Αρχική Κόσμος Ιταλία: Στο τραπέζι η απαγόρευση της εφαρμογής TikTok στα κινητά τηλέφωνα των...

Ιταλία: Στο τραπέζι η απαγόρευση της εφαρμογής TikTok στα κινητά τηλέφωνα των δημοσίων υπαλλήλων

Η εταιρεία TikTok, μέσω του Giacomo Lev Mannheimer, επικεφαλής θεσμικών σχέσεων της TikTok στη Νότια Ευρώπη, δήλωσε στην Corriere della Sera πως πρόκειται για μια απόφαση “βασισμένη σε προκαταλήψεις”

Λίγες μέρες αργότερα από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κομισιόν να αναστείλει τη χρήση της εφαρμογής TikTok στις υπηρεσιακές συσκευές, σειρά φαίνεται πως έχει η Ιταλία σε συσκευές του δημόσιου τομέα. Αυτό προκύπτει από δήλωση του Ιταλού υπουργού Δημόσιας Διοίκησης, Πάολο Τζανγκρίλο, στην εφημερίδα La Repubblica.

“Το θέμα βρίσκεται στο τραπέζι εδώ και μερικές ημέρες” είπε ο υπουργός, ο οποίος πρόσθεσε πως “η Copasir (Ιταλική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ασφάλειας της Δημοκρατίας) εργάζεται ήδη για το θέμα αυτό, αλλά είναι σαφές ότι το υπουργείο μου, που έχει 3,2 εκατομμύρια υπαλλήλους, εμπλέκεται σημαντικά”.

“Οι επιλογές – συνεχίζει ο Τζανγκρίλο – μπορεί να είναι ή να κινηθούμε όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή ενδεχομένως να λάβουμε μια διαφορετική απόφαση. Είναι μια επιλογή που δεν μπορώ να κάνω μόνος μου, πρέπει να συζητήσω με τα άλλα θεσμικά όργανα και μαζί θα συμφωνήσουμε σε μια (κοινή) γραμμή”.

Σύμφωνα με τον υπουργό “το θέμα μπήκε πρόσφατα στην ατζέντα” και ήδη την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συζητηθεί. “Θα λάβουμε μια απόφαση γρήγορα, τώρα πρέπει να καταλάβουμε καλά ποιο είναι το βάθος των κινδύνων για την εθνική ασφάλεια στην πραγματικότητα” τόνισε ο Τζανγκρίλο.

Οι εξελίξεις επί του θέματος φαίνονται ραγδαίες, τουλάχιστον στην Ευρώπη, και ακολουθούν παρόμοια κίνηση της αμερικανικής Γερουσίας πέρσι στις 22 Δεκεμβρίου, όταν αποφασίστηκε πως το κινέζικο κοινωνικό δίκτυο έπρεπε να αφαιρεθεί από τα κινητά τηλέφωνα όλων των κυβερνητικών υπαλλήλων για λόγους κρατικής ασφάλειας.
Αξίζει να σημειωθεί στην Ιταλία πως οι ‘προβολείς’ άναψαν πάνω από την εφαρμογή TikTok σχετικά με θέματα ασφάλεια τουλάχιστον από το 2020, ενώ ήδη από τις αρχές του 2023 – και στον απόηχο της αμερικανικής απόφασης – η επιτροπή Copasir ασχολείται με το θέμα.

Από την πλευρά της η εταιρεία TikTok, μέσω του Giacomo Lev Mannheimer, επικεφαλής θεσμικών σχέσεων της TikTok στη Νότια Ευρώπη, δήλωσε στην Corriere della Sera πως πρόκειται για μια απόφαση “βασισμένη σε προκαταλήψεις” η οποία “ανησυχεί και απογοητεύει”, τονίζοντας πως επρόκειτο περί “ξαφνικής απόφασης που δεν προηγήθηκε από καμία αντιπαράθεση”.

Πηγή: ΕΡΤ

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

O άνθρωπος που πληρώνεται αδρά για να μην κάνει τίποτα – Έχει βγάλει ήδη 280.000 δολάρια

«Πόσο θα ήθελα να μην κάνω τίποτα», είναι μια ευχή που ο καθένας μας έχει μουρμουρίσει, λίγο πριν χωθεί ξανά στην εβδομαδιαία του ρουτίνα. Προφανώς,...

Leasing και όχι αγορά αυτοκινήτου επιλέγουν όλο και περισσότεροι Έλληνες

Ποιες εταιρείες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο Η εγχώρια αγορά ενοικίασης αυτοκινήτων εξελίσσεται σε έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής...

Neom: Η φουτουριστική mega city αλά Blade Runner – Το μεγαλύτερο οικοδόμημα που χτίστηκε ποτέ (Βίντεο)

Φανταστείτε έναν οριζόντιο ουρανοξύστη μήκους 105 μιλίων, λεπτό σαν μολύβι που διασχίζει ψηλά βουνά και άνυδρη έρημο και θα...

Πρόστιμο 700 ευρώ για χιλιάδες Έλληνες οδηγούς -Το επικίνδυνο λάθος που κάνουν

Συνθήκες ζούγκλας επικρατούν στο αστικό δίκτυο της χώρας μας, με δεκάδες χιλιάδες οδηγούς να προβαίνουν σε παράνομες ενέργειες πίσω...

Πακέτο 2,1 δισ. ευρώ για την πολιτική προστασία – Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ» [λίστα]

Ποσό ύψους 2,1 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση και διαχείριση φυσικών καταστροφών διαθέτει η ελληνική κυβέρνηση για...