Αρχική Πολιτική Καταγγελία Τατούλη για φασίζουσα νοοτροπία στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Καταγγελία Τατούλη για φασίζουσα νοοτροπία στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Καταγγέλλουμε τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τον Περιφερειάρχη για απόλυτη καταστρατήγηση κάθε Δημοκρατικής διαδικασίας καθώς και της Νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, κατόπιν κοινής πρότασης που κατέθεσαν οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, το Σώμα κατόπιν ψηφοφορίας αποφάσισε να συζητηθεί το θέμα της καταδίκης των φασιστικών επιθέσεων σε σχολεία στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

Η πλειοψηφία των Περιφερειακών Συμβούλων αποφάσισε να συζητηθεί το θέμα στη χθεσινή συνεδρίαση, με δεδομένο ότι η σημερινή μέρα κηρύχθηκε από την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) ως ημέρα αντιφασιστικής δράσης σε όλα τα σχολεία της Χώρας.

Ο κ.Πρόεδρος με εντολή του κ.Περιφερειάρχη διέκοψε τη χθεσινή συνεδρίαση χωρίς να συζητηθεί το θέμα, πέρα και έξω από κάθε νόμιμη διαδικασία, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης.

Τον πολιτικό δόλο και τη σκοπιμότητα για να μην συζητηθεί το θέμα αποκαλύπτει η σημερινή πρόσκληση που στάλθηκε στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου για συνεδρίαση του Οργάνου την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021, όπου ο κ.Πρόεδρος παραβιάζοντας τα καθήκοντα του, ενέταξε όλα τα θέματα που δεν συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση εκτός από το συγκεκριμένο θέμα(!)

Ξέχασε… ο κ.Σκαντζός επίσης να εντάξει στην Ημερήσια Διάταξη το θέμα που αφορά τη χορήγηση Αιγίδας και χρηματοδότησης από την Περιφέρεια σε θεατρική παράσταση που σκηνοθέτησε και συμμετείχε ο κρατούμενος για ειδεχθή εγκλήματα Δημήτρης Λιγνάδης, παρότι ο κ.Νίκας στη χθεσινή συνεδρίαση με ιδιαίτερα υπεροπτικό ύφος δεσμεύτηκε ότι το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση, γιατί δεν έχει να φοβηθεί και να αποκρύψει τίποτα.

Καλούμε τον κ.Σκαντζό και τον κ.Νίκα να προβούν άμεσα σε ορθή επανάληψη της πρόσκλησης του Περιφερειακού Συμβουλίου και να εντάξουν στην Ημερήσια Διάταξη τα θέματα της καταγγελίας των φασιστικών επιθέσεων καθώς και της αυθαίρετης ενέργειας του κ.Νίκα που εξέθεσε την Περιφέρεια Πελοποννήσου πανελλαδικά, στο θέμα του Δημήτρη Λιγνάδη.

Οι πραξικοπηματικές πράξεις και οι αυταρχικές νοοτροπίες που επιβάλλει ο κ.Νίκας και εφαρμόζει ο κ.Σκαντζός έχουν οδηγήσει τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου σε …επικίνδυνα μονοπάτια με ανεξέλεγκτες συνέπειες.

Ο επικεφαλής και τα μέλη της «Νέα Πελοποννήσου» θα αντισταθούν και θα αγωνιστούν για να ανατρέψουν τη φασίζουσα νοοτροπία που προσπαθούν κάποιοι να επιβάλλουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Κίνα: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ έντασης μαγνητικού πεδίου που έφτασε στα 45,22 Τέσλα

Η Κινεζική Ακαδημία Επιστημών ανακοίνωσε ότι ένας υβριδικός μαγνήτης στην Εγκατάσταση Σταθερού Υψηλού Μαγνητικού Πεδίου (SHMFF) στην πόλη Χεφέι πέτυχε νέο...

Κρήτη: Συνελήφθη μεθυσμένη μητέρα -Οδηγούσε επικίνδυνα και ο γιος της την «έδωσε» στον πατέρα

Μία μεθυσμένη μητέρα οδηγούσε επικίνδυνα έχοντας τα παιδιά της μέσα στο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα ο… μεγάλος της γιος να τρομάξει και...

Λαμία: Πήγαν για διασκέδαση και βγήκαν… τραυματίες

Σε σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς μετατράπηκε γλέντι για τον Δεκαπενταύγουστο στη Λαμία, με τρεις τραυματίες και δύο δράστες να αναζητούνται από...

Εκτιμήσεις για τουριστικές εισπράξεις άνω των 18 δισ. ευρώ το 2022

Τα στοιχεία για το εφετινό καλοκαίρι αποτυπώνουν την επιστροφή του ελληνικού τουρισμού και οι προβλέψεις δείχνουν ότι οι τουριστικές εισπράξεις θα ανέλθουν πάνω από...

Ζελένσκι: Σε περίπτωση καταστροφής στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια θα απειληθεί όλη η Ευρώπη

Αν συμβεί «καταστροφή» στον πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό στη Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία, υπό ρωσικό έλεγχο από τον Μάρτιο, θα απειληθεί ολόκληρη...