Αρχική Πολιτική Η Βελίκα εκπέμπει SOS

Η Βελίκα εκπέμπει SOS

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ Καλαμάτα 10 Ιανουαρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΒΕΛΙΚΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS
Σε ότι αφορά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση έχει αναλάβει συγκεκριμένες αρμοδιότητες, για την προετοιμασία και ετοιμότητα της κρατικής μηχανής, όταν υπάρχουν έκτακτα γεγονότα, προκειμένου να αποφευχθούν καταστροφές σε δημόσιες υποδομές, οικίες, αγροτικές καλλιέργειες και κυρίως, για να προστατευθούν οι πολίτες.
Με το τέλος της θητείας της Περιφερειακής Αρχής Τατούλη το 2019 και λόγω της πρόσφατης αλλαγής τότε, του νόμου που αφορούσε τις αρμοδιότητες των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων σχετικά με την Πολιτική Προστασία, είχε εκπονηθεί ειδικό σχέδιο δράσης προκειμένου να γίνει άμεσα καθαρισμός αποδεκτών που ήταν στην ευθύνη των Δημοτικών Αρχών και είχαν εγκαταλειφθεί. Αφήσαμε ειδικό σχεδιασμό, προϋπολογισμό και εργολαβίες έτοιμες να επιχειρήσουν σε πολλά ποτάμια και χειμάρρους, αλλά η νέα Περιφερειακή Αρχή, ακύρωσε τα πάντα και αδιαφόρησε .
Μόνη έννοια, υπήρξε η τοποθέτηση ειδικού Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας , όπου είχε διορισθεί πριν καν του δοθούν οι αρμοδιότητες από την Πολιτεία. Τόση ήταν η πρεμούρα του κ.Νίκα. Κανένας σχεδιασμός υπήρξε και καμία άμεση παρέμβαση σε διάφορες επείγουσες περιπτώσεις, είδαμε.
Προσωπικά, βλέποντας την αδιαφορία σχετικά με τους καθαρισμούς των ποταμών και την έλλειψη συγκροτημένης πολιτικής σχετικά με τις έκτακτες ανάγκες, κατέθεσα πάνω από 3 σχετικές επερωτήσεις, όπου ανέφερα μέχρι και ονομαστικά τα ποτάμια σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας, που εγκυμονούν κινδύνους για τους κατοίκους και τις περιουσίες τους.
Ένα από αυτά ήταν και το ποτάμι της Βελίκας, όπου υπήρχε ανησυχία των κατοίκων για τυχόν καταστροφές στις περιουσίες τους.
Μετά την παρέμβασή μου, από την Περιφ.Αρχή , για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των πολιτών, έστειλαν μηχάνημα, προκειμένου «άρπα κόλλα» να ξεκινήσει καθαρισμό, για να υπάρχει άλλοθι σε περίπτωση πλημμύρας, πως έκαναν παρέμβαση.
Σήμερα όμως , απελπισμένοι οι κάτοικοι της Βελίκας, είδαν πως η προχειρότητα της Περιφερειακής Αρχής και η αδιαφορία της για οριστική λύση, οδήγησε σε πλημμυρικά φαινόμενα, με καταστροφές σε σπίτια, χωράφια και δημόσιες υποδομές.
Στην κραυγή αγωνίας τους , υπάλληλοι της Περιφέρειας απαντούσαν πως απαιτείται η κατάθεση επίσημου αιτήματος, ενώ οι αιρετοί απουσίαζαν και απλά φωτογραφίζονταν στις υπογραφές έργων, αγωνιώντας μόνο για το πολιτικό τους μέλλον.
Επειδή ο κόμπος έφτασε στο χτένι κ.Περιφερειάρχα, επιτέλους καταλάβετε πως πρέπει αντί δημιουργίας μόνο, καλοπληρωμένου «στρατού» συμβούλων και παρατρεχάμενων, να ασχοληθείτε ουσιαστικά, με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου.
Επιλύστε ΑΜΕΣΑ το πρόβλημα στη Βελίκα, αλλά και σε όλα τα ποτάμια που σας έχω εγγράφως επισημάνει και μεριμνήστε για την προστασία των πολιτών, που νοιώθουν ανυπεράσπιστοι απέναντι στα σφοδρά καιρικά φαινόμενα από την ολιγωρία στο καθήκον σας.
ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡΙΦ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Η αισχροκέρδεια και τα τρικ της ακριβείας – Απογείωση τιμών από τον παραγωγό στο ράφι των σούπερ μάρκετ

Σε μάστιγα εξελίσσεται η ακρίβεια. Βρισκόμαστε στον 21 μήνα ανατιμήσεων των προϊόντων διατροφής και ειδών πρώτης ανάγκης. Οι ανατιμήσεις ξεκίνησαν 9...

Σουηδία: Κυνηγοί σκότωσαν 54 λύκους στη μεγαλύτερη σφαγή της ιστορίας – Οργή των οικολόγων

Κυνηγοί σκότωσαν 54 λύκους μέσα σε ένα μήνα στη μεγαλύτερη και πιο αμφιλεγόμενη σφαγή των ζώων στη Σουηδία, προκαλώντας οργή στους οικολόγους, αλλά ικανοποίηση...

Ανησυχητικά στοιχεία: 1 στους 2 εκπαιδευτικούς δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί περιστατικό διαδικτυακής αποπλάνησης

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί για την υπερβολική ενασχόληση των μαθητών με το διαδίκτυο και προτρέπουν τους γονείς να...

Από το ζενίθ στο ναδίρ: Αυτές είναι οι 10 μεγαλύτερες χρεοκοπίες όλων των εποχών

Παρά τα μεγάλα τους κέρδη και την εμπειρία τους στον εκάστοτε κλάδο, δεν είναι λίγες οι φορές που πανίσχυρες εταιρίες έχουν καταρρεύσει μέσα σε...

Βόρεια Κορέα: Έστειλε μπαλόνι στο εναέριο χώρο της Νοτίου Κορέας

Πάντως, το υπουργείο Άμυνας της Νοτίου Κορέας δεν έδωσε στην δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για το μπαλόνι, όπως το μέγεθός του ή...