Αρχική Πολιτική Η Τ.Ε. Μεσσηνίας ΚΚΕ για τις αυξήσεις στο νερό

Η Τ.Ε. Μεσσηνίας ΚΚΕ για τις αυξήσεις στο νερό

Στις αυξήσεις στο νερό αντιδρά η Τ.Ε. Μεσσηνίας ΚΚΕ με επιστολή της στον Τύπο:

Η ΔΕΥΑΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ κατά την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της επιχείρησης προχώρησε σε  τροποποίηση του προϋπολογισμού με την οποία επιβαρύνει τα έξοδα της κατά 2.050.000 ευρώ. Συγκεκριμένα αυξάνει τις δαπάνες προς ΔΕΗ – ρεύμα 1.000.000, πετρέλαιο  – βενζίνη κατά 250.000 και ΟΤΕ- Τηλεπικοινωνίες –  ΕΛΤΑ κατά 300.000 (κυρίως έξοδα αποστολής των λογαριασμών!!!).

Πρόκειται για έξοδα πού θα μετακυλήσουν στους Δημότες, μέσα από τα τιμολόγια που πληρώνει η λαϊκή οικογένεια.  Αυτό έρχεται να προστεθεί την ίδια στιγμή πού τα νοικοκυριά στενάζουν από τις ανατιμήσεις στα είδη λαϊκής κατανάλωσης,  τις ανατιμήσεις της ΔΕΗ, στα καύσιμα και στη  θέρμανση κτλ.

Είναι τα οδυνηρά αποτελέσματα της πολιτικής της στρατηγικής της ΕΕ για την απελευθέρωση της ενέργειας, πού εφαρμόζουν ευλαβικά όλες οι Κυβερνήσεις, εξασφαλίζοντας πεδία κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους και οξύνοντας τους ανταγωνισμούς τους. Σε αυτό τον δρόμο σήμερα μας καλούν να πληρώσουμε ξανά, είτε ανάπτυξη – είτε κρίση – είτε ιμπεριαλιστικός πόλεμος και ειρήνη το λογαριασμό πάντα πληρώνει ο λαός.

Αυτή την πολιτική θα την πληρώσουν τα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά αφού οι αυξήσεις είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν. Αυτό προκύπτει από το Νομικό πλαίσιο των ΔΕΥΑ, πού καλούνται να καλύψουν τον προϋπολογισμό τους  ανταποδοτικά, μέσα από τα τιμολόγια Ύδρευσης Αποχέτευσης. Αυτό επιβεβαιώνει και η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

Επί πλέον οι ΔΕΥΑ χρεώνονται για την λειτουργία και συντήρηση τους (λειτουργία γεωτρήσεων, αντλιοστασίων, λειτουργία  και συντήρηση Βιολογικών) με αστικό τιμολόγιο για τη  ΔΕΗ. Την στιγμή που το κράτος και οι κυβερνήσεις διαχρονικά επιδοτούν τις “ενεργοβόρες” βιομηχανίες, ξενοδοχεία κτλ για να έχουν μειωμένα έξοδα για την ΔΕΗ.

Την ίδια στιγμή οι ΔΕΥΑ και συγκεκριμένα η ΔΕΥΑ Καλαμάτας κάνει απλόχερα εκπτώσεις στους λογαριασμούς των ξενοδοχείων, της τάξης του 20%, μετακυλίωντας ακόμα περισσότερο το κόστος στα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά.

Καλούμε τους εργαζόμενους, του συνταξιούχους , τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, το λαϊκό κίνημα να απαιτήσουν:

·         Να μην μετακυλιθεί το κονδύλι στα τιμολόγια Ύδρευσης Αποχέτευσης

·         Να καταργηθεί ο  ΦΠΑ και το πολιτιστικό τέλος στα τιμολόγια Ύδρευσης- Αποχέτευσης

·         Να κατοχυρωθεί Κοινωνικό τιμολόγιο με συμβολική τιμή, για τα νοικοκυριά που είναι στα ΚΕΑ και στους μακροχρόνια άνεργους.

·         Να γίνει γενναία μείωση στου λογαριασμούς των λαϊκών οικογενειών. Να καταργηθεί η προκλητική έκπτωση στα ξενοδοχεία και η όποια διευκόλυνση υπάρχει στο μεγάλο κεφάλαιο. Να πληρώσουν αυτοί και όχι ο φτωχός λαός.

·         Να μην γίνει καμία διακοπή νερού σε κανένα σπίτι.

·         Ειδικά μέτρα στήριξης των αγροτών. Διαμόρφωση σύγχρονων δικτύων άρδευσης.

·         Η Δημοτική αρχή να διεκδικήσει ειδικό τιμολόγιο για τις ανάγκες της ενέργειας  για την  λειτουργία της ΔΕΥΑ και του Βιολογικού.

ΤΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΚΕ

18/03/2022

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Tesla: Θα απολύσει πάνω από το 10% του προσωπικού της παγκοσμίως

Πάνω από το 10% του εργατικού δυναμικού της παγκοσμίως θα απολύσει η Tesla, σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα της εταιρείας...

Έδεσαν με ιμάντες 17χρονο με αυτισμό – Η καταγγελία σε ψυχιατρείο της Αθήνας

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Οι 9 τύποι φορολογουμένων που μπαίνουν στο στόχαστρο της Εφορίας

Με… μπούσουλα την περσινή «μαύρη» λίστα, θα πορευτούν και φέτος οι ελεγκτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, που πραγματοποιούν τις επιτόπιες...

Εκατό ημέρες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ο Μακρόν μιλά για το ενδεχόμενο να μεταφερθεί η τελετή έναρξης

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Στενεύει ο κλοιός για τους influencers – Σαφάρι ελέγχων και αυστηρές οδηγίες

Θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα οι influencers, αν δεν δηλώσουν ότι ασκούν εμπορική δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Του...