Αρχική Πολιτική Η Βελίκα εκπέμπει SOS

Η Βελίκα εκπέμπει SOS

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ Καλαμάτα 10 Ιανουαρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΒΕΛΙΚΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS
Σε ότι αφορά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση έχει αναλάβει συγκεκριμένες αρμοδιότητες, για την προετοιμασία και ετοιμότητα της κρατικής μηχανής, όταν υπάρχουν έκτακτα γεγονότα, προκειμένου να αποφευχθούν καταστροφές σε δημόσιες υποδομές, οικίες, αγροτικές καλλιέργειες και κυρίως, για να προστατευθούν οι πολίτες.
Με το τέλος της θητείας της Περιφερειακής Αρχής Τατούλη το 2019 και λόγω της πρόσφατης αλλαγής τότε, του νόμου που αφορούσε τις αρμοδιότητες των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων σχετικά με την Πολιτική Προστασία, είχε εκπονηθεί ειδικό σχέδιο δράσης προκειμένου να γίνει άμεσα καθαρισμός αποδεκτών που ήταν στην ευθύνη των Δημοτικών Αρχών και είχαν εγκαταλειφθεί. Αφήσαμε ειδικό σχεδιασμό, προϋπολογισμό και εργολαβίες έτοιμες να επιχειρήσουν σε πολλά ποτάμια και χειμάρρους, αλλά η νέα Περιφερειακή Αρχή, ακύρωσε τα πάντα και αδιαφόρησε .
Μόνη έννοια, υπήρξε η τοποθέτηση ειδικού Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας , όπου είχε διορισθεί πριν καν του δοθούν οι αρμοδιότητες από την Πολιτεία. Τόση ήταν η πρεμούρα του κ.Νίκα. Κανένας σχεδιασμός υπήρξε και καμία άμεση παρέμβαση σε διάφορες επείγουσες περιπτώσεις, είδαμε.
Προσωπικά, βλέποντας την αδιαφορία σχετικά με τους καθαρισμούς των ποταμών και την έλλειψη συγκροτημένης πολιτικής σχετικά με τις έκτακτες ανάγκες, κατέθεσα πάνω από 3 σχετικές επερωτήσεις, όπου ανέφερα μέχρι και ονομαστικά τα ποτάμια σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας, που εγκυμονούν κινδύνους για τους κατοίκους και τις περιουσίες τους.
Ένα από αυτά ήταν και το ποτάμι της Βελίκας, όπου υπήρχε ανησυχία των κατοίκων για τυχόν καταστροφές στις περιουσίες τους.
Μετά την παρέμβασή μου, από την Περιφ.Αρχή , για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των πολιτών, έστειλαν μηχάνημα, προκειμένου «άρπα κόλλα» να ξεκινήσει καθαρισμό, για να υπάρχει άλλοθι σε περίπτωση πλημμύρας, πως έκαναν παρέμβαση.
Σήμερα όμως , απελπισμένοι οι κάτοικοι της Βελίκας, είδαν πως η προχειρότητα της Περιφερειακής Αρχής και η αδιαφορία της για οριστική λύση, οδήγησε σε πλημμυρικά φαινόμενα, με καταστροφές σε σπίτια, χωράφια και δημόσιες υποδομές.
Στην κραυγή αγωνίας τους , υπάλληλοι της Περιφέρειας απαντούσαν πως απαιτείται η κατάθεση επίσημου αιτήματος, ενώ οι αιρετοί απουσίαζαν και απλά φωτογραφίζονταν στις υπογραφές έργων, αγωνιώντας μόνο για το πολιτικό τους μέλλον.
Επειδή ο κόμπος έφτασε στο χτένι κ.Περιφερειάρχα, επιτέλους καταλάβετε πως πρέπει αντί δημιουργίας μόνο, καλοπληρωμένου «στρατού» συμβούλων και παρατρεχάμενων, να ασχοληθείτε ουσιαστικά, με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου.
Επιλύστε ΑΜΕΣΑ το πρόβλημα στη Βελίκα, αλλά και σε όλα τα ποτάμια που σας έχω εγγράφως επισημάνει και μεριμνήστε για την προστασία των πολιτών, που νοιώθουν ανυπεράσπιστοι απέναντι στα σφοδρά καιρικά φαινόμενα από την ολιγωρία στο καθήκον σας.
ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡΙΦ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Πληθαίνουν οι δεσμεύσεις σε ακατάσχετους λογαριασμούς – Τι ισχύει και τι να προσέξετε

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για δεσμεύσεις ποσών σε ακατάσχετους λογαριασμούς, σύμφωνα με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας Αυξάνονται οι διαμαρτυρίες για δεσμεύσεις...

Το 30% ξοδεύει τουλάχιστον 750 ευρώ στην εκπαίδευση των παιδιών του

Το 30% ξοδεύει τουλάχιστον €750 στην εκπαίδευση των παιδιών του – Τα σημαντικότερα ευρήματα έρευνας του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Βαρύ είναι το κόστος της εκπαίδευσης για τους...

Βρετανία: 16χρονος αυτοκτόνησε επειδή τον εκβίαζαν με γυμνές φωτογραφίες

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

AEGEAN και Olympic Air: Ανακοίνωση για αλλαγή αεροπορικών εισιτηρίων

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Σοκ σε 5ήμερη μαθητών από τη Θεσσαλονίκη: Αστυνομία, κλοπές χρημάτων και ναρκωτικά στο ξενοδοχείο

Μαθητές από τη Θεσσαλονίκη έκλεβαν χρηματικά ποσά από βαλίτσες συμμαθητών σε πενθήμερη στην Αλεξανδρούπολη ενώ αποκαλύφθηκε από την Αστυνομία...