Αρχική Κόσμος Καταγγελία γάλλου δημοσιογράφου – «Είδα Αμερικανούς να δίνουν εντολές στον ουκρανικό στρατό»

Καταγγελία γάλλου δημοσιογράφου – «Είδα Αμερικανούς να δίνουν εντολές στον ουκρανικό στρατό»

Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε ένας γάλλος ρεπόρτερ, αφότου γύρισε από την Ουκρανία, όπου βρέθηκε για 8 ημέρες προκειμένου να καλύψει τον πόλεμο.

Αναλυτικότερα, όπως ο ίδιος ανέφερε στο C News, πήγε στην Ουκρανία συνοδεύοντας τρεις γάλλους εθελοντές, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά στο σχετικό κάλεσμα που είχε απευθύνει ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι για διεθνείς εθελοντές με εμπειρία μάχης.

«Ο ένας ήταν στρατιώτης στο παρελθόν και δύο που είχαν πολεμήσει μαζί στη Ροζάβα, ενάντια στο ISIS. Άνθρωποι λοιπόν με στρατιωτική εμπειρία.Πέρασα αρκετές μέρες μαζί τους», είπε αρχικά ο γάλλος ρεπόρτερ και συνέχισε:

«Ωστόσο, είχα την έκπληξη, όπως και εκείνοι, να ανακαλύψω ότι για να μπορέσω να μπω στον ουκρανικό στρατό, οι Αμερικανοί είναι αυτοί που είναι επικεφαλής».

«Εδώ εγώ είμαι ο υπεύθυνος»

«Παραλίγο να μας συλλάβουν, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με έναν Αμερικανό που ήρθε να μας πει ‘Εδώ εγώ είμαι υπεύθυνος. Όχι οι Ουκρανοί, αλλά εγώ’», αποκάλυψε προσθέτοντας ότι αναφέρεται στην εκπαίδευση και την εγγραφή διεθνών εθελοντών στον ουκρανικό στρατό.

Μιλώντας για αυτόν τον Αμερικανό, είπε: «Ο τύπος μου έδωσε ακόμη και το όνομά του, είναι βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ. Έκανα τις επαληθεύσεις μου, είναι ένα ρεπορτάζ που μπορείτε να βρείτε στο περιοδικό Figaro αυτής της εβδομάδας».

«Μας πήρε για εθελοντές στην αρχή και με εξέπληξε εξαιρετικά η βιαιότητα των λέξεων αυτού του Αμερικανού. Όταν είδαμε ότι είμαστε δημοσιογράφοι, μας είπε να φύγουμε… και επανέλαβε ότι αυτός είναι ο υπεύθυνος», πρόσθεσε ο γάλλος ρεπόρτερ, προσθέτοντας ότι τους είπε να βγάλουν τις κάρτες από τα κινητά τους, ειδικά από τα διεθνή, και ότι θα τους δώσουν αυτοί κάρτες με συμβόλαιο μέχρι το τέλος του πολέμου.

«Ποιος είναι υπεύθυνος; Είναι Αμερικανοί. Το είδα με τα μάτια μου. Δεν είναι επίσημα ο αμερικανικός στρατός, φυσικά», υπογράμμισε ο ρεπόρτερ.

«Είναι πολύ σημαντικό, γνωρίζουμε ότι χθες έστειλαν πολλά νέα όπλα, τα οποία ονομάζονται Switchblades. Είναι κάποιο είδος drone που εκτοξεύεται με όλμο και στη συνέχεια μπορεί να ελεγχθεί από απόσταση. Νέα όπλα λοιπόν», συμπλήρωσε.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Εξετάζεται παράταση της Κοινωφελούς Εργασίας των 25.000 θέσεων

Πρόσθετη χρηματοδότηση στο ΤΕΒΑ ανακοίνωσε ο Κωστής Χατζηδάκης – Δυνατότητα παράτασης της Κοινωφελούς Εργασίας των 25.000 θέσεων εξετάζει η κυβέρνησηΤους πέντε άξονες στους οποίους...

Με γεώτρηση στα 4.000 μέτρα κάτω από τη γη, οι Γάλλοι αλλάζουν το τοπίο στην ενέργεια

Σε βάθος 4.000 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης πρόκειται να φτάσει το γεωτρύπανο της Renault με σκοπό να αντλήσει...

Διπλασιάστηκε η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου

Αύξηση κατά 78% καταγράφεται στα έσοδα σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της ΕλλάδοςΑύξηση κατά 78,3% εμφάνισαν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου σε...

Πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Στεγαστικά δάνεια μόνο για παλαιές κατοικίες

Μόνο για την αγορά παλαιών ακινήτων θα ισχύει η επιδότηση των τόκων των στεγαστικών δανείων που θα καταβάλει το κράτος, στο...

Αττική Οδός: Στα 2,5 ευρώ τα διόδια – Τι προβλέπει η νέα σύμβαση παραχώρησης

Στα χέρια των υποψήφιων επενδυτών πέρασε η νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού, η προβλέπει μεταξύ άλλων χαμηλότερο αντίτιμο στα διόδια...