Αρχική Ελλάδα Κάτοικοι χωριού αποφάσισαν αποχή από εθνικές & αυτοδιοικητικές εκλογές λόγω ίντερνετ

Κάτοικοι χωριού αποφάσισαν αποχή από εθνικές & αυτοδιοικητικές εκλογές λόγω ίντερνετ

Μια απόφαση που προκαλεί αίσθηση και αποτυπώνει την οργή των κατοίκων της  κοινότητας Αγριάνης του Δήμου Σουφλίου, έλαβαν οι κάτοικοι.

Αποφασισμένοι να “τιμωρήσουν” όσους δεν βοηθούν στο χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με το Internet, οι νέοι κάτοικοι, που αποτελούν και το 40% του πληθυσμού του χωριού, πήραν απόφαση να απέχουν από τα εκλογικά τους δικαιώματα τόσο στις εθνικές όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στην περίοδο της πανδημίας 130 σπουδαστές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, αντιμετώπισαν τεράστια προβλήματα με την παρακολούθηση των μαθημάτων τους αφού η χαμηλή ταχύτητα στο Internet τους απέκλειε από τα μαθήματα όπου εκτός των άλλων τους πρόσθεσε μεγάλο αριθμό απουσιών.

Οι υποσχέσεις που είχαν πάρει ήταν ότι το πρόβλημα θα επιλύονταν, αλλά εδώ και ένα χρόνο από την ώρα που αυτό αναδείχθηκε, δεν έχει γίνει το παραμικρό.

“Όλες οι γύρω περιοχές έχουν αναβαθμισθεί διαδικτυακά και μόνο η Αγριάνη έμεινε εκτός”, δηλώνει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Πρόεδρος των κοινοτήτων Αγριάνης – Πρωτοκκλησίου Αλή Σαλή Ογλού.

Με το τέλος της πανδημίας μαθητές και άλλοι κάτοικοι του χωριού αναγκάζονται να ανεβαίνουν στα γύρω βουνά ώστε να έχουν σήμα για να μπορούν να επικοινωνήσουν.

“Μπορεί οι συναντήσεις με τα πολιτικά πρόσωπα να ήταν αρκετές, μπορεί το θέμα να απασχόλησε τη βουλή μετρά από παρέμβαση στελεχών του Σύριζα όπως η βουλευτής κ. Νατάσα Γκαρά και ο κ. Μενέλαος Μαλτέζος” όπως επισημαίνει ο κ. Αλή Σαλή Ογλού, όμως τίποτα δεν άλλαξε.

Η αγανάκτηση περίσσεψε και γι’ αυτό μετά από απόφαση που πήραν οι νέοι ηλικίας 18 μέχρι 40 χρόνων είναι να απέχουν από τις επικείμενες εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κοινοβουλευτικές.

“Μπορεί οι 300 ψήφοι να μην είναι υπολογίσιμοι για κάποιους όμως εμείς θέλουμε να αναδείξουμε την αγανάκτηση μας… Είναι ο δεύτερος χειμώνας που θα περάσουμε μετά την υπόσχεση που πήραμε χωρίς να έχει γίνει κάτι.” τονίζει ο πρόεδρος. “Θέλουμε να δείξουμε ότι ο κόσμος στα μέρη μας ξέρει να τιμωρεί”, προσθέτει.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Δανία: Πανεπιστήμιο έχει στο υπόγειό του συλλογή 9.479 εγκεφάλων από ψυχικά ασθενείς

Στο υπόγειο του Πανεπιστημίου της Δανίας στο Οντένσε, μια σειρά διαδρόμων φιλοξενεί τη «Συλλογή Εγκεφάλων». Περιλαμβάνει 9.479 δείγματα εγκεφάλων που διατηρούνται...

Πόσο ασφαλείς είναι οι καταθέσεις των Ελλήνων;

Για αναθεώρηση των οικονομικών στοιχείων επί τα βελτίω μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Ανέφερε ότι η ανάπτυξη φέτος θα είναι υψηλότερη...

Τα «μυστικά» της νέας ρύθμισης των 36 και 72 δόσεων

Σε πολλές δόσεις που φθάνουν έως και 72 και με δόση που ξεκινάει από 30 ευρώ τον μήνα, χιλιάδες πολίτες έχουν την ευκαιρία να...

Κύθνος: Έτοιμο για απόπλου το σούπερ γιοτ “007” που είχε μισοβυθιστεί [εικόνες]

Τον Σεπτέμβρη του 2022, η εντυπωσιακή θαλαμηγός “007” είχε προσαράξει στα αβαθή, πιθανότατα, από αστοχία του συστήματος πλοήγησης του σκάφους, με...

Κάνουν έξωση σε γιαγιά επειδή το σπίτι που ζει εδώ και 62 χρόνια δεν είναι ενεργειακά βιώσιμο

Σε μια γυναίκα, 83 ετών, στο Έντογουινστόου της Μεγάλης Βρετανίας ανακοινώθηκε ότι πρέπει να εγκαταλείψει το σπίτι στο οποίο ζει εδώ και 62 χρόνια,...