Αρχική Κόσμος Η περιπέτεια ενός «ζωντανού νεκρού» που έκανε 18 χρόνια να αποδείξει ότι...

Η περιπέτεια ενός «ζωντανού νεκρού» που έκανε 18 χρόνια να αποδείξει ότι δεν έχει πεθάνει

Ο Λαλ Μπιχάρι είναι ίσως ο πιο διάσημος «ζωντανός νεκρός» της Ινδίας, ένας από τους πολλούς ανθρώπους που σκοτώθηκαν σε επίσημα αρχεία, ώστε οι συγγενείς να μπορούν να διεκδικήσουν την περιουσία τους για τον εαυτό τους.

Το να σκοτώσεις κάποιον στα χαρτιά δεν είναι τόσο δύσκολο να γίνει στην Ινδία. Το μόνο που χρειάζεστε είναι κάποια χρήματα για να δωροδοκήσετε τοπικούς αξιωματούχους που είναι πρόθυμοι να κάνουν κάποια «βρώμικη δουλειά» με αντάλλαγμα αυτά τα χρήματα. Θύματα είναι συνήθως άτομα που λείπουν από τη γενέτειρά τους για μεγάλο χρονικό διάστημα και οι ένοχοι είναι άπληστοι συγγενείς που προσπαθούν να διεκδικήσουν τη γη τους ή τα σπίτια της οικογένειάς τους.

Μόλις πεθάνεις στα επίσημα αρχεία, το να αποδείξεις ότι πραγματικά είσαι ζωντανός είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα, ειδικά όταν οι άνθρωποι που προσπαθείς να πείσεις είναι οι ίδιοι που πληρώθηκαν για να σε πεθάνουν από την αρχή.

Η ιστορία του Λαλ Μπιχάρι είναι ίσως το πιο διάσημο παράδειγμα αγώνα ενός «νεκρού» στην Ινδία. Τα δεινά του ξεκίνησαν το 1976, όταν επέστρεψε στη γενέτειρά του, το χωριό Χαλιλαμπάντ, στο Ούταρ Πραντές, για να ζήσει μόνιμα.

Όταν ο υπάλληλος τον κοίταξε για πρώτη φορά και του είπε ότι ο Λαλ Μπιχάρι ήταν νεκρός, ο Μπιχάρι του χαμογέλασε, αλλά ο υπάλληλος δεν του χαμογέλασε.

«Ο Λαλ Μπιχάρι πέθανε πέρυσι», του είπε ο Λεχπάλ. «Δεν ξέρω ποιος είσαι».

«Αλλά είμαι εδώ μπροστά σου», απάντησε σαστισμένος Μπιχάρι. ”Με ξέρεις. Σε έχω ξανασυναντήσει.”

Τον υπάλληλο δεν τον ένοιαζε. Έδειξε στον «νεκρό» ότι το επίσημο αρχείο έδειχνε ότι είχε πεθάνει στις 30 Ιουλίου 1976, ένα χρόνο πριν, και ότι η γη του είχε πάει στον ξάδερφό του. Παρόλο που ήταν σοκαρισμένος από τα νέα, ο Λαλ Μπιχάρι ήταν σίγουρος ότι θα μπορούσε να διορθώσει τα πράγματα σύντομα. Εξάλλου, ήταν ζωντανή απόδειξη ότι δεν είχε πεθάνει. Δεν είχε ιδέα ότι θα περνούσε τα επόμενα 18 χρόνια παλεύοντας να αναστηθεί.

Ο Μπιχάρι ξεκίνησε τον αγώνα του επικοινωνώντας με έναν δικηγόρο που του γέλασε λέγοντας «Ένας νεκρός ήρθε σε μένα». Στη συνέχεια προσπάθησε να καταγγείλει στις τοπικές αρχές, τα ίδια άτομα που τον είχαν δηλώσει αρχικά νεκρό. Σύντομα, οι ντόπιοι άρχισαν να τον κοροϊδεύουν, αποκαλώντας τον «μρίτακ» (νεκρό άνδρα) και φάντασμα. Ένιωθε ταπεινωμένος, αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.

