Αρχική Πολιτική Η Τ.Ε. Μεσσηνίας ΚΚΕ για τις αυξήσεις στο νερό

Η Τ.Ε. Μεσσηνίας ΚΚΕ για τις αυξήσεις στο νερό

Στις αυξήσεις στο νερό αντιδρά η Τ.Ε. Μεσσηνίας ΚΚΕ με επιστολή της στον Τύπο:

Η ΔΕΥΑΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ κατά την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της επιχείρησης προχώρησε σε  τροποποίηση του προϋπολογισμού με την οποία επιβαρύνει τα έξοδα της κατά 2.050.000 ευρώ. Συγκεκριμένα αυξάνει τις δαπάνες προς ΔΕΗ – ρεύμα 1.000.000, πετρέλαιο  – βενζίνη κατά 250.000 και ΟΤΕ- Τηλεπικοινωνίες –  ΕΛΤΑ κατά 300.000 (κυρίως έξοδα αποστολής των λογαριασμών!!!).

Πρόκειται για έξοδα πού θα μετακυλήσουν στους Δημότες, μέσα από τα τιμολόγια που πληρώνει η λαϊκή οικογένεια.  Αυτό έρχεται να προστεθεί την ίδια στιγμή πού τα νοικοκυριά στενάζουν από τις ανατιμήσεις στα είδη λαϊκής κατανάλωσης,  τις ανατιμήσεις της ΔΕΗ, στα καύσιμα και στη  θέρμανση κτλ.

Είναι τα οδυνηρά αποτελέσματα της πολιτικής της στρατηγικής της ΕΕ για την απελευθέρωση της ενέργειας, πού εφαρμόζουν ευλαβικά όλες οι Κυβερνήσεις, εξασφαλίζοντας πεδία κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους και οξύνοντας τους ανταγωνισμούς τους. Σε αυτό τον δρόμο σήμερα μας καλούν να πληρώσουμε ξανά, είτε ανάπτυξη – είτε κρίση – είτε ιμπεριαλιστικός πόλεμος και ειρήνη το λογαριασμό πάντα πληρώνει ο λαός.

Αυτή την πολιτική θα την πληρώσουν τα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά αφού οι αυξήσεις είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν. Αυτό προκύπτει από το Νομικό πλαίσιο των ΔΕΥΑ, πού καλούνται να καλύψουν τον προϋπολογισμό τους  ανταποδοτικά, μέσα από τα τιμολόγια Ύδρευσης Αποχέτευσης. Αυτό επιβεβαιώνει και η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

Επί πλέον οι ΔΕΥΑ χρεώνονται για την λειτουργία και συντήρηση τους (λειτουργία γεωτρήσεων, αντλιοστασίων, λειτουργία  και συντήρηση Βιολογικών) με αστικό τιμολόγιο για τη  ΔΕΗ. Την στιγμή που το κράτος και οι κυβερνήσεις διαχρονικά επιδοτούν τις “ενεργοβόρες” βιομηχανίες, ξενοδοχεία κτλ για να έχουν μειωμένα έξοδα για την ΔΕΗ.

Την ίδια στιγμή οι ΔΕΥΑ και συγκεκριμένα η ΔΕΥΑ Καλαμάτας κάνει απλόχερα εκπτώσεις στους λογαριασμούς των ξενοδοχείων, της τάξης του 20%, μετακυλίωντας ακόμα περισσότερο το κόστος στα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά.

Καλούμε τους εργαζόμενους, του συνταξιούχους , τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, το λαϊκό κίνημα να απαιτήσουν:

·         Να μην μετακυλιθεί το κονδύλι στα τιμολόγια Ύδρευσης Αποχέτευσης

·         Να καταργηθεί ο  ΦΠΑ και το πολιτιστικό τέλος στα τιμολόγια Ύδρευσης- Αποχέτευσης

·         Να κατοχυρωθεί Κοινωνικό τιμολόγιο με συμβολική τιμή, για τα νοικοκυριά που είναι στα ΚΕΑ και στους μακροχρόνια άνεργους.

·         Να γίνει γενναία μείωση στου λογαριασμούς των λαϊκών οικογενειών. Να καταργηθεί η προκλητική έκπτωση στα ξενοδοχεία και η όποια διευκόλυνση υπάρχει στο μεγάλο κεφάλαιο. Να πληρώσουν αυτοί και όχι ο φτωχός λαός.

·         Να μην γίνει καμία διακοπή νερού σε κανένα σπίτι.

·         Ειδικά μέτρα στήριξης των αγροτών. Διαμόρφωση σύγχρονων δικτύων άρδευσης.

·         Η Δημοτική αρχή να διεκδικήσει ειδικό τιμολόγιο για τις ανάγκες της ενέργειας  για την  λειτουργία της ΔΕΥΑ και του Βιολογικού.

ΤΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΚΕ

18/03/2022

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Λας Βέγκας: UFO κατέγραψε κάμερα αστυνομικού – «Εξωγήινοι 3 μέτρα με μεγάλα γυαλιστερά μάτια»

Κάτοικος κάλεσε την αστυνομία έντρομος και δήλωσε πως δύο εξωγήινοι βρίσκονται στην αυλή του σπιτιού του.Πλάνα από κάμερα αστυνομικού στο Λας...

«Το άστρο της Φούρα»: Τιμή-ρεκόρ για το μεγαλύτερο ρουμπίνι που έχει δημοπρατηθεί ποτέ

Το «Estrela de Fura», ένα ρουμπίνι που είχε βρεθεί πέρυσι το καλοκαίρι στα ορυχεία καναδικής εταιρείας στη Μοζαμβίκη ειναι το μεγαλύτερο...

Ζάκυνθος: Συνελήφθη αλλοδαπός που κυκλοφορούσε με τσεκούρι στο Λαγανά [εικόνα]

Ειδήσεις Μεσσηνία. Ειδήσεις και επικαιρότητα ζωντανά από Μεσσηνία, Πελοπόννησο, Ελλάδα και Κόσμο. Άρθρα, συνεντεύξεις, απόψεις για πολιτική, αθλητισμό, υγεία, πολιτισμό, τεχνολογία, οικονομία, lifestyle κ.α.Πηγή:...

Οικιακή βοηθός serial killer στη Ρόδο: Να δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση, η εισαγγελική πρόταση

Κόλαφος είναι η εισαγγελική εισήγηση για την 45χρονη οικιακή βοηθό – serial killer στη Ρόδο, για την δολοφονία 75χρονης κατάκοιτης γυναίκας...

Εφορία: Ποιες προθεσμίες λήγουν στο τέλος Ιουνίου

Μια σειρά από εκκρεμότητες με την Εφορία θα πρέπει να τακτοποιήσουν έως τις 30 Ιουνίου αρκετοί πολίτες.Στο τέλος του μήνα λήγουν προθεσμίες που...