Αρχική Κόσμος Η Τεχνητή νοημοσύνη «επαναφέρει στη ζωή» συγγενείς που έχουν πεθάνει

Η Τεχνητή νοημοσύνη «επαναφέρει στη ζωή» συγγενείς που έχουν πεθάνει

Η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου είναι ένα από εκείνα τα σκληρά, αλλά αναπόφευκτα ζητήματα στη ζωή που αντιμετωπίζουμε όλοι μας.

Αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει. Η τεχνολογία δεν μπορεί να μας προσφέρει αθανασία, αλλά είναι κάτι παραπάνω από ικανή να συγκεντρώνει αναμνήσεις, να τις αποθηκεύει και να τις προσφέρει πίσω σε εμάς.

Ορισμένες εταιρείες χρησιμοποιούν τώρα τις τελευταίες εξελίξεις στην Τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να δημιουργήσουν αυθεντικές αναπαραστάσεις εκείνων που έφυγαν από κοντά μας είτε σε ηχητική μορφή, είτε σε οπτική μορφή, ή ακόμη και με ένα διαδραστικό στοιχείο.

Κανείς δεν μπορεί να αναστηθεί, αλλά η μνήμη του μπορεί να γίνει πιο ζωντανή, διευκρινίζει η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.

Μια από αυτές τις εφαρμογές είναι η HereAfter που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη (AI). Χρησιμοποιεί έναν εικονικό συνεντευκτή (θέτει ερωτήματα) για να προτρέπει τους χρήστες να ηχογραφούν τον εαυτό τους μιλώντας για τη ζωή τους.

Όλες αυτές οι ηχογραφήσεις οργανώνονται για να δημιουργήσουν αυτό που αποκαλεί Life Story Avatar, δηλαδή μια αναπαράσταση του χρήστη που διατηρείται σε ψηφιακή μορφή και μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις.

Τα δισέγγονά σας θα μπορούσαν, στο μέλλον, να σας ρωτήσουν (ή, μάλλον να ρωτήσουν το άβαταρ σας) πώς ήταν η ζωή σας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τι σας έκανε να γελάσετε, ποιες ήταν οι βαθύτερες λύπες σας, λέει η Telegraph.

.
.

https://www.hereafter.ai/

Μια δεύτερη υπηρεσία, το StoryFile, προχωρά ένα βήμα παραπέρα, καταγράφοντας τις αναμνήσεις σε βίντεο, επιτρέποντας στους απογόνους σας να έχουν μια μορφή προσωπικής συνομιλίας μαζί σας όταν θα έχετε φύγει από τη ζωή.

Το λογισμικό του StoryFile επέτρεψε στη Μαρίνα Σμιθ, μητέρα του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, η οποία πέθανε τον περασμένο Ιούνιο σε ηλικία 87 ετών, να εμφανιστεί σε μορφή διαδραστικού βίντεο στην κηδεία της.

Η τελετή, στο Νοτινχαμσάιρ, περιελάμβανε μια σύντομη ομιλία της Σμιθ, η οποία ήταν συνιδρύτρια του Εθνικού Κέντρου Ολοκαυτώματος του Ηνωμένου Βασιλείου. Στη συνέχεια δόθηκε η δυνατότητα να της κάνουν και ερωτήσεις για τη ζωή της.

.
.

Στη συνέχεια το λογισμικό αναπαρήγαγε τις κατάλληλες απαντήσεις που είχαν ληφθεί από τις πολύωρες αναμνήσεις τις οποίες είχε καταγράψει στην κάμερα, συμπεριλαμβανομένων μερικών αποκαλύψεων που εξέπληξαν την οικογένειά της. Προφανώς δεν ήταν μια αληθινή συζήτηση, αλλά όσο πιο αληθινή γίνεται με κάποιον που δεν είναι πια μαζί μας.

Η Στέφανι Σχιλμόλερ, ειδική στις τάσεις που αφορούν τα θέματα σχετικά με τον θάνατο, σημειώνει: «Υπάρχει μια θεωρία που ονομάζεται «συνεχιζόμενοι δεσμοί», η οποία λέει ότι είναι απολύτως φυσιολογικό να έχουμε ένα είδος σχέσης με τον αποθανόντα, να τον θυμόμαστε, να έχουμε έναν εσωτερικό διάλογο. Μπορεί να χάνουμε το πρόσωπο, αλλά δεν χάνουμε αυτή τη σχέση. Αυτή η οπτική του πένθους γίνεται όλο και πιο κοινή».

Ο Τζέιμς Βλάχος, διευθύνων σύμβουλος της HereAfter AI αναφέρει: «Δεν είναι καινοφανές να συλλέγουμε και να αποθηκεύουμε αναμνήσεις από τους ανθρώπους που αγαπάμε. Εμείς όμως προσφέρουμε έναν τρόπο που καθιστά εύκολη τη συλλογή των καταγραφών και εύκολη την πρόσβαση σε αυτές. Τόσο απλό όσο το να λειτουργείς μια εφαρμογή, να κάνεις μια ερώτηση για τη ζωή κάποιου και να ακούς αμέσως τι έχει να πει».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Πεντάγωνο – Τμήμα έρευνας UFO: Εξωγήινοι μπορεί να έχουν επισκεφθεί το ηλιακό μας σύστημα

Εξωγήινοι μπορεί να έχουν επισκεφθεί το ηλιακό μας σύστημα, αναφέρει προσχέδιο εγγράφου, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από το Γραφείο Επίλυσης Ανωμαλιών όλων...

Άνθρωπος που «πέθανε» και επέστρεψε στη ζωή λέει ότι βρέθηκε στο «ειρηνικό πνευματικό βασίλειο»

Ένας άνδρας που πέθανε πριν επανέλθει στη ζωή λέει ότι δεν πηγαίνεις απλώς προς το φως – όπως προτείνουν τόσες πολλές δημοφιλείς ερμηνείες του...

Η μυστηριώδης δολοφονία στη Θεσσαλονίκη που πήρε παγκόσμιες διαστάσεις

Θεσσαλονίκη, πρωινό Κυριακής 16 Μαΐου 1948. Δύο βαρκάρηδες περπατούν αμέριμνοι στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης. Μιλούν και παρατηρούν τη θάλασσα. Λίγα βήματα...

Η Βόρεια Κορέα δοκίμασε υποβρύχιο drone που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πυρηνική επίθεση

Στη δοκιμή ενός νέου υποβρύχιου drone, ικανού να χρησιμοποιηθεί για πυρηνική επίθεση, ανακοίνωσε πως προχώρησε τις περασμένες 48 ώρες η Βόρεια Κορέα, αντιδρώντας στις...

Λαθρεμπόριο καυσίμων: Λουκέτο έως 90 ημέρες σε βενζινάδικα και πρόστιμα έως 500.000 ευρώ

Προβλέπονται «λουκέτα», πρόστιμα και ποινές φυλάκισης για το λαθρεμπόριο καυσίμων, όπως επίσης και για τη φοροδιαφυγή από τα πρατήρια βενζίνης...