Αρχική Οικονομία Καύσιμα: «Καίνε» τις τσέπες οι τιμές στη βενζίνη και το πετρέλαιο

Καύσιμα: «Καίνε» τις τσέπες οι τιμές στη βενζίνη και το πετρέλαιο

Φωτιά έχουν πάρει οι προϋπολογισμοί των νοικοκυριών με τις τιμές των καυσίμων να καταγράφουν ραγδαία αύξηση.

Αυτόν τον μήνα, η μέση τιμή για την απλή αμόλυβδη έφτασε από 1,730€/λίτρο στο 1,912€/λίτρο ενώ παράλληλα η ενισχυμένη βενζίνη ξεπερνά τα 2€/λίτρο.

Η μέση τιμή για τους οδηγούς πετρελαιοκίνητων αγγίζει το 1,607€/λίτρο από 1,481€/λίτρο που ήταν το Νοέμβριο.

Οι τιμές του υγραερίου φτάνουν στο 1€/λίτρο ενώ τέσσερις μήνες πριν η μέση τιμή ήταν στο 0,950€/λίτρο.

Απλή αμόλυβδη: Από 1,400€/λίτρο εκτοξεύτηκε στο 1,912€/λίτρο

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, φαίνεται πως το Δεκέμβριο του 2020 οι τιμές της απλής βενζίνης άγγιζαν το 1,404€/λίτρο ενώ η χρονιά του 2021 έκλεισε με τους οδηγούς να πληρώνουν για απλή αμόλυβδη 1,712€/λίτρο.

τους τελευταίους τέσσερις μήνες το ράλι τιμών των καυσίμων δεν σταματάει να εκπλήσσει τους οδηγούς οχημάτων που εβδομαδιαία έρχονται αντιμέτωποι με επιπρόσθετες αυξήσεις στα καύσιμα τους.

Η έκρηξη τιμών ήρθε τον Φεβρουάριο του 2022 με τους οδηγούς να έρχονται αντιμέτωποι στα πρατήρια καυσίμων με τιμές που εκτοξεύτηκαν στο 1,912€/λίτρο.

«Μια ανάσα» από τα 2 ευρώ η μέση πανελλαδική τιμή

Σε ό,τι αφορά στις μέσες τιμές ανά νομό, η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής:

  • Νομός Αττικής 1,885 € / λίτρο
  • Νομός Ευρυτανίας 1,990 € / λίτρο
  • Νομός Αργολίδας 1,901 € / λίτρο
  • Νομός Έβρου 1,920 € / λίτρο
  • Νομός Γρεβενών 1,933 € / λίτρο
  • Νομός Ρεθύμνης 1,955 € / λίτρο
  • Νομός Κεφαλληνίας 1,955 € / λίτρο
  • Νομός Σάμου 1,964€ / λίτρο
  • Νομός Κυκλάδων 2,099 € / λίτρο
  • Νομός Δωδεκανήσου 2,041 € / λίτρο

Αμόλυβδη 100 οκτανίων: Από 1,608€/λίτρο ξεπέρασε τα 2€/λίτρο

Στην ενισχυμένη βενζίνη 100 οκτανίων παρατηρούμε εντός Αττικής εξίσου μεγάλες μεταβολές. Το 2020 έκλεισε η χρονιά με 1,609€ το λίτρο.

Αισθητή αύξηση παρατηρήθηκε τον Ιούνιο του 2021 όπου οι τιμές έφτασαν στο 1,798€/λίτρο, ενώ η τιμή της ενισχυμένης βενζίνης έφτασε στο κλείσιμο του έτους 2021 σε τιμές ρεκόρ με 1,894€/το λίτρο. Μέσα σε μόνο δύο μήνες υπήρξε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση με την αμόλυβδη 100 οκτανίων να φτάνει στα 2,051€/το λίτρο.

Έντονος προβληματισμός και για τους οδηγούς πετρελαιοκίνητων

Την ίδια ώρα, οι τιμές του πετρελαίου για τους οδηγούς που χρησιμοποιούν πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, αυξήθηκαν μέσα στους πρώτους έξι μήνες του 2020, φτάνοντας τον Δεκέμβριο του 2020 στο 1,136€/λίτρο.

Οι τιμές εκτοξεύτηκαν το Δεκέμβριο του 2021 προς το 1,449€/λίτρο και μέσα σε μόλις δύο μήνες είδαμε επιπλέον αύξηση με αποτέλεσμα η μέση τιμή το Φεβρουάριο να διαμορφώνεται στο 1,607€/λίτρο.

Καταστροφική διάκριση για το οικονομικότερο καύσιμο

Οι αυξήσεις των τιμών όλων των καυσίμων και του πληθωρισμού, δε θα μπορούσαν να αφήσουν σταθερή την τιμή του υγραερίου (LPG).

Μια αρνητική διάκριση δείχνει πως η χώρα μας βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις του κόσμου έχοντας το 2ο ακριβότερο υγραέριο κίνησης παγκοσμίως. Εντός Αττικής με μέση τιμή λίτρου να φτάνει έως 1,005€/λίτρο ενώ τον Ιούνιο του 2020 ήταν μόλις 0,672€/λίτρο.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Αλαμπάμα: Αναβλήθηκε η εκτέλεση της θανατικής ποινής του Άλαν Μίλερ γιατί δεν του βρήκαν φλέβα

Αξιωματούχοι στην Αλαμπάμα σταμάτησαν τις διαδικασίες υποβολής σε θανατική ποινή του βαρυποινήτη Άλαν Μίλερ σε φυλακή της Πολιτείας επειδή δεν μπορούσαν...

Προκλητικός Ακάρ: Αν ο Έλληνες συνεχίσουν έτσι, θα τους φανεί χρήσιμο να ξέρουν να κολυμπούν

«Νομίζουμε πως ξέχασαν να κολυμπούν όταν είδαμε την προκλητική τους στάση τελευταία. Αν συνεχίσουν με αυτή τη νοοτροπία, το να ξέρουν...

Αποτρόπαιες εικόνες: Ασυνείδητοι κατέστρεψαν μνήματα στο νεκροταφείο του Αλιβερίου

Μάρτυρες μιας αποτρόπαιας εικόνας έγιναν πολίτες του Αλιβερίου, καθώς άγνωστοι προκάλεσαν καταστροφές στον χώρο του κοιμητηρίου για δεύτερη φόρα μέσα σε...

MyTEKA: Τι είναι ο «ατομικός μου κουμπαράς» – Αναλυτικά η διαδικασία

Πώς λειτουργεί το Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης Το νέο ταμείο επικουρικής ασφάλισης είναι μια καινοτόμος εφαρμογή που παρέχει εξατομικευμένη πληροφόρηση...

Το Κρητικό χωριό-φάντασμα που κρέμεται στο χείλος του γκρεμού

Υπάρχουν ελληνικά χωριά μικρά, χωριά μεγάλα, άλλα πιο γνωστά και άλλα λιγότερο. Κάποια από αυτά έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ξεχωρίζουν γι’...