Αρχική Κόσμος ΗΠΑ: Κατασκευάζεται το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής καλλιεργούμενου κρέατος στον κόσμο

ΗΠΑ: Κατασκευάζεται το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής καλλιεργούμενου κρέατος στον κόσμο

Η ισραηλινή νεοφυής επιχειρήση Believer Meats έχει ξεκινήσει την κατασκευή του μεγαλύτερου εργοστασίου καλλιέργειας κρέατος στον κόσμο – και μόλις τεθεί σε λειτουργία, η εγκατάσταση με έδρα τις ΗΠΑ θα μπορεί να παράγει τουλάχιστον 10 εκατομμύρια κιλά καλλιεργούμενου κρέατος ετησίως.

Η πρόκληση: Το καλλιεργούμενο κρέας παράγεται συνδυάζοντας μυϊκά κύτταρα, που εξάγονται από ζώα, με ουσίες που βοηθούν την ανάπτυξη των κυττάρων. Το μείγμα στη συνέχεια τοποθετείται μέσα σε μια μηχανή που ονομάζεται «βιοαντιδραστήρας», η οποία παρέχει τις ιδανικές συνθήκες για τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων.

Επειδή το καλλιεργημένο κρέας είναι μοριακά πανομοιότυπο με το είδος που προέρχεται από ολόκληρα ζώα, έχει την ίδια γεύση. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να μας επιτρέψει να σταματήσουμε να εκτρέφουμε και να σφάζουμε ζώα, κάτι που είναι και κακό για το περιβάλλον και αναμφισβήτητα ανήθικο, χωρίς να εγκαταλείψουμε τη γεύση των μπέργκερ και του κοτόπουλου.

Ωστόσο, για να έχει αντίκτυπο το καλλιεργημένο κρέας στη βιομηχανία κρέατος, οι εταιρείες που το παράγουν πρέπει να μειώσουν το κόστος. Αυτό συνήθως σημαίνει κλιμάκωση της παραγωγής και αυτή τη στιγμή, πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις εξακολουθούν να παράγουν το κρέας τους που καλλιεργείται στο εργαστήριο μόνο σε πολύ μικρές παρτίδες.

Η Believer Meats (πρώην Future Meats) δεν είναι μία από αυτές τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Τον Ιούνιο του 2021, άνοιξε το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής κρέατος βιομηχανικής κλίμακας στον κόσμο, το οποίο λέει ότι είναι ικανό να παράγει περισσότερα από 181.436.95 κιλά κρέατος ετησίως.

Τώρα, η εταιρεία κατασκευάζει μια εγκατάσταση στο Γουίλσον της Βόρειας Καρολίνας, που θα μπορεί να παράγει 55 φορές περισσότερο κρέας.

«Η επωνυμία μας αποδεικνύει συνεχώς τη δέσμευσή μας στην τεχνολογία παραγωγής και την ικανότητα παραγωγής κλίμακας, και με το νέο μας κέντρο παραγωγής στις ΗΠΑ, είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην εμπορευματοποίηση», δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος Νικόλ Τζόνσον- Χόφμαν.
.

Κοιτάζοντας μπροστά: Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στο Freethink ότι το νέο εργοστάσιο καλλιέργειας κρέατος της Believer προβλέπεται να λειτουργήσει μέχρι τις αρχές του 2023.

Ακόμα κι αν η Believer μπορεί να πετύχει αυτόν τον στόχο, ωστόσο, δεν θα μπορεί να πουλήσει κανένα από τα καλλιεργούμενα κρέατά της στις ΗΠΑ χωρίς πρώτα να λάβει το πράσινο φως τόσο από τον FDA όσο και από το USDA. Μέχρι στιγμής, μόνο μία εταιρεία (UPSIDE Foods) έχει ξεπεράσει αυτό το πρώτο εμπόδιο.

Ωστόσο, η Believer επενδύει 123,35 εκατομμύρια δολάρια στην εγκατάσταση – περίπου το ένα τρίτο των 388 εκατομμυρίων δολαρίων που έχει συγκεντρώσει κατά τη διάρκεια της ζωής της – και αυτή η δέσμευση υποδηλώνει ότι αναμένει ότι οι ΗΠΑ θα είναι μια σημαντική αγορά καλλιέργειας κρέατος στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Το τρικ που σκέφτηκαν οι κάτοικοι της πιο σκοτεινής πόλης στον κόσμο για να βλέπουν λίγο ήλιο

Η τεχνική που επινόησαν ονομάζεται SoslpeilΑνάμεσα στα βουνά της νότιας Νορβηγίας, περίπου 170 χιλιόμετρα μακριά από το Όσλο, βρίσκεται η μικρή πόλη Rjukan....

Βρετανία: Η κρίση του κόστους ζωής ωθεί κόσμο στα τυχερά παιχνίδια

Ορισμένοι Βρετανοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα τυχερά παιχνίδια χρησιμοποιούν τα πρακτορεία στοιχηματισμού για να ανταπεξέλθουν στο κόστος ζωής.Ορισμένοι Βρετανοί που...

Στρατιωτικές δαπάνες: Η Ελλάδα ξεπέρασε τις υπερδυνάμεις

Κάθε Έλληνας πλήρωσε το 2022 713 δολάρια σε στρατιωτικές δαπάνες την ίδια στιγμή που ένας Γερμανός πληρώνει 642 δολάρια Τι...

Φορολογικές δηλώσεις 2023: 6 «μυστικά» για λιγότερο φόρο

Αδειάζει η κλεψύδρα για το άνοιγμα του Taxisnet προκειμένου να ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2023.Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η...

Η στιγμή που 13χρονος μαχαιρώνει θανάσιμα καθηγήτρια γιατί σταμάτησε καβγά με συμμαθητή του

Η παρέμβαση της 71χρονης καθηγήτριας σε καβγά που είχε με συμμαθητή του φαίνεται να είναι το κίνητρο για την δολοφονική επίθεση...