Αρχική Αστυνομικά Καταγγελία για κατ’ εξακολούθηση αυθαίρετη και προσβλητική συμπεριφορά από αξιωματικό Τμήματος της...

Καταγγελία για κατ’ εξακολούθηση αυθαίρετη και προσβλητική συμπεριφορά από αξιωματικό Τμήματος της Μεσσηνίας

Δείτε τι αναφέρει ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας Αστυνομικών»

Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών έλαβε γνώση καταγγελιών, οι οποίες, αν ευσταθούν, εκθέτουν το σώμα της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και σειρά υπηρεσιακών και θεσμικών παραγόντων.

Οι καταγγελίες αφορούν κατ’ εξακολούθηση αυθαιρεσίες και προσβλητικές συμπεριφορές από αξιωματικό, που υπηρετεί σε Αστυνομικό Τμήμα του Νομού Μεσσηνίας, προς το χαμηλόβαθμο προσωπικό.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο εν λόγω αξιωματικός, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα εκδηλώνει φραστικές επιθέσεις σε βάρος του προσωπικού, ενώ φέρεται και να προσβάλλει πολλές φορές με υποτιμητικά σχόλια τις γυναίκες του Τμήματος.

Το περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί στο Τμήμα έχει καταστεί ασφυκτικό για το μεγάλο μέρος του προσωπικού, ενώ όπως καταγγέλλεται, φέρεται να έχει αναφερθεί, ότι αστυνομικοί της Υπηρεσίας, έχουν αναγκαστεί να νοσηλευτούν στα επείγοντα, εξαιτίας αυτής της ανυπόφορης κατάστασης.

Επακόλουθο αυτής της κατάστασης είναι μεγάλη μερίδα του προσωπικού του Τμήματος να επιθυμεί να μετατεθεί σε άλλη Υπηρεσία, ενώ οι συνάδελφοι που έχουν θεμελιώσει τα απαιτούμενα έτη για τη σύνταξη αγανακτούν και επιλέγουν σαν μονόδρομο την συνταξιοδότηση.

Η τοπική Ένωση της Μεσσηνίας έχει λάβει γνώση για τις προσβλητικές συμπεριφορές του εν λόγω αξιωματικού, αφού στο παρελθόν έχουν γίνει καταγγελίες από αρκετούς συναδέλφους, ενώ πρόσφατα εξέδωσε και ανακοίνωση για νέα προσβλητική συμπεριφορά.

Η καταγγελλόμενη αυτή αυθαίρετη και προσβλητική συμπεριφορά του αξιωματικού προφανώς έχει την κάλυψη παραγόντων. Υπάρχουν ευθύνες της Διοίκησης, τόσο σε επίπεδο του Τμήματος, όσο και στο επίπεδο της Διεύθυνσης, με δεδομένο ότι όλοι γνωρίζουν την κατάσταση, λόγω και του στενού τοπικού περίγυρου.

Απαιτούμε άμεσα να διερευνηθεί σε βάθος η καταγγελλόμενη συμπεριφορά του εν λόγω αξιωματικού και να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να προστατευθούν οι συνάδελφοι του Τμήματος της Μεσσηνίας και τα δικαιώματά τους.

Καλούμε κάθε συνάδελφο, σε όποια Υπηρεσία κι αν βρίσκεται να μην δέχεται καμία αυθαίρετη και προσβλητική συμπεριφορά σε βάρος του, από τους εκπροσώπους της Διοίκησης και να διεκδικεί τα δικαιώματά του.

Κανείς να μην δέχεται να ζει μέσα σε περιβάλλον υπηρεσιακού εκφοβισμού, σε καμία Υπηρεσία της χώρας.

Η αλληλεγγύη μας είναι δεδομένη προς τους συναδέλφους και θα δίνουμε τη μάχη μέχρι τέλους, για να εξασφαλίζονται αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και τα δικαιώματα όλων.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Έβρος: Πήγαν να περάσουν τα σύνορα με κλεμμένη Porsche 200.000 ευρώ

Στη «δαγκάνα» της ΕΛΑΣ έπεσαν δύο αλλοδαποί που προσπάθησαν να περάσουν από από τα σύνορα με μία πανάκριβη, κλεμμένη Porsche 911...

Οι κατασκηνώσεις και ο καταλυτικός τους ρόλος στην αναγέννηση του Ταϋγέτου

Γιάννης Ανδρ. Λάσκαρης(Μέλος «Πρωτοβουλία για την Αναγέννηση της Υπαίθρου)Δημοτικός ΣύμβουλοςΌσοι από παιδιά έχουν βιώσει τις προηγούμενες δεκαετίες  τον Ταΰγετο μέσα από...

«Θα έρθω να σε δείρω», απειλούσε 28χρονη τον υπάλληλο τυροπιτάδικου

Μπήκε μέσα σε τυροπιτάδικο στη Νέα Ιωνία, παρήγγειλε ένα ρόφημα και δίχως αφορμή, άρχισε να επιτίθεται αρχικά φραστικά και στη συνέχεια...

Ισπανία: Σούπερ γιοτ 23 εκατ. ευρώ έπιασε φωτιά κοντά στην Ίμπιζα

Ένα σούπερ γιοτ αξίας πάνω από 23 εκατομμύρια ευρώ που ανήκει σε Ιταλό επιχειρηματία τυλίχθηκε στις φλόγες στα ανοικτά της Ίμπιζα.Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος των 45.72 μέτρων έπιασε φωτιά...

Ποιοι επαναφέρουν το σενάριο για εκλογές στις 2 Οκτωβρίου

Υπό το βάρος του σκανδάλου των υποκλοπών επιτελικά στελέχη που βρίσκονται διπλά στον Κυριάκο Μητσοτάκη του εισηγούνται να προχωρήσει στη διενέργεια...