Αρχική Πολιτική Κάλεσμα Γερονικολού για μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Κάλεσμα Γερονικολού για μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Με δημόσια τοποθέτησή του ο ο Μενέλαος Γερονικολός, υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ απευθύνει κάλεσμα στον προοδευτικό κόσμο της Μεσσηνίας για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στην επικείμενη εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Γερονικολού:

“Οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής σηματοδοτούν μια νέα αφετηρία για τον δημοκρατικό – προοδευτικό κόσμο του τόπου μας, αλλά και ένα ορόσημο για τις μελλοντικές εξελίξεις σε ολόκληρο το πολιτικό φάσμα της χώρας. 

Το Κίνημα Αλλαγής έχει μπροστά του μια σπουδαία πρόκληση: Να ξαναβρεί το νήμα της ιστορίας του και να συνδέσει τις γενεσιουργές αιτίες, που οδήγησαν στη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου, με το παρόν, αλλά και το μέλλον. 

Η διαδικασία των εκλογών θα είναι ουσιαστική μόνο αν καταφέρουμε να χτίσουμε στη ζώσα πολιτική μας πραγματικότητα ένα στιβαρό οικοδόμημα, που θα έχει βάση και θεμέλια τις αρχές και τις αξίες που μας μπόλιασαν με τον λαό και οδήγησαν στην αλλαγή του 1981, ένα οικοδόμημα όμως που τα «παράθυρά» του θα είναι προσανατολισμένα και στραμμένα στο αύριο. 

Απαραίτητη προϋπόθεση για να επιτύχουμε είναι η λαϊκή συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία της 5ης και 12ης Δεκεμβρίου.

Ο προοδευτικός κόσμος του τόπου μας είναι ο μόνος που μπορεί να επικυρώσει ουσιαστικά τις διαδικασίες που έχουμε μπροστά μας, να τις αναγάγει πράγματι σε γιορτή της δημοκρατίας, να τους προσδώσει τον απαραίτητο δημιουργικό οίστρο. 

Μια ανοιχτή, πλατιά, δημοκρατική διαδικασία είναι το μοναδικό εχέγγυο που μπορεί να μας διασφαλίσει και να μας οδηγήσει σε ένα Κίνημα μακριά από μηχανισμούς, σε ένα Κίνημα, του οποίου η βάση θα δρα αμφίδρομα, κάθετα και οριζόντια, με τα στελέχη και τα όργανά του και θα αποτελεί έναν ζωντανό πολιτικό οργανισμό. 

Η πλατιά λαϊκή συμμετοχή επίσης είναι η μοναδική δικλείδα ασφαλείας, που μπορεί να εξασφαλίσει την ουσιαστική ενότητα του χώρου μας, να οδηγήσει στο περιθώριο τα λίγα που μας χωρίζουν και να ξαναφέρει στο προσκήνιο τα πολλά που μας ενώνουν. 

Η πλατιά λαϊκή συμμετοχή είναι το μόνο διαβατήριο που θα επιτρέψει στον πολιτικό μας χώρο να κάνει το επόμενο βήμα, να γίνει και πάλι ένα μεγάλο κόμμα, ένα κόμμα με κυβερνητική προοπτική, ένα κίνημα που θα φέρει και πάλι τον λαό στην εξουσία. 

Οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής δεν πρέπει να μετατραπούν σε μια τυπική διαδικασία. 

Είναι κάτι που οφείλουμε στους εαυτούς μας, αλλά και στις παρακαταθήκες της προέδρου μας, της Φώφης Γεννηματά. Το οφείλουμε στην πολιτικό που μας κράτησε όρθιους, στην πολιτικό που μας έδωσε και μας δίνει την ευκαιρία να στεκόμαστε σήμερα απέναντι στην ιστορία. 

Καλώ τον προοδευτικό κόσμο της Μεσσηνίας, τον κόσμο της δημιουργίας, τους αγρότες, τους εργαζόμενους, τη νέα γενιά να προσέλθουν στη διαδικασία και να μετατραπούν στο «συν» που μας λείπει. Να συνδέσουμε, να  συνδημιουργήσουμε και να συνδιαμορφώσουμε ένα αληθινό κίνημα, που θα είναι η ψυχή, η φωνή και ο εκφραστής του δημοκρατικού κόσμου του τόπου μας”.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Το μεγαλύτερο πλοίο που είχε ποτέ το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό

Για το ποιο είναι το πιο ιστορικό πολεμικό πλοίο στην ιστορία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) δεν χωρά καμία αμφιβολία: Το...

Bιασμός 24χρονης: Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις και τα πρώτα ευρήματα DNA

Oλοκληρώθηκαν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, που έγιναν στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για να διαπιστωθεί η...

Η κακοκαιρία “χτύπησε” και τα ράφια των σούπερ μάρκετ – Ελλείψεις και ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα

Η κακοκαιρία “Ελπίς” χτύπησε και τα ράφια των σούπερ μάρκετ.  Για το θέμα μίλησε ο έμπορος στην κεντρική λαχαναγορά, Παράσχος Κατωμέρης στο...

ΗΠΑ: Εκτός της λίστας μεταμοσχεύσεων επειδή είναι ανεμβολίαστος – Τι υποστηρίζει η οικογένειά του

Ένας 31χρονος άνδρας στις ΗΠΑ αφαιρέθηκε από τη λίστα μεταμοσχεύσεων επειδή αρνείται να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.Ο DJ Ferguson...

Τα ακραία φαινόμενα που χτύπησαν την Ελλάδα το τελευταίο 6μηνο σε φωτογραφίες

Τα όσα ζούμε το τελευταίο εξάμηνο στην Ελλάδα δεν είναι μία εικόνα από το μέλλον της κλιματικής κρίσης αλλά μία εικόνα από το ζοφερό...