Αρχική Κόσμος Ινδονησία: Θρίλερ με τον θάνατο σχεδόν εκατό παιδιών – Αναστέλλεται η πώληση...

Ινδονησία: Θρίλερ με τον θάνατο σχεδόν εκατό παιδιών – Αναστέλλεται η πώληση για όλα τα σιρόπια!

Οι αρχές της Ινδονησίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι αναστέλλουν την πώληση και τη συνταγογράφηση όλων των σιροπιών μετά τον θάνατο φέτος σχεδόν 100 παιδιών από οξεία νεφρική ανεπάρκεια.

Η απόφαση ελήφθη μετά την έναρξη έρευνας την προηγούμενη εβδομάδα για την ανεξήγητη άνοδο από τον Αύγουστο των περιστατικών οξείας νεφρικής ανεπάρκειας στη χώρα αυτή της νοτιοανατολικής Ασίας.

Εξάλλου σιρόπια για τον βήχα, που παρασκευάζονται στην Ινδία, φαίνεται να ευθύνονται για τον θάνατο σχεδόν 70 παιδιών στη Γκάμπια επίσης από οξεία νεφρική ανεπάρκεια.

«Μέχρι στιγμής έχουμε ενημερωθεί για 206 περιστατικά σε 20 επαρχίες και 99 θανάτους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ινδονησιακού υπουργείου Υγείας, ο Σιαχρίλ Μανσγιούρ.

«Για προληπτικούς λόγους το υπουργείο ζήτησε από τους επαγγελματίες υγείας να μην συνταγογραφούν προσωρινά φάρμακα σε υγρή μορφή ή σιρόπια (…) και ζήτησε από τα φαρμακεία να αναστείλουν την πώληση σιροπιών (…) μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα», πρόσθεσε.

Τα περιστατικά οξείας νεφρικής ανεπάρκειας σε παιδιά αυξήθηκαν από τον Αύγουστο, εξήγησε ο αξιωματούχος, ενώ μέχρι τότε στην Ινδονησία καταγράφονταν ένα με δύο τον μήνα.

«Από το τέλος Αυγούστου 2022 το υπουργείο και η ένωση παιδιάτρων λάμβαναν ολοένα και περισσότερες πληροφορίες για περιστατικά οξείας νεφρικής ανεπάρκειας», διευκρίνισε.

Προειδοποίηση ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε προειδοποίηση νωρίτερα αυτό τον μήνα και συνέστησε την απόσυρση τεσσάρων σιροπιών για τον βήχα και την καταρροή που παράγονται από την ινδική φαρμακευτική εταιρεία Maiden Pharmaceuticals Ltd, τα οποία «ενδέχεται να συνδέονται» με τους θανάτους που καταγράφηκαν στη Γκάμπια.

Ο ΠΟΥ επεσήμανε ότι, έπειτα από ανάλυση που διενεργήθηκε σε τέσσερα σιρόπια της Maiden εντοπίστηκαν «απαράδεκτα» ποσοστά διαιθυλενογλυκόλης και αιθυλενογλυκόλης, ουσιών που μπορεί να αποδειχθούν τοξικές και να οδηγήσουν σε νεφρική ανεπάρκεια.

Η ινδονησιακή υπηρεσία ασφάλειας υγείας τόνισε ωστόσο ότι τα σιρόπια αυτά δεν εισάγονται στη χώρα.

Τα περισσότερα περιστατικά οξείας νεφρικής ανεπάρκειας που εντοπίστηκαν στην Ινδονησία αφορούσαν παιδιά κάτω των 5 ετών.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Το καταφύγιο που χτίστηκε κάτω από τον πάγο υπό τον φόβο του Γ` Παγκοσμίου Πολέμου

Με την απειλή του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου να πλανάται πάνω από Ευρώπη και Ασία, ο φόβος για πιθανή χρησιμοποιήση...

Κρήτη: Μυστήριο με τη σύλληψη δύο Τούρκων σε πολυτελή βίλα – Βρίσκονταν υπό επιτήρηση από κρατικές υπηρεσίες

Στο μικροσκόπιο της αστυνομικής έρευνας έχει μπει τα τελευταία 24ωρα μία μυστηριώδης υπόθεση στην Κρήτη που αφορά στη σύλληψη δύο...

Κέρδισαν στο λαχείο ένα εκατομμύριο, τον χώρισε και δεν του έδωσε ούτε ένα λεπτό

Για μερικούς, ένα εκατομμύριο λίρες είναι εισιτήριο για μία καλύτερη ζωή, όμως για άλλους γίνονται «μήλον της έριδος» που...

Έρευνα εντόπισε την πρώτη γνωστή περίπτωση συνδρόμου Down κατά την αρχαιότητα στην Ελλάδα

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Ποιοι γλιτώνουν το πέναλτι των αποδείξεων, τι ισχύει για τα ζευγάρια

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...