Αρχική Αστυνομικά Καταγγελία για κατ’ εξακολούθηση αυθαίρετη και προσβλητική συμπεριφορά από αξιωματικό Τμήματος της...

Καταγγελία για κατ’ εξακολούθηση αυθαίρετη και προσβλητική συμπεριφορά από αξιωματικό Τμήματος της Μεσσηνίας

Δείτε τι αναφέρει ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας Αστυνομικών»

Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών έλαβε γνώση καταγγελιών, οι οποίες, αν ευσταθούν, εκθέτουν το σώμα της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και σειρά υπηρεσιακών και θεσμικών παραγόντων.

Οι καταγγελίες αφορούν κατ’ εξακολούθηση αυθαιρεσίες και προσβλητικές συμπεριφορές από αξιωματικό, που υπηρετεί σε Αστυνομικό Τμήμα του Νομού Μεσσηνίας, προς το χαμηλόβαθμο προσωπικό.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο εν λόγω αξιωματικός, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα εκδηλώνει φραστικές επιθέσεις σε βάρος του προσωπικού, ενώ φέρεται και να προσβάλλει πολλές φορές με υποτιμητικά σχόλια τις γυναίκες του Τμήματος.

Το περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί στο Τμήμα έχει καταστεί ασφυκτικό για το μεγάλο μέρος του προσωπικού, ενώ όπως καταγγέλλεται, φέρεται να έχει αναφερθεί, ότι αστυνομικοί της Υπηρεσίας, έχουν αναγκαστεί να νοσηλευτούν στα επείγοντα, εξαιτίας αυτής της ανυπόφορης κατάστασης.

Επακόλουθο αυτής της κατάστασης είναι μεγάλη μερίδα του προσωπικού του Τμήματος να επιθυμεί να μετατεθεί σε άλλη Υπηρεσία, ενώ οι συνάδελφοι που έχουν θεμελιώσει τα απαιτούμενα έτη για τη σύνταξη αγανακτούν και επιλέγουν σαν μονόδρομο την συνταξιοδότηση.

Η τοπική Ένωση της Μεσσηνίας έχει λάβει γνώση για τις προσβλητικές συμπεριφορές του εν λόγω αξιωματικού, αφού στο παρελθόν έχουν γίνει καταγγελίες από αρκετούς συναδέλφους, ενώ πρόσφατα εξέδωσε και ανακοίνωση για νέα προσβλητική συμπεριφορά.

Η καταγγελλόμενη αυτή αυθαίρετη και προσβλητική συμπεριφορά του αξιωματικού προφανώς έχει την κάλυψη παραγόντων. Υπάρχουν ευθύνες της Διοίκησης, τόσο σε επίπεδο του Τμήματος, όσο και στο επίπεδο της Διεύθυνσης, με δεδομένο ότι όλοι γνωρίζουν την κατάσταση, λόγω και του στενού τοπικού περίγυρου.

Απαιτούμε άμεσα να διερευνηθεί σε βάθος η καταγγελλόμενη συμπεριφορά του εν λόγω αξιωματικού και να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να προστατευθούν οι συνάδελφοι του Τμήματος της Μεσσηνίας και τα δικαιώματά τους.

Καλούμε κάθε συνάδελφο, σε όποια Υπηρεσία κι αν βρίσκεται να μην δέχεται καμία αυθαίρετη και προσβλητική συμπεριφορά σε βάρος του, από τους εκπροσώπους της Διοίκησης και να διεκδικεί τα δικαιώματά του.

Κανείς να μην δέχεται να ζει μέσα σε περιβάλλον υπηρεσιακού εκφοβισμού, σε καμία Υπηρεσία της χώρας.

Η αλληλεγγύη μας είναι δεδομένη προς τους συναδέλφους και θα δίνουμε τη μάχη μέχρι τέλους, για να εξασφαλίζονται αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και τα δικαιώματα όλων.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

«Καταδρομικές επιχειρήσεις» της εφορίας σε τουριστικούς προορισμούς

Η εφορία ετοιμάζει φοροσαφάρι με πάνω από 30.000 ελέγχους σε νησιά και τουριστικές περιοχές σε όλη τη χώρα, επιστρατεύοντας νέα ελεγκτικά...

Ποια ακίνητα μπαίνουν στο στόχαστρο των ξένων επενδυτών

Η ιστορία των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων ξεκινάει από το μακρινό 1982. Θεσπίστηκαν με το άρθρο 41 του νόμου 1249/1982 προκειμένου να μπει ένα...

Ινδία: Αξιωματούχος αποστράγγιξε 2 εκατ. λίτρα νερού για να βρει το χαμένο κινητό του

Ένας αξιωματούχος στην Ινδία, ο οποίος άδεισε δεξαμενή 2 εκατομμύριων λίτρων νερού για να ανακτήσει ένα κινητό που του έπεσε ενώ...

Έβρος: Συνεργάζονταν με Τούρκους δουλέμπορους οι 5 συλληφθέντες συνοριοφύλακες

Τουλάχιστον σε 12 περιπτώσεις οι πέντε αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, πρώην συνοριοφύλακες, φέρονται να διευκόλυναν Τούρκους δουλέμπορους, να περάσουν...

Έρευνα: Ο «έκτος μαζικός αφανισμός» θα είναι χειρότερος από ό,τι πιστευόταν

O «έκτος μαζικός αφανισμός», που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή, θα είναι χειρότερος από ό,τι έδειχναν οι έρευνες που είχαν γίνει...