Αρχική Κόσμος Ινδία: Θα γίνει η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου σε 2 μήνες χωρίς...

Ινδία: Θα γίνει η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου σε 2 μήνες χωρίς να ξέρει πόσους κατοίκους έχει

Σε δύο μήνες, η Ινδία αναμένεται να γίνει η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου με πάνω από 1,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους, ξεπερνώντας την Κίνα. Αλλά για τουλάχιστον ένα χρόνο, και ενδεχομένως περισσότερο, η χώρα δεν θα γνωρίζει πόσους κατοίκους έχει επειδή δεν μπορεί να τους μετρήσει.

Η απογραφή της Ινδίας – όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας γίνεται μία φορά στη δεκαετία – έπρεπε να πραγματοποιηθεί το 2021 αλλά καθυστέρησε λόγω της πανδημίας. Πλέον το εγχείρημα της καταμέτρησης του πληθυσμού της έχει βαλτώσει λόγω διάφορων υλικοτεχνικών εμποδίων ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι πιθανό να ξεκινήσει σύντομα.

via Associated Press

Οι ειδικοί λένε ότι η καθυστέρηση στην επικαιροποίηση σημαντικών δεδομένων, όπως η απασχόληση, η στέγαση, τα επίπεδα αλφαβητισμού, τα μοτίβα μετανάστευσης και η βρεφική θνησιμότητα, που καταγράφονται στην απογραφή, επηρεάζει τον κοινωνικοοικονομικό σχεδιασμό και τη χάραξη πολιτικής στην τεράστια ασιατική οικονομία.

Ανώτερος αξιωματούχος της Στατιστικής Yπηρεσίας δήλωσε ότι τα στοιχεία της απογραφής από το 2011, όταν διενεργήθηκε η τελευταία καταμέτρηση, χρησιμοποιούνται για τις τωρινές προβλέψεις και εκτιμήσεις που απαιτούνται για την αξιολόγηση των κρατικών δαπανών.

via Associated Press

Δύο άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είπαν ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην απόφαση της κυβέρνησης να τελειοποιήσει τη διαδικασία της απογραφής και να την καταστήσει αλάνθαστη με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Σύμφωνα με τους ίδιους, το λογισμικό που θα χρησιμοποιηθεί για τη συλλογή δεδομένων απογραφής σε μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα πρέπει να συγχρονιστεί με τις υπάρχουσες βάσεις δεδομένων ταυτότητας, συμπεριλαμβανομένης της εθνικής ταυτότητας, που ονομάζεται Aadhaar, κάτι που χρειάζεται χρόνο.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι επικριτές του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι κατηγορούν την κυβέρνηση ότι καθυστερεί την απογραφή για να κρύψει δεδομένα για ευαίσθητα πολιτικά ζητήματα, όπως η ανεργία, ενόψει των εθνικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες το 2024.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν προβλέψει ότι ο πληθυσμός της Ινδίας θα μπορούσε να φτάσει τα 1.425.775.850 στις 14 Απριλίου, ξεπερνώντας την Κίνα.

via Associated Press

Η απογραφή του 2011 είχε προσδιορίσει τον πληθυσμό της Ινδίας σε 1,21 δισεκατομμύρια, που σημαίνει ότι η χώρα έχει 210 εκατομμύρια νέους πολίτες – όσο σχεδόν οι κάτοικοι ολόκληρης της Βραζιλίας – τα τελευταία 12 χρόνια.

Η απογραφή στην Ινδία διενεργείται από περίπου 330.000 δασκάλους κρατικών σχολείων, οι οποίοι πρώτα πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα καταγράφοντας όλα τα σπίτια σε όλη τη χώρα και μετά επιστρέφουν σε αυτά με μια δεύτερη λίστα ερωτήσεων. Ειδικότερα, θέτουν περισσότερες από 20 ερωτήσεις κάθε φορά σε 16 γλώσσες, σε δύο φάσεις που θα απλωθούν σε χρονικό εύρος 11 μηνών.

Οι αριθμοί θα καταγραφούν σε πίνακα και τα τελικά στοιχεία θα δημοσιοποιηθούν μήνες αργότερα. Η όλη διαδικασί εκτιμήθηκε ότι θα κοστίσει 87,5 δισεκατομμύρια ρουπίες (πάνω από 1 δισ. ευρώ) το 2019.

via Associated Press

Ωστόσο, οι δάσκαλοι επέστρεψαν στο σχολείο μετά τις αναγκαστικές διακοπές της πανδημίας και καλούνται να διεξαγάγουν επιπρόσθετα εννέα πολιτειακές εκλογές το 2023 και τις εθνικές εκλογές το 2024 εκτός από την απογραφή. Αυτό θα διαταράξει ξανά τη διδασκαλία των παιδιών ενώ και οι πληρωμές τους είναι επίσης ένα θέμα.

Σημειώνεται ότι οι Ινδοί εκπαιδευτικοί δεσμεύονται από το νόμο να βοηθήσουν στη διεξαγωγή εκλογών και της απογραφής.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Κίνδυνος μπλακ άουτ το Πάσχα: την Παρασκευή η σύσκεψη

Στην λήψη έκτακτων μέτρων με σκοπό να αποφευχθεί κίνδυνος μπλακάουτ, προχωρεί αύριο η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της...

Εκλογές 2023: Γιατί θεωρούν στο Μαξίμου ότι οι πρώτες κάλπες θα κρίνουν πολλά στις 21 Μαΐου

Κλείνουν οι τελευταίες εκκρεμότητες στα ψηφοδέλτια της ΝΔΝα στείλει το μήνυμα ότι τα ποσοστά της πρώτης κάλπης της 21ης Μαΐου θα παίξουν καταλυτικό ρόλο σε...

Με 135.000 “βόμβες Χιροσίμα” ισοδυναμούν οι σημερινές επιχειρησιακές πυρηνικές κεφαλές

Ο αριθμός των επιχειρησιακών πυρηνικών κεφαλών σε όλο τον κόσμο αυξήθηκε το 2022, κυρίως λόγω της Ρωσίας και της Κίνας, σύμφωνα...

Τέμπη: Η Hellenic Train επέστρεψε στις οικογένειες τα χρήματα του εισιτηρίου για το μοιραίο τρένο!

Ένα μήνα μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, η Hellenic Train κατέβαλε στις οικογένειες των θυμάτων ποσό που ισούται με το εισιτήριο που πλήρωσαν...

Μεσσηνία: Έκανε τον λογιστή και απέσπασε 15.000 ευρώ από ηλικιωμένη

Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα στο Ζεφύρι Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ζεφυρίου, ένας 30χρονος άνδρας, γιατί όπως προέκυψε από την...