Αρχική Ελλάδα Καταγγελία: Αποκλείστηκε από τις στρατιωτικές σχολές επειδή έχει δυσλεξία

Καταγγελία: Αποκλείστηκε από τις στρατιωτικές σχολές επειδή έχει δυσλεξία

Μητέρα κατήγγειλε στο MEGA πως η κόρη της δεν μπορεί να δηλώσει στο μηχανογραφικό της στρατιωτικές σχολές, επειδή είναι δυσλεκτική κι αυτό θεωρείται ως νοητική αναπηρία σύμφωνα με τον στρατό.

Μιλώντας στο MEGA η Ιωάννα Δούκα, μητέρα τριών παιδιών, έκανε λόγο για μία μεγάλη αδικία σε βάρος των δυσλεκτικών παιδιών.

«Από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού το παιδί αξιολογήθηκε με δυσορθογραφία. Βάσει νόμου ήταν πάντα προφορικά εξεταζόμενη. Αυτή η ιδιαιτερότητά της δεν μπήκε ποτέ εμπόδιο στο να είναι άριστη στο σχολείο και κοινωνική», δήλωσε.

«Το παιδί κατέβαλε μεγαλύτερη προσπάθεια στο διάβασμα από άλλα παιδιά για να κατακτήσει τη γνώση. Έμαθε να έχει πειθαρχία και στοχοπροσήλωση στη ζωή της. Έδωσε Πανελλήνιες και τα πήγε πολύ καλά, αλλά δεν κατάφερε να πιάσει τον στόχο της, την Ιατρική. Έτσι, αποφάσισε να ξαναδώσει φέτος να κατακτήσεις το όνειρό της, κι ας επιμέναμε οι υπόλοιποι στην οικογένεια να μην το ξανακάνει. Οι βάσεις των σχολών ΣΣΑΣ είχαν πέσει σε σχέση με τις πολιτικές Ιατρικές και προσπαθούσε να τις συμπεριλάβει στις σχολές που θα δήλωνε».

Εκτός από το σκληρό διάβασμα η μαθήτρια ξεκίνησε και προπονήσεις, ώστε να ανταποκριθεί στις αθλητικές επιδόσεις στις οποίες καλούνται να εξεταστούν οι υποψήφιοι των σχολών ΣΣΑΣ.

«Πριν από 10 ημέρες αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η συμμετοχή των παιδιών που θα δώσουν για στρατιωτικές σχολές. Την επόμενη ημέρα χτύπησε το τηλέφωνό μου και ο Λυκειάρχης μου είπε ότι το παιδί είναι προφορικό και δεν της επιτρέπεται να μπει στον στρατό. Εξεπλάγην! Με παρότρυνε να καλέσω τα γραφεία ενημέρωσης κοινού του στρατού».

Η κα Δούκα κάλεσε στα γραφεία ενημέρωσης κοινού του στρατού, όπου και την ενημέρωσαν πως ο στρατός θεωρεί τη δυσλεξία νοητική αναπηρία, επομένος η κόρη της δεν θα γινόταν δεκτή στις στρατιωτικές σχολές.

«Ο στρατός θεωρεί τη δυσλεξία νοητική αναπηρία. Μου είπαν ότι μπορεί αν συμμετέχει στις εξετάσεις και να ετοιμάσει τον φάκελο της. Θα πρέπει να συμπληρώσει ένα κουτάκι ότι είναι εξετάζεται ρποφορικά, αλλά στα ψυχομετρικά τεστ θα την έκοβαν», δήλωσε.

«Παρόλο που θα έπρεπε να με πληγώνει αυτός ο χαρακτηρισμός που έδωσαν στο παιδί μου, εγώ γελάω, γιατί ξέρω πόσο έξυπνι, ευφυές και δυνατό παιδί είναι. Αφού είναι… ανάπηρο, γιατί μπορεί να δώσει εξετάσεις για τα άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα;», αναρωτήθηκε.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ρώμη: Aκτιβιστές έριξαν μαύρο υγρό στο ιστορικό σιντριβάνι της Πιάτσα ντι Σπάνια

Ακτιβιστές έριξαν σήμερα το πρωί μαύρη μπογιά στο ιστορικό σιντριβάνι της πλατείας Πιάτσα ντι Σπάνια της Ρώμης. Πρόκειται, ως γνωστόν, για...

Κρήτη – Οικογενειακή φίλη λυράρη: Ανθρωπόμορφο τέρας – Δεν πιστεύω ότι δεν είδαν κάτι οι συγγενείς

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε λυράρης στην Κρήτη που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε ανήλικο.Ένα 24ωρο μετά την προφυλάκισή του...

Έρχονται υποχρεωτικά POS σε ταξί, περίπτερα – Πώς θα γίνει η διασύνδεση με τις ταμειακές μηχανές

Στα πλαίσια του ψηφιακού μετασχηματισμού και ευρύτερου εκσυγχρονισμού της Φορολογικής Διοίκησης, το οικονομικό επιτελείο περνάει πλέον και στην υλοποίηση της διασύνδεσης των Φορολογικών Ηλεκτρονικών...

Άγιος Ευστράτιος: Αυτή είναι η πρώτη ανεμογεννήτρια που τοποθετείται στο νησί

Ξεκίνησε η διαδικασία θεμελίωσης της πρώτης ανεμογεννήτριας στον Άγιο Ευστράτιο, που αποτελεί βασικό μέρος του έργου της μετατροπής του σε πρώτο...

Ιταλία: Απαγορεύτηκε το Chat GPT της τεχνητής νοημοσύνης

Η Ιταλία έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα η οποία μετά και τις Ρωσία, Ιράν, Κίνα και Βόρεια Κορέα απαγορεύει την εφαρμογή...