Αρχική Οικονομία Καύσιμα: Η τιμή της βενζίνης τραβάει την ανηφόρα και στη Μεσσηνία

Καύσιμα: Η τιμή της βενζίνης τραβάει την ανηφόρα και στη Μεσσηνία

Αύξηση 0,30 λεπτά από τον Ιούνιο στην αμόλυβδη – Η εκτίμηση του Προέδρου της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος Μιχάλη Κιούση για 1,5 Ευρώ το λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Σε ράλι έχουν επιδοθεί οι τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης και στη Μεσσηνία. Η μέση τιμή της αμόλυβδης ξεπέρασε τα 2 ευρώ το λίτρο στις 20/09 και συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για χθες και σήμερα τοποθετείται στα 2,045/ λίτρο, ψηλότερα από τη μέση πανελλαδικά τιμή που είναι 2,035/λίτρο.

Όσον αφορά στο πετρέλαιο, τοποθετείται πάνω περίπου από το 1,8 ευρώ το λίτρο.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχάλης Κιούσης, στο «Βήμα», «η τιμή των καυσίμων έχει ξεκινήσει να ανεβαίνει παγκοσμίως, γεγονός που επηρεάζει και την Ελλάδα, μετά την εξαγγελία της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας ότι θα μειώσουν την παραγωγή κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια και κατά 500 χιλιάδες βαρέλια την ημέρα αντίστοιχα». Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτό ξεκίνησε ένα ράλι ανόδου, με το Brent να κινείται στα 95 δολάρια το βαρέλι».

Αύξηση 0,30 λεπτά από τον Ιούνιο

Οι καταναλωτές έχουν γνωρίσει από τον Ιούνιο 0,30 λεπτά αύξηση στην τιμή της αμόλυβδης και 0,35 λεπτά στην τιμή του πετρελαίου κίνησης. «Το πετρέλαιο κίνησης απασχολεί την πραγματική οικονομία, γιατί ακόμα και αν ένα προϊόν δεν παράγεται ή/και δε μεταποιείται με τη χρήση πετρελαίου, σίγουρα μεταφέρεται με τη χρήση πετρελαίου κίνησης», αναφέρει ο κ. Κιούσης, κάνοντας λόγο για αλυσιδωτή επίπτωση στην τιμή των προϊόντων.

Την ίδια ώρα, δύσκολος προμηνύεται ο χειμώνας για τα νοικοκυριά με την τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου: «Το ερώτημα είναι τι θα γίνει στην ελληνική αγορά από 15/10 που θα ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Με σημερινά δεδομένα το πετρέλαιο θα ξεκινήσει 1,52-15,3» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών.

Σημειώνεται ότι το πετρέλαιο θέρμανσης πέρυσι κινήθηκε στο 1,15-1,20 ευρώ το λίτρο, με κρατική χρηματοδότηση ύψους 250 ευρώ τα 1000 λίτρα (0,25 λεπτά το λίτρο) και με έκπτωση από τα διυλιστήρια. Φέτος, το πετρέλαιο θέρμανσης θα κάνει πρεμιέρα χωρίς κάποια κρατική επιδότηση.

Θα συνεχιστεί το ράλι;

Στο ερώτημα αν η αύξηση των τιμών θα συνεχιστεί, ο κ. Κιούσης αναφέρει ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει. «Δεν ξέρουμε αν θα συνεχιστεί αυτό το ράλι, αν θα σταματήσει ή αν θα πέσει. Μπορεί να γίνει κάποια δήλωση, να γίνει κάποιο γεγονός, να αντιδράσουν από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και να πέσει το καύσιμο. Αυτοί που καθορίζουν τις τιμές έχουν και την πίτα και το μαχαίρι», τονίζει ο ίδιος.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Νεκρή βρέθηκε μία 14χρονη που είχε απαχθεί στα Σκόπια – Ύποπτος ο πατέρας του κοριτσιού

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Παρέμβαση εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τον θάνατο και την κακοποίηση σκύλου στην Αράχωβα

Έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας ώστε να συλληφθεί ο δράστης Παρέμβαση εισαγγελέα του Αρείου Πάγου...

Αναμονή ακόμα και στο 100: «Αδύνατον να απαντηθούν 1000 κλήσεις το 10λεπτο από 16 τηλεφωνητές»

Μέχρι και 1000 κλήσεις μέσα σε δέκα λεπτά, έχει δεχθεί η Άμεση Δράση. «Η Άμεση Δράση δεν είναι για τα...

«Νέα Αριστερά»: Αποκαλυπτήρια της ΚΟ των 11 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αποκαλυπτήρια για το νέο σχήμα των 11 ανεξάρτητων βουλευτών, 12 ημέρες μετά την οριστική αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ-...

Φλόριντα: Μητέρα χτύπησε άγρια τον 6χρονο γιο της επειδή έβγαλε τη ζώνη από το κάθισμά του

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...