Αρχική Ελλάδα Ίντερνετ: Αυξάνονται τα ποσοστά καθημερινής χρήσης στην Ελλάδα – Η σύγκριση με...

Ίντερνετ: Αυξάνονται τα ποσοστά καθημερινής χρήσης στην Ελλάδα – Η σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

Όπως δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat, δεν κάνουν όλοι οι Έλληνες καθημερινή χρήση του διαδικτύου στον ίδιο βαθμό, μιας και η χρήση ποικίλει ανά περιφέρεια

Από το ξέσπασμα της πανδημίας και μετά κατεγράφη μια τεράστια εκτόξευση στην χρήση του διαδικτύου, τόσο πανευρωπαϊκά όσο και στην Ελλάδα. Η σχέση των Ελλήνων χρηστών με το ίντερνετ κατά την περίοδο της πανδημίας έγινε οπωσδήποτε πιο στενή, αν και η καθημερινή χρήση του διαδικτύου συνεχίζει να υπολείπεται από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, κατά μικρό ποσοστό.

H Eurostat με στοιχεία που δημοσιοποίησε ανέφερε ότι το 2020, το 80% των ενηλίκων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ηλικίας 16 έως 74 ετών, έκανε καθημερινή χρήση του διαδικτύου. Το ποσοστό αυτό κατέγραψε αύξηση κατά 15% μέσα σε μία μόλις πενταετία, μεταξύ των ετών  2015 και 2020, με το ποσοστό του 2015 να βρισκόταν στο 65%.

Κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες είναι αυξημένο, έναντι του 2019 και κατά 29, το ανάλογο ποσοστό, σε σχέση με μια δεκαετία νωρίτερα: το 2010 μόλις το 51% των Ευρωπαίων σε καθημερινή βάση.

Στη χώρα μας, το ποσοστό των ενηλίκων, ηλικίας 16 έως 74 ετών, που κάνουν καθημερινή χρήση του ίντερνετ, έφτασε κατά το 2020 το 69%, ποσοστό που βρίσκεται κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η αύξηση της χρήσης του διαδικτύου στην Ελλάδα μέσα σε έναν μόλις χρόνο είναι αξιοσημείωτη, καθώς το αντίστοιχο ποσοστό το 2019 ήταν 61%.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat, δεν κάνουν όλοι οι Έλληνες καθημερινή χρήση του διαδικτύου στον ίδιο βαθμό, μιας και η χρήση ποικίλει ανά περιφέρεια. Στην Αττική, το σχετικό ποσοστό φθάνει στο 76%, με το αμέσως υψηλότερο ποσοστό να καταγράφεται στην Κρήτη, όπου το 71% των πολιτών κάνει καθημερινή χρήση.

Στην Κεντρική Μακεδονία το αντίστοιχο ποσοστό είναι 66%, όπως και στην Ήπειρο, στη Δυτική Μακεδονία και την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη. Στην Πελοπόννησο κινείται κοντά στο 61%, όπως και στη Δυτική Ελλάδα, τη Θεσσαλία, αλλά και στη Στερεά Ελλάδα.

Ανά την Ευρώπη, τα υψηλότερα ποσοστά ενηλίκων, που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο κάθε μέρα, καταγράφηκαν μεταξύ των ανθρώπων που ζουν στις πόλεις και όχι στις αγροτικές περιοχές. Πρωταθλητές στην καθημερινή χρήση του διαδικτύου είναι οι Φινλανδοί, με το ποσοστό 96% να καταγράφετε στο Ελσίνκι- Uusimaa.

Με μικρή διαφορά ακολουθεί η δανέζικη περιφέρεια Hovedstaden, η Στοκχόλμη στη Σουηδία αμφότερες με 95% και άλλες δύο περιοχές στη Δανία: το Syddanmark και το Midtjylland με ποσοστά 94%.

Τα χαμηλότερα ποσοστά ενηλίκων που έχουν καθημερινές τριβές με τον κόσμο του διαδικτύου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καταγράφηκαν το 2020 στο Severozapaden της Βουλγαρία με 53%. Δεύτερη στο αρνητικό ρεκόρ ακολουθεί η περιοχή Nord-Est στη Ρουμανία με 55% και τρεις άλλες περιοχές στη Βουλγαρία: Severen tsentralen επίσης 55%, Yugoiztochen και Yuzhen tsentralen αμφότερες 56%.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Δώρο Χριστουγέννων: Πότε μπαίνει στους λογαριασμούς – Πώς υπολογίζεται

Αντίστροφη μέτρηση για το Δώρο Χριστουγέννων για μισθωτούς και άνεργους. Οι πληρωμές του Δεκεμβρίου.Μόνο 17 μέρες απομένουν για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι...

ΗΠΑ: Νεκρός σε χαντάκι βρέθηκε γιατρός που κατηγορείται ότι βίασε ασθενείς σε νάρκωση

Ένας γιατρός από τη Φλόριντα, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι βίαζε τις γυναίκες ασθενείς του, ενώ αυτές βρίσκονταν σε νάρκωση, βρέθηκε νεκρός...

Θεσσαλονίκη: Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον αστυνομικό που πυροβόλησε τον 16χρονο

Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο άσκησε ο εισαγγελέας στον αστυνομικό, που πυροβόλησε και τραυμάτισε στο κεφάλι τον 16χρονο οδηγό...

Βόλος: 21χρονος έπεσε ξαφνικά σε κώμα και μετά από λίγο πέθανε

Θα γίνει νεκροψία- νεκροτομή, προκειμένου να εντοπιστούν τα αίτια του θανάτου τουΜία απίστευτη τραγωδία με έναν νέο μόλις 21 ετών συνέβη...

Ικανοποίηση Λαμπρόπουλου για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην Τρίπολη για έργα της Μεσσηνίας

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ5/12/2022ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΘέλω να εκφράσω την ικανοποίηση και παράλληλα την δικαίωσή μου, για τις εξαγγελίες σήμερα του Πρωθυπουργού κ....