Αρχική Ελλάδα Ίντερνετ: Αυξάνονται τα ποσοστά καθημερινής χρήσης στην Ελλάδα – Η σύγκριση με...

Ίντερνετ: Αυξάνονται τα ποσοστά καθημερινής χρήσης στην Ελλάδα – Η σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

Όπως δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat, δεν κάνουν όλοι οι Έλληνες καθημερινή χρήση του διαδικτύου στον ίδιο βαθμό, μιας και η χρήση ποικίλει ανά περιφέρεια

Από το ξέσπασμα της πανδημίας και μετά κατεγράφη μια τεράστια εκτόξευση στην χρήση του διαδικτύου, τόσο πανευρωπαϊκά όσο και στην Ελλάδα. Η σχέση των Ελλήνων χρηστών με το ίντερνετ κατά την περίοδο της πανδημίας έγινε οπωσδήποτε πιο στενή, αν και η καθημερινή χρήση του διαδικτύου συνεχίζει να υπολείπεται από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, κατά μικρό ποσοστό.

H Eurostat με στοιχεία που δημοσιοποίησε ανέφερε ότι το 2020, το 80% των ενηλίκων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ηλικίας 16 έως 74 ετών, έκανε καθημερινή χρήση του διαδικτύου. Το ποσοστό αυτό κατέγραψε αύξηση κατά 15% μέσα σε μία μόλις πενταετία, μεταξύ των ετών  2015 και 2020, με το ποσοστό του 2015 να βρισκόταν στο 65%.

Κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες είναι αυξημένο, έναντι του 2019 και κατά 29, το ανάλογο ποσοστό, σε σχέση με μια δεκαετία νωρίτερα: το 2010 μόλις το 51% των Ευρωπαίων σε καθημερινή βάση.

Στη χώρα μας, το ποσοστό των ενηλίκων, ηλικίας 16 έως 74 ετών, που κάνουν καθημερινή χρήση του ίντερνετ, έφτασε κατά το 2020 το 69%, ποσοστό που βρίσκεται κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η αύξηση της χρήσης του διαδικτύου στην Ελλάδα μέσα σε έναν μόλις χρόνο είναι αξιοσημείωτη, καθώς το αντίστοιχο ποσοστό το 2019 ήταν 61%.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat, δεν κάνουν όλοι οι Έλληνες καθημερινή χρήση του διαδικτύου στον ίδιο βαθμό, μιας και η χρήση ποικίλει ανά περιφέρεια. Στην Αττική, το σχετικό ποσοστό φθάνει στο 76%, με το αμέσως υψηλότερο ποσοστό να καταγράφεται στην Κρήτη, όπου το 71% των πολιτών κάνει καθημερινή χρήση.

Στην Κεντρική Μακεδονία το αντίστοιχο ποσοστό είναι 66%, όπως και στην Ήπειρο, στη Δυτική Μακεδονία και την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη. Στην Πελοπόννησο κινείται κοντά στο 61%, όπως και στη Δυτική Ελλάδα, τη Θεσσαλία, αλλά και στη Στερεά Ελλάδα.

Ανά την Ευρώπη, τα υψηλότερα ποσοστά ενηλίκων, που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο κάθε μέρα, καταγράφηκαν μεταξύ των ανθρώπων που ζουν στις πόλεις και όχι στις αγροτικές περιοχές. Πρωταθλητές στην καθημερινή χρήση του διαδικτύου είναι οι Φινλανδοί, με το ποσοστό 96% να καταγράφετε στο Ελσίνκι- Uusimaa.

Με μικρή διαφορά ακολουθεί η δανέζικη περιφέρεια Hovedstaden, η Στοκχόλμη στη Σουηδία αμφότερες με 95% και άλλες δύο περιοχές στη Δανία: το Syddanmark και το Midtjylland με ποσοστά 94%.

Τα χαμηλότερα ποσοστά ενηλίκων που έχουν καθημερινές τριβές με τον κόσμο του διαδικτύου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καταγράφηκαν το 2020 στο Severozapaden της Βουλγαρία με 53%. Δεύτερη στο αρνητικό ρεκόρ ακολουθεί η περιοχή Nord-Est στη Ρουμανία με 55% και τρεις άλλες περιοχές στη Βουλγαρία: Severen tsentralen επίσης 55%, Yugoiztochen και Yuzhen tsentralen αμφότερες 56%.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ρομά παρίσταναν τους λογιστές και «έγδυναν» τα θύματά τους

Υπόσχονταν… επιστροφή φόρου και έκλεβαν χρήματα και αντικείμενα αξίας. Περισσότερα από 50 άτομα είχαν καταφέρει να εξαπατήσουν τα μέλη σπείρας που...

Voucher 1.000 ευρώ σε ανέργους: Πότε αρχίζει η κατάρτιση

Που θα κάνουν αίτηση για πάρουν το Voucher οι 80.000 άνεργοι – Ποια τα πιθανά αντικείμενα κατάρτισηςΠαράταση πρόκειται να δοεθεί για...

Κοροναϊός: «Μέτρα πριν γίνει τσουνάμι το 6ο κύμα» ζητούν οι επιστήμονες

Φόβοι ότι έχει αρχίσει να ασκείται πίεση στο σύστημα από τα κρούσματα κοροναϊούΦόβους για τα αυξημένα κρούσματα αλλά και τις εισαγωγές...

Ακρίβεια: «Χρυσός» ο καφές στο χέρι – Δείτε πού έχουν φτάσει οι τιμές

«Απλησίαστος» έχει φτάσει να είναι ένας καφές στο χέρι, με τους καταναλωτές να βλέπουν τις τιμές να έχουν πάρει την ανιούσα...

Η πρώτη χώρα που ξεμένει από καύσιμα

Η Σρι Λάνκα αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα, αφού τα συναλλαγματικά της αποθέματα βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο της ιστορίας της. Η χώρα με...