Αρχική Κόσμος ΗΠΑ: O πρώτος 3D εκτυπωτής μπορεί να εκτυπώσει ολόκληρη πολυκατοικία

ΗΠΑ: O πρώτος 3D εκτυπωτής μπορεί να εκτυπώσει ολόκληρη πολυκατοικία

Ένας τρισδιάστατος εκτυπωτής υπόσχεται να οδηγήσει κυριολεκτικά τον κλάδο της οικοδομής σε νέα επίπεδα. Ο τεράστιος εκτυπωτής που ζυγίζει περισσότερους από 12 τόνους, δημιουργεί αυτό ακριβώς που νομίζουμε: Το πρώτο 3D-εκτυπωμένο, διώροφο σπίτι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με την αρχιτέκτονα Λέσλι Λοκ, η κατασκευή θα διαρκέσει συνολικά 330 ώρες εκτύπωσης.

«Σύντομα θα βλέπουμε αρκετά τρισδιάστατα εκτυπωμένα κτίρια σε δίαφορες πολιτείες. Ωστόσο, προκειμένου να πετύχει η εκτύπωση είναι σημαντικό να γνωρίζουμε καλά τα πάντα γύρω από το μηχάνημα, ενώ φυσικά, υπάρχουν και άλλες προκλήσεις, δομικές και υλικοτεχνικές», εξηγεί η Λοκ.

Το σπίτι που βρίσκεται υπό κατασκευή διαθέτει τρία υπνοδωμάτια, ενώ η διαδικασία της εκτύπωσης βρίσκεται ήδη στα μισά. Το οίκημα έχει ήδη αγοραστεί από μια οικογένεια που επιθυμεί να διαφυλάξει την ανωνυμία της.

.
.

Το όλο εγχείρημα έρχεται ως αποτέλεσμα της διετούς συνεργασίας της Λοκ με την Peri 3D Construction και την Cive, μια εταιρεία μηχανικών κατασκευών.

Ο Χίκματ Ζερμπέ, επικεφαλής της Cive, ελπίζει ότι αυτή η καινοτόμος τεχνική θα βοηθήσει στην ταχύτερη και φθηνότερη κατασκευή πολυκατοικιών. Επιπλέον, το σκυρόδεμα μπορεί να αντέξει τους τυφώνες, τις σφοδρές καταιγίδες, καθώς και άλλα έντονα καιρικά φαινόμενα που μαστίζουν πολιτείες όπως το Τέξας και εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής διαρκώς πολλαπλασιάζονται.

Δεδομένου ωστόσο ότι ο εκτυπωτής υπόσχεται να φέρει εις πέρας όλη τη σκληρή δουλειά, σταδιακά θα χρειάζονται όλο και λιγότεροι εργάτες στο εργοτάξιο.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Παιδί 9 ετών πυροβόλησε και σκότωσε μέλος της οικογένειάς του

Παιδί εννιά ετών το οποίο βαραίνουν υποψίες πως σκότωσε μέλος της οικογένειάς του με όπλο συνελήφθη στη Γιούτα, στις δυτικές ΗΠΑ, ανακοίνωσε χθες Τρίτη...

Χειρουργεία: 26.221 ασθενείς σε αναμονή για πάνω από χρόνο

Από την αρχική λίστα, το 38% των περιστατικών διαγράφηκε, καθώς είτε είχε χειρουργηθεί είτε δεν είχε πλέον λόγο για...

Τρία άτομα συνελήφθησαν στη Μεσσηνία για υποθέσεις ναρκωτικών και όπλων

Τρία άτομα συνελήφθησαν σε ξεχωριστές περιπτώσεις στη Μεσσηνία για υποθέσεις ναρκωτικών και όπλων τη Δευτέρα. Ειδικότερα, το πρωί της Δευτέρας...

Φρίκη στο μετρό της Νέας Υόρκης: Η αστυνομία βρήκε ένα ανθρώπινο πόδι και αναζητά το πτώμα

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Τέμπη: Ασκήθηκε δίωξη σε δύο υψηλόβαθμα στελέχη της “Hellenic Train”

Με την άσκηση δίωξης σε βάρος δύο υψηλόβαθμων στελεχών της «Hellenic Train» A.E. συνεχίζεται η έρευνα του Εφέτη –...