Αρχική Κόσμος ΗΠΑ: Νέος νόμος για την κομποστοποίηση των νεκρών ενάντια στην κλιματική κρίση

ΗΠΑ: Νέος νόμος για την κομποστοποίηση των νεκρών ενάντια στην κλιματική κρίση

Νόμιμη θα είναι η κομποστοποίηση των νεκρών στην Καλιφόρνια, μετά από σχετικό νόμο που υπέγραψε ο Κυβερνήτης της πολιτείας, Γκάβιν Νιούσομ, την περασμένη Κυριακή.

Ειδικότερα, η κομποστοποίηση αποτελεί νόμιμο τρόπο διαχείρισης των νεκρών αρχής γενομένης από το 2027, ως μία πιο οικολογική εναλλακτική της ταφής και της αποτέφρωσης.

«Λαμβάνοντας υπόψη την κλιματική αλλαγή, αυτή είναι μία εναλλακτική μέθοδος διαχείρισης των νεκρών, η οποία δεν θα συμβάλει στην εκπομπή βλαβερών αερίων στην ατμόσφαιρα», δήλωσε σχετικά ο Νιούσομ.

Όπως μεταδίδει σχετικό ρεπορτάζ της Daily Mail, ο συγκεκριμένος νόμος απαγορεύει το συνδυασμό των σορών διαφόρων ανθρώπων, εκτός και εάν οι άνθρωποι αυτοί είναι μέλη της ίδιας οικογένειας.

Ωστόσο, η νομοθεσία δεν προβλέπει κάποια απαγόρευση για την πώληση του χώματος που θα παραχθεί, ενώ δεν απαγορεύεται και η χρήση του για την καλλιέργεια προϊόντων διατροφής που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση.

Η αποτέφρωση των νεκρών, η οποία αποτελεί δημοφιλή επιλογή στις ΗΠΑ, εκπέμπει περίπου 360.000 μετρικούς τόνους διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο, όπως αναφέρει ο National Geographic. Παράλληλα, και η ταφή των νεκρών, η οποία συνηθίζεται στην Ελλάδα, έχει περιβαλλοντικές επιπτώσεις, καθώς απαιτεί μεγάλες εκτάσεις Γης, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν διαφορετικά.

Η κομποστοποίηση των νεκρών είναι μία διαδικασία κατά την οποία η σορός τοποθετείται σε ένα επαναχρησιμοποιούμενο δοχείο, μαζί με ροκανίδια, το οποίο τροφοδοτείται με αέρα, έτσι ώστε τα μικρόβια και τα βακτήρια να αποδομήσουν το νεκρό σώμα. Η διαδικασία έχει διάρκεια περίπου ενός μήνα, μετά το πέρας του οποίου η σορός πλέον έχει αποσυντεθεί πλήρως και μπορεί να μετατραπεί σε χώμα.

«Ανυπομονώ να συνεχίσω την κληρονομιά μου ως υπέρμαχος του περιβάλλοντος που ενδιαφέρεται για τον καθαρό αέρα, χρησιμοποιώντας τη σορό μου προκειμένου να φυτευτεί ένα δέντρο», ανακοίνωσε η συντάκτρια του νόμου και μέλος της Δημοκρατικής Παράταξης, Κριστίνα Γκαρσία.

Από την πλευρά της, η θρησκευτική κοινότητα της Καλιφόρνια -και ιδίως η καθολική εκκλησία- δεν είναι σύμφωνη με την υιοθέτηση αυτής της πρακτικής.

«Η διαδικασία αυτή αναπτύχθηκε για τα ζώα και όχι τους ανθρώπους. Η χρήση αυτών των μεθόδων για την ‘μεταμόρφωση’ του ανθρώπινου πτώματος μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία ανεπιθύμητη πνευματική, συναισθηματική και ψυχολογική απόσταση από τους νεκρούς», υποστήριξε η επικεφαλής της Καθολικής Συνομοσπονδίας της Καλιφόρνια, Καθλίν Ντομίγκο. σε σχετική της δήλωση.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Πετράκος: “Καθοριστική η παρέμβασή μας για τη δακοκτονία”

Δήλωση Θανάση Πετράκου Δεν είναι υπερβολή να  πούμε ότι η   «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» για μια ακόμη  χρονιά  έσωσε την ελαιοπαραγωγή  από τον κίνδυνο του  δάκου....

Χαλκιδική: Οι αρχές αναζητούν αν έστελνε τα βίντεο σε ιστοσελίδες στο εξωτερικό

Ο ιδιοκτήτης που κατέγραφε με κρυφή κάμερα όσους έμεναν στο ξενοδοχείο έφυγε από το χωριό, ξηλώνοντας μέχρι και τις πινακίδες του...

Ρωσία: Εμφανίστηκαν παράξενες φωτεινές στήλες σε πόλεις – Μυστικό όπλο του Πούτιν;

Το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου, κάτοικοι του Μπέλγκοροντ, στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία, ξαφνιάστηκαν όταν είδαν λευκοκίτρινες φωτεινές στήλες (φωτογραφία, επάνω, από...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της σήραγγας Αρτεμισίου

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι έχουν προγραμματιστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και...

«Χάσμα» στις συντάξεις Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα

Σύμφωνα με το σύστημα «Ηλιος» του υπουργείου Εργασίας οι νέοι συνταξιούχοι, του Σεπτεμβρίου, έλαβαν κατά μέσον όρο κύρια σύνταξη από το Δημόσιο της τάξεως...