Το 1980, ένας πολιτικός με το όνομα Σιάμ Λαλ Κανόγια έδωσε στον Μπιχάρι μια συμβουλή που θα του άλλαζε τη ζωή. Αντί να ντρέπεται για την ιδιότητά του ως μρίτακ, θα πρέπει να το αγκαλιάσει και να το χρησιμοποιήσει για να ντροπιάσει αυτούς που τον σκότωσαν.

«Η υπόθεσή σας δεν οδηγεί πουθενά», είπε ο Κανόγια . «Είσαι μρίτακ. Γιατί να μην αποκαλείς ανοιχτά τον εαυτό σου για να ντροπιάζει αυτούς που σου το έκαναν αυτό;».

Από εκείνη τη μέρα και μετά, ο Μπιχάρι στη προσπάθεια να τονίσει το πρόβλημά του, ανακάλυψε ότι ήταν ένας από τους πολλούς άλλους «ζωντανούς νεκρούς» στην Ινδία, πολλοί από τους οποίους χρειάζονταν βοήθεια και καθοδήγηση.

Ο Μπιχάρι προσπάθησε να θέσει υποψηφιότητα σε περιφερειακές εκλογές. Μάλιστα ίδρυσε μια μη κερδοσκοπική οργάνωση για να βοηθήσει άλλους «ζωντανούς νεκρούς». Οι εφημερίδες άρχισαν να γράφουν για αυτόν και η ιστορία του εξαπλώθηκε στην Ινδία.

Μόλις το 1994 ο Μπιχάρι «αναστήθηκε» στα τοπικά επίσημα αρχεία. Αλλά αυτό δεν ήταν το τέλος της ιστορίας του. Αφού πέρασε από αυτή τη δοκιμασία 18 ετών, ο Ινδός αφιέρωσε μεγάλο μέρος του χρόνου του για να βοηθήσει άλλους «ζωντανούς νεκρούς», μέσω της οργάνωσής του, Mritak Sangh. Έκτοτε έχει βοηθήσει εκατοντάδες ανθρώπους, ξεκινώντας έρευνες εναντίον δεκάδων διεφθαρμένων αξιωματούχων. Η απίστευτη ιστορία του μεταφέρθηκε στην οθόνη, στην ταινία Kaagaz.

Αν και η ινδική κυβέρνηση περιγράφει το ζήτημα ως «μη θεσμικό ή ευρέως διαδεδομένο», ο Μπιχάρι πιστεύει ότι ο αριθμός των «ζωντανών νεκρών» στην Ινδία είναι κάπου στις δεκάδες χιλιάδες.

Πηγή: odditycentral

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Fuel pass 2: Ποιοι θα πάρουν έως 100 ευρώ

Ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής η νέα ενίσχυση του κράτους προς τους πολίτες, που έχει ως σκοπό την κάλυψη του...

Η μοναδική κυκλική γέφυρα -Το τρελό όνειρο ενός αρχιτέκτονα που δεν του «άρεσαν» οι ευθείες

Έντονες ήταν οι απορίες που είχε προκαλέσει η απόφαση ενός αρχιτέκτονα να δώσει κυκλική μορφή στη γέφυρα – στολίδι της Ουρουγουάης,...

Ιταλία: Τα κομμωτήρια αντιμετωπίζουν πρόστιμα για λούσιμο εν μέσω καύσωνα

Ο δήμαρχος μιας πόλης στην Ιταλία απαγόρευσε σε κομμωτές και κουρείς να λούζουν τα μαλλιά των πελατών τους δύο φορές με...

Φρίκη στη Νίκαια: 38χρονος κακοποιούσε δύο αδερφάκια και η γιαγιά τους… έκανε ότι δεν έβλεπε!

Σοκ στη Νίκαια από το νέο περιστατικό παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης που βγήκε στο φως της δημοσιότητας από την ίδια την μητέρα των...

Ξεπέρασε το 12% ο πληθωρισμός τον Ιούνιο – Σε υψηλά επίπεδα 29 ετών

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, ο εναρμονισμένος πληθωρισμός στην Ελλάδα ανήλθε στο 12% τον Ιούνιο. Καθώς η σχετική μέτρηση...