Νέα Πολεμικά Σκάφη και Συνεργασίες στην Ευρώπη
Δηλώθηκε από τη Ρώμη ότι η Ιταλία έχει αρχίσει την κατασκευή δύο νέων πολεμικών πλοίων, με ονόματα «Βιττώριο Βενέτο» και «Λιτόριο», ασκώντας το δικαίωμα που της παρέχει η συνθήκη της Ουάσινγκτον. Η Ιταλία έχει να κατασκευάσει μεγάλα σκάφη από το 1912. Τα υπό ναυπήγηση ιταλικά πλοία θα έχουν μέγιστο εκτόπισμα 35.000 τόνων, το ανώτατο επιτρεπόμενο από τη συνθήκη, και θα είναι οπλισμένα με πυροβόλα 16 δακτύλων. Αντίθετα, το γαλλικό καταδρομικό «Δουνκέρκη», που είναι σε διαδικασία ναυπήγησης, έχει εκτόπισμα 26.500 τόννων και φέρει οκτώ πυροβόλα των 13 δακτύλων. Δεν είναι γνωστός ο χρόνος ολοκλήρωσης των ιταλικών πλοίων, αν και αναμένεται ότι η κατασκευή θα επιταχυνθεί.

Σχετικά με τις φήμες για συγχώνευση της Βαλκανικής Συνεννόησης με τη Μικρά Αντάντ, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας, κ. Τιτουλέσκο, διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για συγχώνευση αλλά για συνεργασία. Τόνισε ότι οι τελικοί στόχοι των δύο πολιτικών ομάδων είναι κοινοί, οπότε είναι φυσικό να υπάρχει συνεργασία, με την προϋπόθεση ότι το πεδίο δράσης τους διαφέρει, αλλά το ιδεώδες παραμένει το ίδιο.

Έλληνες θεατές δείχνουν μια σχεδόν παρανοϊκή αφοσίωση στους κινηματογραφικούς αστέρες, όπως φάνηκε από την υποδοχή της Μπριγκέττε Χελμ στην Αθήνα. Οι περιπέτειες που βίωσε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της, από την Γευγελή μέχρι τη Θεσσαλονίκη, προκαλούν θαυμασμό για την αντοχή της. Είναι αξιοθαύμαστο ότι ο γερμανικός αστέρας κατάφερε να διατηρήσει την ακεραιότητά του και τη λάμψη του, παρά τα μαρτύρια που υπέστη.

Πηγή: kathimerini.gr