Αρχική Πολιτική Ικανοποίηση Λαμπρόπουλου για την στήριξη των παραγωγών κορινθιακής σταφίδας – Οι ενισχύσεις...

Ικανοποίηση Λαμπρόπουλου για την στήριξη των παραγωγών κορινθιακής σταφίδας – Οι ενισχύσεις μέχρι το Πάσχα

Οι προσπάθειες ενός χρόνου δικαιώθηκαν, σημειώνει ο Γιάννης Λαμπρόπουλος αναφερόμενο στο ζήτημα της σταφίδας. Ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ σημειώνει πως οι ενισχύσεις θα καταβληθούν πιθανότατα μέχρι το Πάσχα εξιστορώντας το χρονικό των διεκδικήσεων που οδήγησαν σήμερα στην ενίσχυση 5909 παραγωγών με το ποσό των 4,7 εκατ. ευρώ, μέσω de MINIMIS, που βρίσκονται στο καθεστώς των συνδεδεμένων ενισχύσεων και καλλιεργούν 85.823 στρέμματα κορινθιακής σταφίδας.

«Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου, που εκδόθηκε σήμερα, 7/4/2022 από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εγκρίθηκε από τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά και Αναπληρωτή Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, μέτρο στήριξης, που αφορά στην ενίσχυση των παραγωγών κορινθιακής σταφίδας, προκειμένου να αναπληρωθεί η απώλεια εισοδήματος, που υπέστησαν λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Το ποσό των 4,7 εκατ. ευρώ, που εγκρίθηκε θα δοθεί μέσω de MINIMIS, σε 5909 παραγωγούς, που βρίσκονται στο καθεστώς των συνδεδεμένων ενισχύσεων και καλλιεργούν 85.823 στρέμματα κορινθιακής σταφίδας.

Το ποσό, που αναλογεί ανά στρέμμα είναι 54,7 ευρώ.

Μια προσπάθεια, που ξεκίνησα πριν από έναν χρόνο, με αναφορά που κατέθεσα τότε στη Βουλή την 21/4/2021, πήρε ευτυχώς αίσιο τέλος.

Ακολούθησαν ερωτήσεις μου στη Βουλή, στις 22/6/2021, στις 7/9/2021, στις 1/11/2021, στις 10/12/2021 και στις 13/1/2022.

Το πρόβλημα είχα θέσει και στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο είχα συνάντηση.

Στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου και αμέσως μετά την αλλαγή στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ζήτησα από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Βουλευτή κ. Ιωάννη Μπούγα, να οργανώσει συνάντηση του νέου Υπουργού κ. Γιώργου Γεωργαντά, με όλους τους Βουλευτές της ΝΔ των Νομών, που παράγουν μαύρη κορινθιακή σταφίδα.

Στις 16/2/2022, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κ. Ιωάννη Μπούγα, στην οποία ο κ. Γεωργαντάς, εξέφρασε την απόλυτη δέσμευσή του, για στήριξη των παραγωγών και τόνισε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, επρόκειτο να ανακοινωθούν λεπτομέρειες για τις λύσεις, που θα επιλέγονταν.

Έτσι και έγινε.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Γεωργαντά, για την άμεση ανταπόκρισή του, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, καθώς και τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Ιώαννη Μπούγα.

Οι ενισχύσεις θα καταβληθούν πιθανότατα μέχρι το Πάσχα.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Δοκιμές όπλου λέιζερ στη θάλασσα από το γερμανικό πολεμικό ναυτικό

Την ολοκλήρωση των δοκιμών όπλου λέιζερ στη θάλασσα από τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσε η Rheinmetall. Το εν...

Έρευνα σοκ για τον σχολικό εκφοβισμό, ανησυχητικά τα αποτελέσματα

Μια έρευνα που σοκάρει για τον σχολικό εκφοβισμό φέρνει στο φως το «Χαμόγελο του Παιδιού» – Ανησυχητικά τα αποτελέσματα Το...

Άρτα: Γυναίκα πνίγηκε από φαγητό και πέθανε μπροστά στον σύζυγό της

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινότητα Μικροσπηλιάς στην Άρτα, καθώς μία γυναίκα πνίγηκε από το φαγητό και πέθανε...

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: 51χρονος βρέθηκε νεκρός σε προχωρημένη σήψη μέσα σε φορτηγό

Μια υπόθεση θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου ένας 51χρονος βρέθηκε νεκρός το πρωί...

Ρωσία: Το μυστήριο που κρύβεται πίσω από το αεροδρόμιο «φάντασμα»

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...