Αρχική Ελλάδα Κατερινόπουλος: Γιατί θα άφηνε εκτός φυλακής τη μητέρα της 12χρονης

Κατερινόπουλος: Γιατί θα άφηνε εκτός φυλακής τη μητέρα της 12χρονης

Ο ταξίαρχος ε.α. Θανάσης Κατερινόπουλος, ανέφερε πως αν είχε ο ίδιος τον χειρισμό της υπόθεσης στα Σεπόλια θα άφηνε για λίγες ημέρες ακόμα ασύλληπτη τη μητέρα της 12χρονης. Τι είπε για τον αστυνομικό της ΓΑΔΑ που εμπλέκεται στο θέμα.

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση βιασμού του 12χρονου κοριτσιού από τα Σεπόλια. Τις τελευταίες ώρες στο προσκήνιο ήρθε αστυνομικός ο οποίος φέρεται να ήταν ανάμεσα στα άτομα που συνομιλούσαν με το 12χρονο κορίτσι από τα Σεπόλια, το οποίο έπεσε θύμα κατ’ επανάληψη βιασμών και μαστροπείας.

Συνεχίζεται η μεγάλη έρευνα των Αρχών για την πλήρη εξιχνίαση της δυσώδους υπόθεσης. Ο ταξίαρχος εν αποστρατεία Θανάσης Κατερινόπουλος, το πρωί της Πέμπτης μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha και στην εκπομπή «Happy Day» «ξετυλίγει το κουβάρι» των βιασμών της 12χρονης στα Σεπόλια. «Θα ευχόμουν να μην υπάρχει αστυνομικός στην υπόθεση. Μέχρι το βράδυ θα ξέρουμε. Αν υπάρχει αστυνομικός είναι ένα χτύπημα στον θεσμό», ανέφερε αρχικά.

«Χθες στην Ελευσίνα συνέλαβαν έναν 70χρονο σε κεντρικό δρόμο μέσα σε αυτοκίνητο ο οποίος έκανε πράγματα τρελά. Σάτυρους πάντα είχε, βιαστές είχε αλλά λιγότερους. Οι περιπτώσεις με θύματα παιδιά είναι μετρημένες στα δάχτυλα», είπε ο κ. Κατερινόπουλος.

«Η ιστορία δεν έχει τελειώσει, θα μας απασχολήσει για μέρες ακόμα. Το κοριτσάκι δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Όταν έμαθε ότι η μαμά προφυλακίστηκε, το παιδί προσωρινά θα “κλείδωσε” το στοματάκι του. Βέβαια δεν είναι να μιλήσει το παιδί, μιλούν τα στοιχεία», ανέφερε σχετικά με την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στα Σεπόλια.

«Πρόκειται για κύκλωμα, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Όταν το παιδί αυτό το πήγαιναν στον οίκο ανοχής ήταν κύκλωμα. Δεν είναι εύκολο να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και άλλα παιδιά Εκτιμώ ότι δεν μπορεί να αφορά μόνο ένα παιδί, αφορά και άλλα παιδιά, η υπόθεση», υπογράμμισε.

«Πολλά είδαν το φως της δημοσιότητας που δεν θα έπρεπε να βγουν γιατί μια προανάκριση για να είναι επιτυχημένη πρέπει να είναι μυστική. Αν τα στοιχεία σε βάρος της μάνας δεν ήταν ατράνταχτα ειδικά για το παιδί δεν θα είχε συλληφθεί. Αν χειριζόμουν την υπόθεση θα προσπαθούσα με νύχια και με δόντια να την κρατήσω λίγες μέρες ακόμα στο περιθώριο για να μιλήσει το παιδί περισσότερο από όσο είχε μιλήσει», είπε ο κ. Κατερινόπουλος.

Η μητέρα της 12χρονης.INTIME NEWS

Στην εκπομπή «Happy Day» μίλησε και ο Δήμος Βερύκιος ο οποίος ανέφερε ότι εμπλέκεται αστυνομικός στην υπόθεση. «Είναι απαράδεκτο. Ο αστυνομικός όφειλε αμέσως μπήκε στην πλατφόρμα να το καταθέσει στις αρμόδιες Αρχές της υπηρεσίας του. Αντίθετα ο διεστραμμένος έκανε το αντίθετο. Αυτοί δεν έχουν θέση στην αστυνομία», ανέφερε ο Θανάσης Κατερινόπουλος.

Τα 29 φρικώδη μηνύματα του Μίχου στους παιδοβιαστές

Αποτροπιασμό και θλίψη προκαλούν τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής για τη δράση του 53χρονου Ηλία Μίχου, με θύμα την άτυχη 12χρονη από τα Σεπόλια.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, από το σύνολο των 367 συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν μέσω της εφαρμογής «Βlindchat», οι 71 ξεκινούσαν με ένα τυποποιημένο μήνυμα προς τους «πελάτες» (εν δυνάμει βιαστές), στο οποίο αναγραφόταν συνοπτικά μία περιγραφή της ανήλικης: «Ηλικία 17 ετών, 40 περίπου κιλά, ύψος 1,65».

