Αρχική Αστυνομικά Καταγγελία για κατ’ εξακολούθηση αυθαίρετη και προσβλητική συμπεριφορά από αξιωματικό Τμήματος της...

Καταγγελία για κατ’ εξακολούθηση αυθαίρετη και προσβλητική συμπεριφορά από αξιωματικό Τμήματος της Μεσσηνίας

Δείτε τι αναφέρει ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας Αστυνομικών»

Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών έλαβε γνώση καταγγελιών, οι οποίες, αν ευσταθούν, εκθέτουν το σώμα της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και σειρά υπηρεσιακών και θεσμικών παραγόντων.

Οι καταγγελίες αφορούν κατ’ εξακολούθηση αυθαιρεσίες και προσβλητικές συμπεριφορές από αξιωματικό, που υπηρετεί σε Αστυνομικό Τμήμα του Νομού Μεσσηνίας, προς το χαμηλόβαθμο προσωπικό.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο εν λόγω αξιωματικός, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα εκδηλώνει φραστικές επιθέσεις σε βάρος του προσωπικού, ενώ φέρεται και να προσβάλλει πολλές φορές με υποτιμητικά σχόλια τις γυναίκες του Τμήματος.

Το περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί στο Τμήμα έχει καταστεί ασφυκτικό για το μεγάλο μέρος του προσωπικού, ενώ όπως καταγγέλλεται, φέρεται να έχει αναφερθεί, ότι αστυνομικοί της Υπηρεσίας, έχουν αναγκαστεί να νοσηλευτούν στα επείγοντα, εξαιτίας αυτής της ανυπόφορης κατάστασης.

Επακόλουθο αυτής της κατάστασης είναι μεγάλη μερίδα του προσωπικού του Τμήματος να επιθυμεί να μετατεθεί σε άλλη Υπηρεσία, ενώ οι συνάδελφοι που έχουν θεμελιώσει τα απαιτούμενα έτη για τη σύνταξη αγανακτούν και επιλέγουν σαν μονόδρομο την συνταξιοδότηση.

Η τοπική Ένωση της Μεσσηνίας έχει λάβει γνώση για τις προσβλητικές συμπεριφορές του εν λόγω αξιωματικού, αφού στο παρελθόν έχουν γίνει καταγγελίες από αρκετούς συναδέλφους, ενώ πρόσφατα εξέδωσε και ανακοίνωση για νέα προσβλητική συμπεριφορά.

Η καταγγελλόμενη αυτή αυθαίρετη και προσβλητική συμπεριφορά του αξιωματικού προφανώς έχει την κάλυψη παραγόντων. Υπάρχουν ευθύνες της Διοίκησης, τόσο σε επίπεδο του Τμήματος, όσο και στο επίπεδο της Διεύθυνσης, με δεδομένο ότι όλοι γνωρίζουν την κατάσταση, λόγω και του στενού τοπικού περίγυρου.

Απαιτούμε άμεσα να διερευνηθεί σε βάθος η καταγγελλόμενη συμπεριφορά του εν λόγω αξιωματικού και να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να προστατευθούν οι συνάδελφοι του Τμήματος της Μεσσηνίας και τα δικαιώματά τους.

Καλούμε κάθε συνάδελφο, σε όποια Υπηρεσία κι αν βρίσκεται να μην δέχεται καμία αυθαίρετη και προσβλητική συμπεριφορά σε βάρος του, από τους εκπροσώπους της Διοίκησης και να διεκδικεί τα δικαιώματά του.

Κανείς να μην δέχεται να ζει μέσα σε περιβάλλον υπηρεσιακού εκφοβισμού, σε καμία Υπηρεσία της χώρας.

Η αλληλεγγύη μας είναι δεδομένη προς τους συναδέλφους και θα δίνουμε τη μάχη μέχρι τέλους, για να εξασφαλίζονται αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και τα δικαιώματα όλων.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Μεγάλη Βρετανία: Έδεσαν λουκάνικο σε drone για να σώσουν σκυλίτσα από την παλίρροια

Σε «φουρτούνες» έβαλε τις Αρχές η Μίλι, μια πανέμοφρη παιχνιδιάρα σκυλίτσα, που εξαφανίστηκε στο Χάβαντ του Χαμσάιρ. Το έξι μηνών κουτάβι μετά...

«Η Βαριοπούλα»: Ο διαβόητος κακοποιός του Μεξικού καταδικάστηκε σε φυλάκιση 60 ετών -Το «βιογραφικό» του

Ένας αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης στο Μεξικό, ο οποίος έγινε ένας από τους πλέον καταζητούμενους στη χώρα εξαιτίας της κλοπής πετρελαίου σε...

Παντελής Παντελίδης – «Είμαι 1000% σίγουρος ότι οδηγούσε η Φρόσω Κυριάκου» είπε στο δικαστήριο ιατροδικαστής

Την άποψή του, ότι η Φρόσω Κυριάκου ήταν η οδηγός του μοιραίου τζιπ που στοίχισε τη ζωή στον Παντελή Παντελίδη, εξέφρασε ενώπιον του δικαστηρίου ο...

Πρόγραμμα συναντήσεων με Δημάρχους και στη συνέχεια με Δημοτικά Συμβούλια ξεκινά η παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ22.1.2022Πρόγραμμα συναντήσεων με Δημάρχους και στη συνέχεια με Δημοτικά Συμβούλια ξεκινά η παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» για ανταλλαγή απόψεων και...

Κύρια και επικουρική σύνταξη με… ένα κλικ – Τι αλλάζει για τους νέους συνταξιούχους

Με ένα κλικ… και κύρια και επικουρική σύνταξη. Ηλεκτρονικά πια μπορεί να υποβάλλεται μέσα από την ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ η αίτηση για τη λήψη τόσο...