Αρχική Πολιτική Καταγγελία του το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας

Καταγγελία του το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας

Με καταγγελία του το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας σημειώνει ότι κατά την περιφρούρηση της απεργίας στη ΔΕΥΑΚ υπήρξαν προτροπές απόπειρας εναντίον της προέδρου και μελών του Δ.Σ. του Σωματείου, από στέλεχος της συγκεκριμένης Δημοτικής Επιχείρησης καθώς και προσπάθεια δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού. Ωστόσο, συνεχίζει το Σωματείο, οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες με τους περισσότερους από τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία και να συνεχίζουν τη θετική καταγραφή του Σωματείου στην ιστορία των κινητοποιήσεων…

Η καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας έχει ως εξής: “Χαιρετίζουμε τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, που συμμετείχαν στην πανελλαδική απεργία, δίνοντας αγωνιστικό παρών και στη συγκέντρωση των Σωματείων στην πλατεία 23ης Μάρτη.

Καταγγέλλουμε τη Διευθύντρια Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, Τσομπανγεωργίου Ευδοξία, για τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που προσπάθησε να στήσει.

Οργανωμένα και με την καθοδήγησή της, προσπάθησε να πείσει μέσα από αλλεπάλληλες προτροπές της σε μια μικρή ομάδα  παρευρισκόμενων απεργοσπαστών να επιτεθούν στην Πρόεδρο του Σωματείου και στα μέλη του ΔΣ, που περιφρουρούσαν την απεργία. Ευτυχώς οι απεργοσπάστες δεν υπάκουσαν στις διαταγές της Διευθύντριας κι αποφύγαμε δυσάρεστα γεγονότα, που θα μπορούσαν να μας είχαν οδηγήσει στο νοσοκομείο.

Η συγκεκριμένη ήρθε με μετάταξη από την ΕΥΔΑΠ, ήταν συνδικαλιστικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, με πολλά σεμινάρια από το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, δηλώνει συνδικαλίστρια της ΓΣΕΕ κι από όταν την όρισε ο Δήμαρχος Διευθύντρια Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών (σε διατεταγμένη υπηρεσία) έχει αναλάβει εργολαβικά τη στήριξη της πολιτικής της ΝΔ.

Άξιος ο μισθός της.

Φαίνεται  ότι, η συνεργασία του Περιφερειάρχη Νίκα με τον περιφερειακό σύμβουλο του ΠΑΣΟΚ Μπουντρούκα, στο συνδυασμό του οποίου ήταν υποψήφια η συγκεκριμένη, εμπεριέχει συμφωνίες, που πρέπει να τηρηθούν.

Η προσπάθειά τους έπεσε στο κενό, αφού η πλειοψηφία των εργαζομένων συμμετείχε στην απεργία. Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού το Σωματείο έχει θετική καταγραφή στην ιστορία των κινητοποιήσεων στο νομό μας. Έχει καταγραφεί ο αγώνας του Σωματείου μας, δίνοντας αγωνιστικό παρών από την ίδρυσή του σε όλες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του. Τελευταία η πάλη για μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας πήρε χαρακτηριστικά καταλήψεων και παρεμπόδισης των συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων. Ό,τι και να κάνουν, όσο και να προσπαθούν, η ιστορία του Σωματείου είναι καταγεγραμμένη με αγώνες που οι εργαζόμενοι δεν μπορούν ξεχάσουν.

Το Σωματείο μας, βγαίνοντας πιο δυνατό κι από αυτή την κινητοποίηση, συνεχίζει στην ίδια κατεύθυνση και καλεί τους εργαζόμενους, να απομονώσουν τους διασπαστές και απεργοσπάστες.

Όσοι ανέμελα παρασύρθηκαν και τους ακολούθησαν, να το ξανασκεφθούν.

Να σκεφθούν ότι κάθε απεργοσπασία δίνει το δικαίωμα στην Κυβέρνηση να εντείνει την επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου στα εργασιακά μας δικαιώματα, που μας φτωχοποιούν.

Συνεχίζουμε δυναμικά κι ετοιμαζόμαστε για να γιορτάσουμε την εργατική πρωτομαγιά ταξικά και αγωνιστικά.

Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που η επίθεση του Κεφαλαίου γίνεται με άλλα μέσα, βάζοντας τους λαούς να αλληλοσκοτώνονται για την αύξηση της κερδοφορίας τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους την 1η Μάη να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας”.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Θρίλερ ο θάνατος της 14χρονης στον Βόλο: Δεν προκύπτουν εκδορές και ηλεκτροπληξία

Φως στην άκρη του τούνελ ψάχνουν να βρουν συγγενείς και γιατροί για τον θάνατο της 14χρονης στο Βόλο η οποία κατέληξε...

Ποια γειτονική μας χώρα λέει «όχι» στα διόδια;

Με μόνο έναν σταθμό διοδίων σε όλο το δίκτυό της, αυτή η γειτονική μας χώρα δεν απαιτεί χρήματα από τους οδηγούς...

1 στους 2 Έλληνες δεν θα πάει διακοπές φέτος

Ο ένας στους δύο Έλληνες δεν θα κάνει φέτος διακοπές λόγω μειωμένου διαθέσιμου εισοδήματος, όπως διαπιστώνει μεταξύ άλλων έρευνα καταναλωτικού κλίματος...

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Οι μη ληξιπρόθεσμες δόσεις της δεν συμψηφίζονται με επιστροφές φόρου

Οι μη ληξιπρόθεσμες δόσεις για την επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολής εξαιρούνται από τη διαδικασία αυτεπάγγελτου συμψηφισμού με τις χρηματικές απαιτήσεις των επιχειρήσεων έναντι του Δημοσίου. Αυτό...

Θεσσαλονίκη: Νεκρή 79χρονη σε μπανιέρα σε προχωρημένη σήψη – Την έσφαξε ο γιος της

Μία άγρια δολοφονία έλαβε χώρα στη δυτική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στη Νεάπολη, όπου μία 79χρονη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή το μεσημέρι της...