Στο τυποποιημένο αυτό μήνυμα ο Ηλίας Μίχος ενημέρωνε τους «συνομιλητές» του, προσποιούμενος την ανήλικη, ότι τα ραντεβού γίνονται σε αμάξι, έναντι αμοιβής 70 ευρώ, σε σημείο που βρίσκεται κοντά στο σταθμό Μετρό των Σεπολίων.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης προσθέτουν ότι το συγκεκριμένο τυποποιημένο μήνυμα εστάλη σε 29 συνομιλίες κατά το χρονικό διάστημα από τις 7 Ιουλίου 2022 έως τις 15 Ιουλίου 2022. Ο Ηλίας Μίχος φέρεται ναέδινε ένα κινητό τηλέφωνο, προτρέποντας τους «ενδιαφερόμενους» να επικοινωνήσουν με την ανήλικη είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω της εφαρμογής Viber.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακές συνομιλίες μέσω μηνυμάτων με 212 προφίλ αγνώστων ανδρών, τουλάχιστον μία φορά με τον καθένα.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο Ηλίας Μίχος είχε δημιουργήσει 51 διαφορετικά προφίλ της ανήλικης, εκ των οποίων τα 35 δοκιμαστικά. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιήθηκε η επιλογή για δωρεάν είσοδο στην εφαρμογή.

Οι συνομιλίες, πραγματοποιήθηκαν από τις 25 Μαΐου 2022 και ώρα 14:34 έως και την 22 Αυγούστου 2022 και ώρα 00:42. Ένα καινούργιο στοιχείο που αποκαλύπτεται είναι ότι η αμοιβή που ζητούσε ο Ηλίας Μίχος έφτανε σε ορισμένες περιπτώσεις και τα 200 ευρώ.

Αίσθηση προκαλεί ότι είχαν σταλεί από προφίλ που είχε δημιουργήσει συνολικά 90 φωτογραφίες, σε 76 διαφορετικούς χρήστες, ενώ έχει λάβει 12 φωτογραφίες από 10 άγνωστους άντρες.

Την ίδια ώρα, εντείνονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του «Μιχάλη», το όνομα του οποίου αναφέρεται πολλές φορές στην κατάθεση της 12χρονης.

Το ερώτημα που προσπαθούν να απαντήσουν οι αστυνομικοί είναι εάν υπήρχε και άλλος μαστροπός πέραν του Ηλία Μίχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί αναφέρουν σχετικά με το ρόλο του:

«Η 12χρονη διατηρούσε συνομιλία, αρχικά μέσω της ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης messenger και στη συνέχεια μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Instagram, με άτομο με το όνομα «Μιχάλης», το οποίο γνωρίζοντας ότι η οικογένειά της ανήλικης αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, μεσολαβούσε ώστε να κανονίζει ερωτικές συνευρέσεις με άτομα που ο ίδιος γνώριζε, έναντι αμοιβής. Η 12χρονη δεν είχε συναντηθεί ποτέ μαζί του».

Στο μεταξύ, για «διασυνδέσεις» του Ηλία Μίχου έκαναν λόγο στις καταθέσεις τους η μητέρα και η θεία της 12χρονης, ενώ ήδη έχει αποκαλυφθεί ότι αστυνομικούς που υπηρετεί στη ΓΑΔΑ συνομιλούσε με την ανήλικη.

Η μητέρα κατέθεσε ότι «το μαγαζί του είναι σε κεντρικό σημείο στη γειτονιά. Ήταν άνθρωπος της εκκλησίας, είχε πολλούς γνωστούς στη γειτονιά, ηθοποιούς, πολιτικούς… (…) Του είχα εμπιστοσύνη, γιατί έβλεπα αστυνομικούς να συχνάζουν στο μαγαζί του». Η θεία κατέθεσε ότι η μητέρα της είχε μιλήσει για τις «διασυνδέσεις» του.

Παράλληλα, στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζεται μεγάλος όγκος δεδομένων, για τα εν λόγω πρόσωπα, σε βάρος των οποίων αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Περισσότεροι από 10 χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυροβόλα όπλα στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του 2023

Στις ΗΠΑ, οι απώλειες ζωών ως αποτέλεσμα διαφόρων επιθέσεων με χρήση πυροβόλων όπλων ξεπέρασαν τις 10 χιλιάδες πριν ολοκληρωθεί το πρώτο...

Eurostat: Στη χειρότερη θέση η Ελλάδα στη μείωση καταθέσεων σε επίπεδο ευρωζώνης

Οι Έλληνες είναι οι πιο ανήσυχοι σε επίπεδο ευρωζώνης, σε ό,τι αφορά την ακρίβεια στην αγορά«Πρωταθλητές» αναδεικνύονται οι Έλληνες (σε επίπεδο ευρωζώνης) στην…απόσυρση των...

Το τρικ που σκέφτηκαν οι κάτοικοι της πιο σκοτεινής πόλης στον κόσμο για να βλέπουν λίγο ήλιο

Η τεχνική που επινόησαν ονομάζεται SoslpeilΑνάμεσα στα βουνά της νότιας Νορβηγίας, περίπου 170 χιλιόμετρα μακριά από το Όσλο, βρίσκεται η μικρή πόλη Rjukan....

Βρετανία: Η κρίση του κόστους ζωής ωθεί κόσμο στα τυχερά παιχνίδια

Ορισμένοι Βρετανοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα τυχερά παιχνίδια χρησιμοποιούν τα πρακτορεία στοιχηματισμού για να ανταπεξέλθουν στο κόστος ζωής.Ορισμένοι Βρετανοί που...

Στρατιωτικές δαπάνες: Η Ελλάδα ξεπέρασε τις υπερδυνάμεις

Κάθε Έλληνας πλήρωσε το 2022 713 δολάρια σε στρατιωτικές δαπάνες την ίδια στιγμή που ένας Γερμανός πληρώνει 642 δολάρια Τι...