Αρχική Κόσμος Ιταλία: Το θορυβώδες καζανάκι αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων απεφάνθη το ανώτατο...

Ιταλία: Το θορυβώδες καζανάκι αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων απεφάνθη το ανώτατο δικαστήριο

Το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας πρόσθεσε μια νέα παραβίαση στη λίστα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πέρα από την σκλαβιά, τα βασανιστήρια και τον φυλετικό διαχωρισμό: τη φασαρία που κάνει το καζανάκι τη νύχτα.

Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας επικαλέστηκε αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να ολοκληρώσει μια δικαστική μάχη 19 ετών που ξεκίνησε όταν ένα ζευγάρι που ζούσε σε ένα διαμέρισμα κοντά στη Σπέτσια παραπονέθηκε ότι η νέα τουαλέτα των γειτόνων τους τους κρατούσε άγρυπνους λόγω «αφόρητων θορύβων», όπως αναφέρει η εφημερίδα Il Giornale.

Το πρωτοδικείο απεφάνθη εναντίον τους και το ζευγάρι οδήγησε την υπόθεση σε εφετείο στη βόρεια πόλη της Γένοβας. Αυτό το δικαστήριο έδωσε εντολή για έρευνα που αποκάλυψε τους λόγους που η τουαλέτα έκανε τόση φασαρία: Τα τέσσερα αδέρφια που ήταν ιδιοκτήτες αυτού του διαμερίσματος είχαν ενσωματώσει τη δεξαμενή νερού σε έναν τοίχο 9 ιντσών όχι μακριά από το κεφαλάρι του ζευγαριού, ανέφεραν οι Times του Λονδίνου.

Το δικαστήριο δικαίωσε τον αγώνα του ζευγαριού να κοιμηθεί. Ο ήχος από το καζανάκι — «επιδεινούμενος από τη συχνή νυχτερινή χρήση» — έθεσε σε κίνδυνο την ποιότητα της ζωής τους και παραβίασε το δικαίωμα στην ελεύθερη άσκηση των καθημερινών συνηθειών που θεσπίστηκε από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, απεφάνθη ο δευτεροβάθμιος δικαστής, σύμφωνα με την Il Giornale.

Για αυτήν την παραβίαση, τα αδέρφια κλήθηκαν να μετακινήσουν τη δεξαμενή νερού και να πληρώσουν στο ζευγάρι περίπου 500 € για κάθε χρόνο από τότε που εγκαταστάθηκε το καζανάκι – περίπου 9.500 € συνολικά – όπως αποφάσισε το δικαστήριο.

Τα αδέρφια δεν το έβλαν κάτω και προσέφυγαν στο ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας. Ομως και κει η απόφαση ήταν εναντίον τους. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποστηρίζει το «δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής κάποιου», απεφάνθη το ανώτατο δικαστήριο, σύμφωνα με την Il Giornale. Ο δικαστής πρόσθεσε ότι η παρενόχληση της νυχτερινής έκπλυσης στην ανάπαυση του ζεύγους, παραβίαζε επίσης το δικαίωμα στην υγεία όπως ορίζεται στο ιταλικό σύνταγμα, ανέφεραν οι Times.

Η εκτεταμένη δικαστική διαμάχη μεταξύ των γειτόνων δεν είναι κάτι ασυνήθιστο για το περίφημα αργό δικαστικό σύστημα της χώρας. Η Ιταλία έχει τη λιγότερο αποτελεσματική δικαστική διαδικασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τα δικαστήρια να χρειάζονται κατά μέσο όρο περισσότερες από 500 ημέρες για να καταλήξουν σε μία πρώτη ετυμογηρία σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις, κατέληξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Ιούλιο. Οι πρώτες προσφυγές συνήθως διαρκούν σχεδόν 800 ημέρες και οι προσφυγές στο ανώτατο δικαστήριο διαρκούν περίπου 1.300 ημέρες.

Η υπόθεση της τουαλέτας που είδαμε πιο πάνω αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του προβλήματος που πρέπει να διορθώσει η κυβέρνηση, υποστήριξε ο δημοσιογράφος Mασιμιλιάνο Παρέντε στην Il Giornale. Ο ΆλμπερτΑϊνστάιν, έγραψε, ανέπτυξε τη θεωρία της σχετικότητας σε λιγότερο χρόνο από ό,τι χρειάστηκε στα ιταλικά δικαστήρια για να λύσουν μια διαμάχη μεταξύ γειτόνων.

«Αν ο Φραντς Κάφκα ήταν σήμερα Ιταλός πολίτης, δεν θα έγραφε τη ”Δίκη”, αλλά την ”Τουαλέτα” για να περιγράψει τη δικαιοσύνη στη χώρα μας», έγραψε ο Παρέντε.

«Σε δικαστικό επίπεδο», πρόσθεσε, «είμαστε μια μεγάλη, τεράστια, γιγαντιαία βουλωμένη τουαλέτα».

Πηγή: Washington Post

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Μωβ μέδουσες: Διπλή επίθεση σε γυναίκα στα Χανιά – Τα σημάδια και τα συμπτώματα

Παραμένει έντονο το φαινόμενο με τις μωβ μέδουσες στις ελληνικές θάλασσες, οι οποίες έχουν γίνει πονοκέφαλος για τους λουόμενους.Θύμα των μωβ...

Δημοσκόπηση GPO: Ποιες οι διαφορές των κομμάτων (πίνακας)

Με 8,9% διαφορά προηγείται στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως καραγράφεται στο δεύτερο μέρος του Οικονομικού Βαρόμετρου της GPO για το powergame.gr. Συγεκριμένα, η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 8,9 ποσοστιαίων...

Επίδομα διακοπών 200 ευρώ με δικαιούχους σε επανάληψη, στο τραπέζι η πληρωμή του

Μετά τις ανακοινώσεις για το power pass και το fuel pass 2 η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και για επιταγή καλοκαιριού 200 ευρώ,...

Τουρισμός για όλους: Ανοίγουν εντός της εβδομάδας οι αιτήσεις – Πώς θα πάρετε τα 150 ευρώ

Στις 8-9 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», που θα παρέχει ψηφιακή κάρτα 150 ευρώ προς χρήση σε οποιοδήποτε...

ΗΠΑ: Δικαστής απαγόρευσε σε 10χρονη θύμα βιασμού να κάνει άμβλωση – Αναγκάστηκε να αλλάξει πολιτεία

Τρεις μέρες μετά την κατάργηση του συνταγματικού δικαιώματος της άμβλωσης στις ΗΠΑ, η ιστορία ενός 10χρονου κοριτσιού που έπεσε θύμα βιασμού...