Αρχική Ελλάδα Ίντερνετ: Αυξάνονται τα ποσοστά καθημερινής χρήσης στην Ελλάδα – Η σύγκριση με...

Ίντερνετ: Αυξάνονται τα ποσοστά καθημερινής χρήσης στην Ελλάδα – Η σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

Όπως δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat, δεν κάνουν όλοι οι Έλληνες καθημερινή χρήση του διαδικτύου στον ίδιο βαθμό, μιας και η χρήση ποικίλει ανά περιφέρεια

Από το ξέσπασμα της πανδημίας και μετά κατεγράφη μια τεράστια εκτόξευση στην χρήση του διαδικτύου, τόσο πανευρωπαϊκά όσο και στην Ελλάδα. Η σχέση των Ελλήνων χρηστών με το ίντερνετ κατά την περίοδο της πανδημίας έγινε οπωσδήποτε πιο στενή, αν και η καθημερινή χρήση του διαδικτύου συνεχίζει να υπολείπεται από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, κατά μικρό ποσοστό.

H Eurostat με στοιχεία που δημοσιοποίησε ανέφερε ότι το 2020, το 80% των ενηλίκων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ηλικίας 16 έως 74 ετών, έκανε καθημερινή χρήση του διαδικτύου. Το ποσοστό αυτό κατέγραψε αύξηση κατά 15% μέσα σε μία μόλις πενταετία, μεταξύ των ετών  2015 και 2020, με το ποσοστό του 2015 να βρισκόταν στο 65%.

Κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες είναι αυξημένο, έναντι του 2019 και κατά 29, το ανάλογο ποσοστό, σε σχέση με μια δεκαετία νωρίτερα: το 2010 μόλις το 51% των Ευρωπαίων σε καθημερινή βάση.

Στη χώρα μας, το ποσοστό των ενηλίκων, ηλικίας 16 έως 74 ετών, που κάνουν καθημερινή χρήση του ίντερνετ, έφτασε κατά το 2020 το 69%, ποσοστό που βρίσκεται κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η αύξηση της χρήσης του διαδικτύου στην Ελλάδα μέσα σε έναν μόλις χρόνο είναι αξιοσημείωτη, καθώς το αντίστοιχο ποσοστό το 2019 ήταν 61%.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat, δεν κάνουν όλοι οι Έλληνες καθημερινή χρήση του διαδικτύου στον ίδιο βαθμό, μιας και η χρήση ποικίλει ανά περιφέρεια. Στην Αττική, το σχετικό ποσοστό φθάνει στο 76%, με το αμέσως υψηλότερο ποσοστό να καταγράφεται στην Κρήτη, όπου το 71% των πολιτών κάνει καθημερινή χρήση.

Στην Κεντρική Μακεδονία το αντίστοιχο ποσοστό είναι 66%, όπως και στην Ήπειρο, στη Δυτική Μακεδονία και την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη. Στην Πελοπόννησο κινείται κοντά στο 61%, όπως και στη Δυτική Ελλάδα, τη Θεσσαλία, αλλά και στη Στερεά Ελλάδα.

Ανά την Ευρώπη, τα υψηλότερα ποσοστά ενηλίκων, που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο κάθε μέρα, καταγράφηκαν μεταξύ των ανθρώπων που ζουν στις πόλεις και όχι στις αγροτικές περιοχές. Πρωταθλητές στην καθημερινή χρήση του διαδικτύου είναι οι Φινλανδοί, με το ποσοστό 96% να καταγράφετε στο Ελσίνκι- Uusimaa.

Με μικρή διαφορά ακολουθεί η δανέζικη περιφέρεια Hovedstaden, η Στοκχόλμη στη Σουηδία αμφότερες με 95% και άλλες δύο περιοχές στη Δανία: το Syddanmark και το Midtjylland με ποσοστά 94%.

Τα χαμηλότερα ποσοστά ενηλίκων που έχουν καθημερινές τριβές με τον κόσμο του διαδικτύου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καταγράφηκαν το 2020 στο Severozapaden της Βουλγαρία με 53%. Δεύτερη στο αρνητικό ρεκόρ ακολουθεί η περιοχή Nord-Est στη Ρουμανία με 55% και τρεις άλλες περιοχές στη Βουλγαρία: Severen tsentralen επίσης 55%, Yugoiztochen και Yuzhen tsentralen αμφότερες 56%.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ορειβάτης «σκόνταψε» σε θησαυρό με πολύτιμα πετράδια και τον παρέδωσε στις Αρχές

Ένας ορειβάτης «σκόνταψε» σε έναν θησαυρό από πολύτιμα πετράδια στις γαλλικές Άλπεις κατά τη διάρκεια μίας αναρρίχησης του. Ο ορειβάτης που δεν κατονομάζεται, ανακάλυψε τα...

Εταιρεία απέλυσε 900 υπαλλήλους μέσω zoom!

Την απόλυση του 9% των υπαλλήλων του, δηλαδή πάνω από 900 εργαζόμενους, ανακοίνωσε ο CEO της εταιρείας στεγαστικών δανείων Better.com, μέσω ενός webinar στο...

Πώς μπορείτε να προστατεύσετε τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς από κατασχέσεις

Οι μισθοί, οι συντάξεις και οι δηλωμένες ως ακατάσχετες καταθέσεις είναι ακατάσχετες ακόμα και αν κατατίθενται σε κοινούς λογαριασμούς με συνδικαιούχους που είναι οφειλέτες...

Πότε ξεκινά το εορταστικό ωράριο ‑ Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ θα είναι ανοικτά τις δυο Κυριακές του Δεκεμβρίου τα πολυκαταστήματα και οι αλυσίδες καταστημάτων...

Διάστημα: Ο αστεροειδής Νηρέας πλησιάζει τη Γη – Γιατί η NASA τον χαρακτηρίζει «δυνητικά επικίνδυνο»

Δεν είναι σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας, είναι πραγματικότητα. Ένας αστεροειδής με όνομα «4660 Νηρέας», ο οποίος θεωρείται δυνητικά επικίνδυνος, θα μπει στην...