Αρχική Κόσμος ΗΠΑ: Ανεμβολίαστοι το 99% των νέων νοσηλειών και θανάτων

ΗΠΑ: Ανεμβολίαστοι το 99% των νέων νοσηλειών και θανάτων

Μία ακόμη έρευνα επιβεβαιώνει την ανησυχία που δηλώνουν ειδικοί και Αρχές για το πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός, προκειμένου να προστατευτούν οι πολίτες ανά τον κόσμο από την πανδημία του κορονοϊού.

Ανάλυση του Associated Press παρουσίασε δεδομένα από το μήνα Μάιο των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) , διαπίστωσε ότι οι λοιμώξεις σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα αντιστοιχούν σε λιγότερες από 1.200 (0,1%) από τις περισσότερες από 853.000 νοσηλείες και σε μόνο περίπου 150 (0,8%) από τους περισσότερους από 18.000 θανάτους από COVID-19.

Σύμφωνα με το AP, το CDC δεν έχει εκτιμήσει τα ποσοστά νοσηλείας και θανάτων σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα, αλλά τα ευρήματα της ανάλυσης δεδομένων επιβεβαιώνουν αυτά που υποστηρίζουν πολλοί αξιωματούχοι και εμπειρογνώμονες υγείας.

Οι ανεμβολίαστοι αντιστοιχούν στο 98% έως 99% των θανάτων από COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Andy Slavitt, πρώην σύμβουλος της κυβέρνησης Μπάιντεν για τη διαχείριση της COVID-19, στις αρχές του μήνα.

Οι θάνατοι από COVID-19 στις ΗΠΑ έχουν μειωθεί δραστικά από το σημείο κορύφωσης των 3.400 την ημέρα, στα μέσα Ιανουαρίου. Ωστόσο, ενώ τα εμβόλια έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικά και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μεγάλη διαθεσιμότητα, υπήρξε μια απότομη πτώση της ζήτησης, με ένα σημαντικό ποσοστό των Αμερικανών να παραμένουν απρόθυμοι να εμβολιαστούν. Σύμφωνα με το CDC, περίπου το 63% όλων των Αμερικανών που πληρούν τις προϋποθέσεις για εμβόλιο (άτομα 12 ετών και άνω) έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση και το 53% είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Ειδικοί προβλέπουν ότι είναι πιθανό να υπάρξουν εστίες αυτό το φθινόπωρο και το χειμώνα σε περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, οδηγώντας σε περισσότερους θανάτους που θα μπορούσαν να προληφθούν.

Mοντέλα προβλέπουν ότι τα ποσοστά θανάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες θα αυξηθούν και πάλι στα 1.000 την ημέρα τον επόμενο χρόνο, δήλωσε ο Ali Mokdad, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο Σιάτλ.

Ορισμένες πολιτείες θα είναι πιο ευάλωτες από άλλες. Για παράδειγμα, μόνο περίπου το 33% του πληθυσμού του Αρκάνσας είναι πλήρως εμβολιασμένο – ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στη χώρα – και τα κρούσματα, οι νοσηλείες και οι θάνατοι έχουν ήδη αυξηθεί.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Επίδομα παιδιού: Στα τέλη Ιανουαρίου η εμβόλιμη πληρωμή – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ στα μέσα Φεβρουαρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα, η οποία θα είναι διαθέσιμη για αιτήσεις έως τον...

Kρανίο 2.000 ετών με εμφυτευμένο μεταλλικό κομμάτι, απόδειξη της αρχαίας χειρουργικής

Ένα ανθρώπινο κρανίο, ενός πολεμιστή από το Περού, ηλικίας περίπου 2.000 ετών, δείχνει το αποτέλεσμα μιας προηγμένης για την εποχή χειρουργικής επέμβασης όπου, σε...

Κορωνοχρέη ρύθμιση: Εξετάζεται παράταση προανήγγειλε ο Σταϊκούρας

Κορωνοχρέη ρύθμιση: Παράταση στη ρύθμιση για τα χρέη της πανδημίας εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός κ. Χρήστος...

Ιατροί εργασίας: Παραγκωνισμένοι εν μέσω πανδημίας και αύξησης των εργατικών ατυχημάτων

Σε περίοδο πανδημίας και έξαρσης των εργατικών ατυχημάτων προκαλεί εντύπωση το γεγονός της ακραίας υποβάθμισης της ιατρικής εργασίας, μίας ειδικότητας που είναι απαραίτητη για...

Συντάξεις Φεβρουαρίου 2022: Πότε θα πιστωθούν τα χρήματα στους δικαιούχους

Την Τρίτη 25 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει, η καταβολή των συντάξεων του Φεβρουαρίου 2022. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου...