Αρχική Πολιτική Η παράταξη Τατούλη κατηγορεί τον Π. Νίκα για υπονόμευση του ΠεΣυΠ

Η παράταξη Τατούλη κατηγορεί τον Π. Νίκα για υπονόμευση του ΠεΣυΠ

Δεν προβλέπεται από πουθενά ότι η τεχνική έκθεση του καθηγητή Δημήτρη Κουτσογιάννη, για τα αντιπλημμυρικά της Καλαμάτας, πρέπει να παρουσιαστεί πρώτα στο υπουργείο Περιβάλλοντος αντί να τεθεί άμεσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τονίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη του Πέτρου Τατούλη, «Νέα Πελοπόννησος». Η παράταξη υποστηρίζει ότι ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, θέλει να χειραγωγήσει τους περιφερειακούς συμβούλους και καλεί τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να αντιδράσουν και να απαιτήσουν να έρθει άμεσα η τεχνική έκθεση στο Περιφερειακό Συμβούλιο…

Συγκεκριμένα η «Νέα Πελοπόννησος» σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της: «Η θητεία της Περιφερειακής Αρχής Νίκα έχει συνδεθεί με την υποβάθμιση και την απαξίωση του θεσμού της Αιρετής Περιφέρειας και των Συλλογικών Οργάνων που την απαρτίζουν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση που αφορά την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για τα αντιπλημμυρικά έργα της Καλαμάτας, το θέμα συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο την 3η Αυγούστου 2022, όπου μετά από πρόταση του κ.Νίκα, η οποία υπερψηφίστηκε και από ορισμένους συναδέλφους της Αντιπολίτευσης, αποφασίστηκε με μία ψήφο διαφορά, να οριστεί  ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) κ.Δημήτρης Κουτσογιάννης ως επικεφαλής επιτροπής ειδικών προκειμένου να συνταχθεί έκθεση-γνωμοδότηση, η οποία θα διαβιβαζόταν στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την έκδοση απόφασης.

(Η σύνταξη τεχνικής έκθεσης του έργου «Αυτοκινητόδρομος Τρίπολης-Καλαμάτας τμήμα Τσακώνα-Καλαμάτα» ανατέθηκε με απόφαση απευθείας ανάθεσης του κ.Νίκα στην εταιρεία: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ Ι.Κ.Ε., με το διακριτικό τίτλο: IRMASYS Ι.Κ.Ε. αντί του ποσού 24.700€ – ΑΔΑ: Ψ9ΦΥ7Λ1-8Ο4).

Ο κ.Νίκας δεσμεύτηκε ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι το αργότερο μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου το θέμα θα επανέλθει για συζήτηση και λήψη απόφασης από το αρμόδιο Συλλογικό Όργανο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση την 28.9.2022, στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας, η έκθεση του καθηγητή και της επιτροπής ειδικών θα διαβιβαστεί πρώτα(!) στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και μετά θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Από την πρώτη στιγμή η παράταξη μας, λόγω των διφορούμενων δηλώσεων, των παλινωδιών και της μικροπολιτικής διαχείρισης του θέματος από τον κ.Νίκα, αντιλήφθηκε ότι ο κ.Περιφερειάρχης επιδιώκει με κουτοπόνηρο τρόπο να κερδίζει χρόνο για να συνεχίζει τα μικροπολιτικά του παιχνίδια στις πλάτες των Καλαματιανών πολιτών.

Δεν μπορούσαμε όμως να φανταστούμε ότι θα οδηγήσει με τις ενέργειες του το Περιφερειακό Συμβούλιο στον απόλυτο εξευτελισμό, αφού προκλητικά και δημόσια μας ενημερώνει ότι αγνοεί την κείμενη νομοθεσία που αφορά την έγκριση των Μ.Π.Ε. και ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου οφείλουμε να πειθαρχήσουμε στο «νόμο-Νίκα», δηλαδή κάνω ότι θέλω, όποτε το θέλω και όπως το θέλω!

Η διαβίβαση της έκθεσης στο Υπουργείο δεν προβλέπεται από κανένα νομοθετικό πλαίσιο, υπομονεύει τη Δημοκρατική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου και το διακριτό ρόλο των θεσμών. Η δημιουργία εντυπώσεων και η προσπάθεια χειραγώγησης των Περιφερειακών Συμβούλων είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της κουτοπόνηρης πολιτικής Νίκα.

Καλούμε το Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου και κυρίως τον Πρόεδρο κ.Ιωάννη Μαλτέζο να σταματήσει την κατηφόρα που οδηγεί ο κ.Νίκας τη λειτουργία του Συλλογικού Οργάνου και να διαβιβαστεί άμεσα η έκθεση – γνωμοδότηση του καθηγητή κ.Κουτσογιάννη και της ειδικής επιτροπής στα αρμόδια θεσμικά όργανα που είναι τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ελπίζουμε το σύνολο των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης (ακόμα και εκείνοι που εμπιστεύτηκαν και συμφώνησαν με τον κ.Νίκα στη διαχείριση του συγκεκριμένου θέματος) να αντιδράσουν στη συνέχιση αυτών των αντιδημοκρατικών, αντιθεσμικών και αλαζονικών συμπεριφορών του κ.Περιφερειάρχη».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Τα μέρη του κόσμου που έχουν ελληνικά ονόματα – Από την Τουρκία, μέχρι την Αφρική και την Αμερική

Μέχρι και σήμερα, τα ελληνικής προέλευσης ονόματα πολλών τοποθεσιών ανά τον κόσμο μαρτυρούν την άλλοτε εξάπλωση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού αλλά και των ελληνικών...

Στην κορυφή το ΕΚΠΑ, υψηλό κύρος των δημοσίων πανεπιστημίων, χαμηλό των κολεγίων

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Επίδομα 200 ευρώ: Ποιοι οι δικαιούχοι, οι τέσσερις προϋποθέσεις

Το επίδομα καταβάλλεται για έναν χρόνο σε δικαιούχους οι οποίοι πρέπει να «καλύπτουν» τέσσερις προϋποθέσεις Επίδομα 200 ευρώ παρέχεται από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ)...

Τρομακτικό βίντεο: Αλιγάτορας επιτέθηκε σε ζευγάρι που ήταν μέσα σε αμαξάκι του γκολφ

Ένα ζευγάρι από τη Φλόριντα δέχθηκε επίθεση από έναν αλιγάτορα ενώ επέβαινε σε ένα αμαξάκι του γκολφ, όπως φαίνεται...

Στην Αθήνα το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο

Μετά την άφιξη του πρώτου ηλεκτρικού λεωφορείου της Yutong, πλέον αναμένονται και τα υπόλοιπα που θα ενταχθούν στον στόλο...