Αρχική Ελλάδα Καβάλα: Καταδικάστηκαν οι γονείς που χτύπησαν το παιδί τους όταν τους είπε...

Καβάλα: Καταδικάστηκαν οι γονείς που χτύπησαν το παιδί τους όταν τους είπε ότι είναι gay

Σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή καταδικάστηκαν την περασμένη Παρασκευή από δικαστήριο της Καβάλας οι γονείς ανήλικου παιδιού. Η ποινική διαδικασία προκλήθηκε σε βάρος τους μετά από καταγγελία του παιδιού τους.

Οι δύο γονείς κατηγορούνταν για απλή σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου προσώπου και απειλή σε βάρος αδύναμου προσώπου. Όλα αυτά φέρονται να έγιναν στην οικία της οικογένειας τον Φεβρουάριο του 2023, σύμφωνα με το proininews.gr.

Ο λόγος αυτής της επεισοδιακής σχέσης είναι ο εξής όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια της δίκης: Το ανήλικο παιδί της οικογένειας δήλωσε και συνεχίζει να δηλώνει ξεκάθαρα στους γονείς του ότι έχει ομοφυλοφιλική ταυότητα.

Με αυτήν την αφορμή υπήρξαν εντάσεις στην οικογένεια με αποτέλεσμα το παιδί να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Όπως φάνηκε το παιδί είχε απευθυνθεί από καιρό στη δικαιοσύνη και στην αστυνομία, ζητώντας προστασία. Από τις πρώτες καταγγελίες του και μετά αποφασίστηκε άπαντες να επισκέπτονται μια φορά την εβδομάδα ψυχολόγο. Είναι κάτι που συνεχίζεται. Επειδή όπως φαίνεται οι εντάσεις συνεχίζονταν, υπήρξε και η ποινική διαδικασία. Προηγήθηκε καταγγελία στην Αστυνομία.

Το δικαστήριο κάλεσε εκτάκτως σε κατάθεση το ανήλικο παιδί, το οποίο παρακολουθούσε τη δίκη. Η κατάθεση του παιδιού έγινε μετά την απολογία των γονέων του. Το παιδί μεταξύ άλλων κατέθεσε: «Ο πατέρας μου δέχεται και ανέχεται. Η μητέρα μου δυσκολεύεται. Δεν θέλω να τιμωρηθούν». Ωστόσο επιβεβαίωσε στην κατάθεση του τα περιστατικά της δικογραφίας. Στην απολογία της η μητέρα ζήτησε συγγνώμη από το παιδί της. Και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε…».

Η Εισαγγελική πρόταση ζήτησε μετατροπή της κατηγορίας από πρόκληση σωματικής βλάβης σε απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης. Τελικά για αυτήν την κατηγορία και οι δύο κατηγορούμενοι αθωώθηκαν.

Ζητήθηκε η ενοχή τους για την απειλή, πρόταση που δέχθηκε το δικαστήριο επιβάλλοντας την ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή και στον πατέρα και στην μητέρα. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου συμβούλεψε τους γονείς να αποκαταστήσουν πλήρως τις σχέσεις τους με το παιδί τους, να λύνουν τα προβλήματα με διάλογο.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

ΑΑΔΕ: Μήνυμα σε «ξεχασιάρηδες» οφειλέτες – Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή

Ένα ψηφιακό εργαλείο που θα ενημερώνει τον φορολογούμενο για τις οικονομικές υποχρεώσεις του απέναντι στο Δημόσιο, προκειμένου να αποφεύγεται...

Η πραγματική «Ατλαντίδα»: Εντυπωσιακά ευρήματα από αρχαία πόλη στο βυθό της Μεσογείου

Νέους θησαυρούς από τη χαμένη πόλη του Ηρακλείου (ή Θώνις, όπως την αποκαλούσαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι) στο βυθό της...

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 26,7% καταγράφηκε στον όγκο της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας τον Ιούνιο

Το α’ εξάμηνο, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζει στο σύνολο της χώρας αύξηση 11,6% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών Αύξηση 26,7% καταγράφηκε στον όγκο της...

Πέναλτι σε επαγγελματίες του χιλιάρικου

Μέχρι το τέλος του έτους ή στην αρχή του επόμενου θα γίνουν γνωστές οι αλλαγές που θα...

Ώρες κοινής ησυχίας: Τα τραγούδια, τα ραδιόφωνα και τα άλλα… περίεργα που απαγορεύονται από Κυριακή

Οι ώρες κοινής ησυχίας αλλάζουν από την Κυριακή 1η Οκτωβρίου – Ποιες απαγορεύσεις ισχύουν μέσα στο συγκεκριμένο ωράριο Σύμφωνα με τη Αστυνομική Διάταξη 3 του...