Αρχική Πολιτική Καταγγελία του το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας

Καταγγελία του το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας

Με καταγγελία του το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας σημειώνει ότι κατά την περιφρούρηση της απεργίας στη ΔΕΥΑΚ υπήρξαν προτροπές απόπειρας εναντίον της προέδρου και μελών του Δ.Σ. του Σωματείου, από στέλεχος της συγκεκριμένης Δημοτικής Επιχείρησης καθώς και προσπάθεια δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού. Ωστόσο, συνεχίζει το Σωματείο, οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες με τους περισσότερους από τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία και να συνεχίζουν τη θετική καταγραφή του Σωματείου στην ιστορία των κινητοποιήσεων…

Η καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας έχει ως εξής: “Χαιρετίζουμε τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, που συμμετείχαν στην πανελλαδική απεργία, δίνοντας αγωνιστικό παρών και στη συγκέντρωση των Σωματείων στην πλατεία 23ης Μάρτη.

Καταγγέλλουμε τη Διευθύντρια Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, Τσομπανγεωργίου Ευδοξία, για τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που προσπάθησε να στήσει.

Οργανωμένα και με την καθοδήγησή της, προσπάθησε να πείσει μέσα από αλλεπάλληλες προτροπές της σε μια μικρή ομάδα  παρευρισκόμενων απεργοσπαστών να επιτεθούν στην Πρόεδρο του Σωματείου και στα μέλη του ΔΣ, που περιφρουρούσαν την απεργία. Ευτυχώς οι απεργοσπάστες δεν υπάκουσαν στις διαταγές της Διευθύντριας κι αποφύγαμε δυσάρεστα γεγονότα, που θα μπορούσαν να μας είχαν οδηγήσει στο νοσοκομείο.

Η συγκεκριμένη ήρθε με μετάταξη από την ΕΥΔΑΠ, ήταν συνδικαλιστικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, με πολλά σεμινάρια από το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, δηλώνει συνδικαλίστρια της ΓΣΕΕ κι από όταν την όρισε ο Δήμαρχος Διευθύντρια Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών (σε διατεταγμένη υπηρεσία) έχει αναλάβει εργολαβικά τη στήριξη της πολιτικής της ΝΔ.

Άξιος ο μισθός της.

Φαίνεται  ότι, η συνεργασία του Περιφερειάρχη Νίκα με τον περιφερειακό σύμβουλο του ΠΑΣΟΚ Μπουντρούκα, στο συνδυασμό του οποίου ήταν υποψήφια η συγκεκριμένη, εμπεριέχει συμφωνίες, που πρέπει να τηρηθούν.

Η προσπάθειά τους έπεσε στο κενό, αφού η πλειοψηφία των εργαζομένων συμμετείχε στην απεργία. Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού το Σωματείο έχει θετική καταγραφή στην ιστορία των κινητοποιήσεων στο νομό μας. Έχει καταγραφεί ο αγώνας του Σωματείου μας, δίνοντας αγωνιστικό παρών από την ίδρυσή του σε όλες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του. Τελευταία η πάλη για μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας πήρε χαρακτηριστικά καταλήψεων και παρεμπόδισης των συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων. Ό,τι και να κάνουν, όσο και να προσπαθούν, η ιστορία του Σωματείου είναι καταγεγραμμένη με αγώνες που οι εργαζόμενοι δεν μπορούν ξεχάσουν.

Το Σωματείο μας, βγαίνοντας πιο δυνατό κι από αυτή την κινητοποίηση, συνεχίζει στην ίδια κατεύθυνση και καλεί τους εργαζόμενους, να απομονώσουν τους διασπαστές και απεργοσπάστες.

Όσοι ανέμελα παρασύρθηκαν και τους ακολούθησαν, να το ξανασκεφθούν.

Να σκεφθούν ότι κάθε απεργοσπασία δίνει το δικαίωμα στην Κυβέρνηση να εντείνει την επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου στα εργασιακά μας δικαιώματα, που μας φτωχοποιούν.

Συνεχίζουμε δυναμικά κι ετοιμαζόμαστε για να γιορτάσουμε την εργατική πρωτομαγιά ταξικά και αγωνιστικά.

Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που η επίθεση του Κεφαλαίου γίνεται με άλλα μέσα, βάζοντας τους λαούς να αλληλοσκοτώνονται για την αύξηση της κερδοφορίας τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους την 1η Μάη να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας”.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

90χρονος βελονιστής επιτέθηκε σεξουαλικά σε 28χρονη αφού της προκάλεσε «μερική παράλυση»

Ένας βελονιστής 90 ετών, από τη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, χρησιμοποίησε τις βελόνες του ώστε να «προκαλέσει μερική παράλυση»...

Airbnb: Πόσοι και ποιοι ιδιοκτήτες μπαίνουν στο στόχαστρο της εφορίας [γράφημα]

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

ΗΠΑ: Πανάκριβο ελικόπτερο σφήνωσε κάτω από γέφυρα

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Η Greenpeace τρολάρει δηλώσεις Βορίδη: «Να φτιάξουμε υποδομές για κάτι που γίνεται μία φορά στα 400 χρόνια;»

Η περιβαλλοντική οργάνωση σχολιάζει με φωτογραφίες τις κυβερνητικές δηλώσεις περί κακοκαιρίας και την «περίοδο επαναφοράς 400 ετών» που κυριάρχησε...

British Airways: Σάλος με πιλότο της που βρέθηκε σε όργιο με ναρκωτικά λίγες ώρες πριν την πτήση

Ο Mike Beaton αναγκάστηκε να κρεμάσει την στολή του πιλότου της British Airways αφού ανακαλύφθηκαν μηνύματά του προς συνάδερφό...