Αρχική Κόσμος Η Τουρκία αναπτύσσει μυστικά οπλικά προγράμματα – Σχέδιο να γίνει πυρηνική δύναμη;

Η Τουρκία αναπτύσσει μυστικά οπλικά προγράμματα – Σχέδιο να γίνει πυρηνική δύναμη;

Η Τουρκία αναπτύσσει μυστικά προγράμματα όπλων, σύμφωνα με αποκαλύψεις που έκανε ο κορυφαίος αξιωματούχος της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας.

«Μπορώ να πω ξεκάθαρα ότι θα διαθέσουμε μέσα στο πεδίο που θα αντιμετωπίσουν και θα εξουδετερώσουν τους αντιπάλους, όποιοι κι αν είναι αυτοί» δήλωσε ο İsmail Demir, επικεφαλής της Προεδρίας της Αμυντικής Βιομηχανίας, σε συνέντευξή του.

«Τονίζω ότι έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά όταν κοιτάμε τι συμβαίνει γύρω μας, όσοι πιστεύουν ότι η Τουρκία είναι εύκολος στόχος, θα το μετανιώσουν» πρόσθεσε.

Τα σχόλια του Demir ερμηνεύτηκαν από τον δημοσιογράφο που έπαιρνε τη συνέντευξη ως εξής: ότι η Τουρκία σχεδιάζει και αναπτύσσει περισσότερα μυστικά προγράμματα όπλων και άμυνας από όσα ανακοινώνει δημόσια, ένα σχόλιο που ο τούρκος αξιωματούχος δεν διέψευσε.

Τι σχεδιάζει ο Ερντογάν

Όπως σημειώνει η ερευνητική ιστοσελίδα NordicMonitor, δεν είναι ξεκάθαρο ποια είναι αυτά τα μυστικά σχέδια, αλλά είναι προφανές ότι η Τουρκία έχει διαθέσει πόρους και σημαντικά κεφάλαια, έχει προσλάβει περισσότερους μηχανικούς και έχει υπογράψει πολλές συμβάσεις με την εγχώρια βιομηχανία για να ενισχύσει τις στρατιωτικές της ικανότητες τα τελευταία χρόνια.

Τα σχόλια του τούρκου αξιωματούχου, σχετικά με τα άγνωστα μέχρι τώρα προγράμματα που έχει η Τουρκία και είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει σε περίπτωση σύγκρουσης, είναι πιθανό να συνδέονται με την πυραυλική τεχνολογία που προσπαθεί να αναπτύξει την τελευταία δεκαετία.

Ο Demir είπε, επίσης, στη συνέντευξη ότι η Τουρκία αναπτύσσει πρόγραμμα πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς που. Πρόσθεσε ότι απαιτούνται περισσότερες δοκιμές για να διασφαλιστεί ότι το σύστημα λειτουργεί χωρίς δυσλειτουργίες, όταν παραδοθεί στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ερωτηθείς για το βεληνεκές των πυραύλων, ο Demir αρνήθηκε να απαντήσει.

Ο İsmail Demir, επικεφαλής της Προεδρίας της Αμυντικής Βιομηχανίας

Σε σχέση με προγράμματα προηγμένης πυραυλικής τεχνολογίας, η τουρκική κυβέρνηση βρέθηκε επίσης στο στόχαστρο τα τελευταία χρόνια, με πολλούς να ρωτούν εάν η Τουρκία διαθέτει μυστικά όπλα μαζικής καταστροφής (WMD), συμπεριλαμβανομένου ενός πυρηνικού μηχανισμού.

Η διαμάχη εντάθηκε περαιτέρω όταν ο Ερντογάν αμφισβήτησε δημόσια τη δέσμευση της Τουρκίας στη Συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων (NPT), την οποία η Τουρκία έχει υπογράψει.

Τον Μάρτιο του 2018, ο Ερντογάν υποσχέθηκε να αποκτήσει προηγμένο στρατιωτικό υλικό, συμπεριλαμβανομένων πυρηνικών πυραύλων, συγκρίνοντας τις στρατιωτικές δυνατότητες της Τουρκίας με αυτές των ΗΠΑ.

Τον Απρίλιο του ίδιους έτους, ο Ερντογάν επέκρινε τον τότε πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ενώ χαρακτήρισε το Ισραήλ ως «κράτος τρομοκρατίας» και προειδοποίησε ότι ο Νετανιάχου δεν πρέπει να καυχιέται ότι διαθέτει πυρηνικά όπλα στο οπλοστάσιό του, καθώς θα καταστούν αναποτελεσματικά όταν έρθει η ώρα.

Η πιο συγκλονιστική δήλωση, βέβαια, έγινε στις 4 Σεπτεμβρίου 2019, όταν ο Ερντογάν είπε: Ορισμένες χώρες έχουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές και όχι μόνο έναν ή δύο. Αλλά μάς λένε ότι δεν μπορούμε να έχουμε κι εμείς. Αυτό δεν θα το δεχτώ ποτέ».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Δεύτερο κινεζικό μπαλόνι εντοπίστηκε πάνω από τη Λατινική Αμερική -«Κατά λάθος», λέει το Πεκίνο

Δεύτερο κινεζικό μπαλόνι επιβεβαιώθηκε ότι πέταξε πάνω από την Λατινική Αμερική.Το Πεκίνο δήλωσε ότι η συσκευή παρεξέκλινε από τη διαδρομή της...

Θεσσαλονίκη: Έκρυψε ναρκωτικά σε παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου και τα ξετρύπωσε σκύλος (Βίντεο)

Ηρωίνη και κοκαΐνη είχε καταχωνιάσει ένας 39χρονος στη φόδρα παιδικού καθίσματος αυτοκινήτου, ο οποίος, ωστόσο, συνελήφθη σε περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης...

Γεράσιμος Παπαδόπουλος για σεισμό στην Τουρκία: 50 φορές πιο ισχυρός από τη βόμβα στη Χιροσίμα

Για τον φονικό σεισμό στην Τουρκία στα σύνορα με τη Συρία μίλησε ο γνωστός σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.Ο ίδιος ακόμη εξήγησε γιατί...

Tεκμήρια τέλος, έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι μέσω POS

Η αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος θα βρεθεί στο προεκλογικό πρόγραμμα του κυβερνώντος κόμματος την επόμενη τετραετία, με στόχο αφενός να καταργηθούν αναχρονιστικές μέθοδοι προσδιορισμού...

Αδιανόητη τραγωδία στη Γαλλία: Νεκρά 7 παιδιά και η μητέρα τους από φωτιά στο σπίτι τους

Επτά παιδιά, ηλικίας από 2 ως 14 ετών, και η μητέρα τους έχασαν τη ζωή τους τη νύχτα που πέρασε από...