμευση του ΠεΣυΠ

Δεν προβλέπεται από πουθενά ότι η τεχνική έκθεση του καθηγητή Δημήτρη Κουτσογιάννη, για τα αντιπλημμυρικά της Καλαμάτας, πρέπει να παρουσιαστεί πρώτα στο υπουργείο Περιβάλλοντος αντί να τεθεί άμεσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τονίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη του Πέτρου Τατούλη, «Νέα Πελοπόννησος». Η παράταξη υποστηρίζει ότι ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, θέλει να χειραγωγήσει τους περιφερειακούς συμβούλους και καλεί τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να αντιδράσουν και να απαιτήσουν να έρθει άμεσα η τεχνική έκθεση στο Περιφερειακό Συμβούλιο…

Συγκεκριμένα η «Νέα Πελοπόννησος» σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της: «Η θητεία της Περιφερειακής Αρχής Νίκα έχει συνδεθεί με την υποβάθμιση και την απαξίωση του θεσμού της Αιρετής Περιφέρειας και των Συλλογικών Οργάνων που την απαρτίζουν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση που αφορά την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για τα αντιπλημμυρικά έργα της Καλαμάτας, το θέμα συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο την 3η Αυγούστου 2022, όπου μετά από πρόταση του κ.Νίκα, η οποία υπερψηφίστηκε και από ορισμένους συναδέλφους της Αντιπολίτευσης, αποφασίστηκε με μία ψήφο διαφορά, να οριστεί  ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) κ.Δημήτρης Κουτσογιάννης ως επικεφαλής επιτροπής ειδικών προκειμένου να συνταχθεί έκθεση-γνωμοδότηση, η οποία θα διαβιβαζόταν στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την έκδοση απόφασης.

(Η σύνταξη τεχνικής έκθεσης του έργου «Αυτοκινητόδρομος Τρίπολης-Καλαμάτας τμήμα Τσακώνα-Καλαμάτα» ανατέθηκε με απόφαση απευθείας ανάθεσης του κ.Νίκα στην εταιρεία: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ Ι.Κ.Ε., με το διακριτικό τίτλο: IRMASYS Ι.Κ.Ε. αντί του ποσού 24.700€ – ΑΔΑ: Ψ9ΦΥ7Λ1-8Ο4).

Ο κ.Νίκας δεσμεύτηκε ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι το αργότερο μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου το θέμα θα επανέλθει για συζήτηση και λήψη απόφασης από το αρμόδιο Συλλογικό Όργανο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση την 28.9.2022, στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας, η έκθεση του καθηγητή και της επιτροπής ειδικών θα διαβιβαστεί πρώτα(!) στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και μετά θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Από την πρώτη στιγμή η παράταξη μας, λόγω των διφορούμενων δηλώσεων, των παλινωδιών και της μικροπολιτικής διαχείρισης του θέματος από τον κ.Νίκα, αντιλήφθηκε ότι ο κ.Περιφερειάρχης επιδιώκει με κουτοπόνηρο τρόπο να κερδίζει χρόνο για να συνεχίζει τα μικροπολιτικά του παιχνίδια στις πλάτες των Καλαματιανών πολιτών.

Δεν μπορούσαμε όμως να φανταστούμε ότι θα οδηγήσει με τις ενέργειες του το Περιφερειακό Συμβούλιο στον απόλυτο εξευτελισμό, αφού προκλητικά και δημόσια μας ενημερώνει ότι αγνοεί την κείμενη νομοθεσία που αφορά την έγκριση των Μ.Π.Ε. και ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου οφείλουμε να πειθαρχήσουμε στο «νόμο-Νίκα», δηλαδή κάνω ότι θέλω, όποτε το θέλω και όπως το θέλω!

Η διαβίβαση της έκθεσης στο Υπουργείο δεν προβλέπεται από κανένα νομοθετικό πλαίσιο, υπομονεύει τη Δημοκρατική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου και το διακριτό ρόλο των θεσμών. Η δημιουργία εντυπώσεων και η προσπάθεια χειραγώγησης των Περιφερειακών Συμβούλων είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της κουτοπόνηρης πολιτικής Νίκα.

Καλούμε το Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου και κυρίως τον Πρόεδρο κ.Ιωάννη Μαλτέζο να σταματήσει την κατηφόρα που οδηγεί ο κ.Νίκας τη λειτουργία του Συλλογικού Οργάνου και να διαβιβαστεί άμεσα η έκθεση – γνωμοδότηση του καθηγητή κ.Κουτσογιάννη και της ειδικής επιτροπής στα αρμόδια θεσμικά όργανα που είναι τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ελπίζουμε το σύνολο των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης (ακόμα και εκείνοι που εμπιστεύτηκαν και συμφώνησαν με τον κ.Νίκα στη διαχείριση του συγκεκριμένου θέματος) να αντιδράσουν στη συνέχιση αυτών των αντιδημοκρατικών, αντιθεσμικών και αλαζονικών συμπεριφορών του κ.Περιφερειάρχη».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Πετρέλαιο θέρμανσης: Η τιμή έως τις 15/12 – Νέα στοιχεία

Λίγες ημέρες περιθώριο έχουν ακόμα οι πολίτες προκειμένου να κάνουν αίτηση για το επίδομα θέρμανσης, καθώς η καταληκτική ημερομηνία είναι η...

Σκέψεις να επιστρέψει η μάσκα στα σχολεία -Θα συνεδριάσει άμεσα η επιτροπή

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο εφαρμογής προληπτικών μέτρων στα σχολεία προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού της γρίπης, του κορωνοιού αλλά...

Ανήλικος σκότωσε 13χρονη: Ζήτησε βοήθεια για να εξαφανίσει το πτώμα – Το ανατριχιαστικό μήνυμα στο Instagram

Συγκλονίζει η αποκάλυψη της δολοφονίας ενός 13χρονου κοριτσιού. Ο 16χρονος Joshua Cooper ομολόγησε το άγριο έγκλημα σε μήνυμα στο Instagram.Στο μήνυμά του, ο Joshua...

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα επιδότησης επιχειρήσεων για ανέργους ΔΥΠΑ

Νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 3.000 ανέργων ηλικίας 56 ετών και άνω θα προκηρύξει η ΔΥΠΑ όπως προβλέπει σχετικό ΦΕΚ.Το πρόγραμμα αφορά...

Μονακό: Σκοτώθηκε Ρώσος επιχειρηματίας σε συντριβή ελικοπτέρου – Τι εξετάζεται

Ο επιχειρηματίας Βιτσισλάβ Ταράν από τη Ρωσία, ιδρυτής ομίλου εταιρειών διαδικτυακής αγοράς συναλλάγματος Forex Club σκοτώθηκε όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε συνετρίβη κοντά...