Αρχική Οικονομία Καύσιμα: Χωρίς τέλος οι αυξήσεις – Τι να προσέξει ο καταναλωτής πριν...

Καύσιμα: Χωρίς τέλος οι αυξήσεις – Τι να προσέξει ο καταναλωτής πριν βάλει βενζίνη

Διανύουμε την τρίτη εβδομάδα συνεχών αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων, κυρίως στο πετρέλαιο κίνησης, είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου.

  • Η μέση τιμή της αμόλυβδης κυμαίνεται σήμερα στα 2,44 ευρώ το λίτρο και η μέση τιμή του πετρελαίου κίνησης στα 2,07 ευρώ το λίτρο, τάση ανόδου, είπε.

Η κατανάλωση καυσίμων έχει μειωθεί πολύ, και αντίστοιχα και ο τζίρος στα πρατήρια, επισήμανε. Ο καταναλωτής βάζει 10 με 15 ευρώ βενζίνη, ίσα ίσα να πάει στη δουλεία του.

Τα τελευταία 30 χρόνια η νομοθεσία που αφορά στην διακίνηση και εμπορία καυσίμων δεν έχει εκσυγχρονιστεί, είπε. Η κατάσταση είναι πολυποίκιλη, πολύπλοκη και ανεξέλεγκτη.

  • Υπάρχουν μια σειρά νόμοι που στην ουσία δεν τιμωρούν αυτόν που φοροδιαφεύγει ή που κλέβει καύσιμο.
    Για μεγάλα, σοβαρά παραπτώματα, επιβάλλονται αστείες ποινές, είπε.
    Ή οι παραβάτες οδηγούνται στα δικαστήρια και εκεί, λόγω των ασαφειών του νόμου, τελικά απαλλάσσονται.

Ο εκσυγχρονισμός και εξ ορθολογισμός της νομοθεσίας είναι δουλειά των κυβερνήσεων, είναι δουλειά των υπουργείων, δεν είναι ευθύνη των πρατηριούχων. Τα βήματα που γίνονται από την πολιτεία προς αυτή την κατεύθυνση είναι πάρα πολύ μικρά και πάρα πολύ αργά, είπε.

  • Θα πρέπει η κυβέρνηση να προσλάβει υπαλλήλους και να τους εκπαιδεύσει με την κατάλληλη τεχνογνωσία, ώστε οι έλεγχοι να γίνονται σωστά και να μην μένουν ατιμώρητοι αυτοί που παραβατούν, είπε.

Κάλεσε τους καταναλωτές να είναι υποψιασμένοι όταν αγοράζουν καύσιμα από πρατήρια με αισθητά μειωμένη τιμή. Να συγκρίνουν πάντα την ποιότητα με το κόστος, είπε.

Πηγή: ΕΡΤ

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Βρετανός μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου σε δάσος στην Πορτογαλία ενώ έπαιζε το παιχνίδι αυτοκτονίας Blue Whale

Το διαδικτυακό «παιχνίδι», «μπλε φάλαινα» κόστισε τη ζωή σε έναν 35χρονο Βρετανό, ο οποίος φέρεται να μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου. Σύμφωνα...

Σπίτι μου: Λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων – Υποβλήθηκαν ήδη περισσότερες από 40.000

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Γυναίκες: Σύνταξη στα 55 με Βαρέα – Παραδείγματα

Ακόμη και στα 55 έτη μπορεί να συνταξιοδοτηθεί μια γυναίκα η οποία είχε 4.500 ένσημα το 2010, εκ των...

New York Times: «Η Ελλάδα ανθεί έπειτα από μία δεκαετία»

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Προχωράει το έργο κατασκευής της μεγαλύτερης γέφυρας στη Μεσόγειο -Ποιες περιοχές θα ενώσει

Την άγουσα της υλοποίησης παίρνει σιγά-σιγά το πρότζεκτ της κατασκευής της μεγαλύτερης γέφυρας της Μεσογείου που θα βρίσκεται στον...