Αρχική Κόσμος Κέρδισε αποζημίωση 104.000 ευρώ για «χαστούκι» του αφεντικού της στα οπίσθια με...

Κέρδισε αποζημίωση 104.000 ευρώ για «χαστούκι» του αφεντικού της στα οπίσθια με χάρακα

Μια γυναίκα στην Βρετανία, που δέχθηκε «χαστούκι» στα οπίσθια με χάρακα από τον διευθυντή της, διευθέτησε την υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης, αποδεχόμενη την αποζημίωση των 90.000 λιρών (104.000 ευρώ) που της προσφέρθηκε.

Αφού παραπονέθηκε στην εταιρεία της, της φέρθηκαν σαν ταραχοποιό στοιχείο με τον εργοδότη της να ισχυρίζεται ότι «είχε ντυθεί και συμπεριφερόταν προκλητικά».

Ο διευθυντής της, που προέβη στην ενέργεια, δικαιολογήθηκε λέγοντας «Συγγνώμη αναγκάστηκα», ενώ συνάδελφος που ήταν μπροστά στο επεισόδιο, απλά γέλασε. Αργότερα οι δύο άντρες φρόντισαν να μεταφέρουν το «αστείο» όπως το χαρακτήρισαν, και σε άλλους εργαζόμενους της εταιρείας.

Η γυναίκα αν και διστακτική στην αρχή, ανέφερε την ιστορία που βίωσε στην διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού, ενημερώνοντας ότι δεν θα επιστρέψει στην εργασία της πριν το θέμα διευθετηθεί καταλλήλως.

Η πρόταση της εταιρείας ήταν να υπάρξει μια συνάντηση ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη σε παρακείμενο καφέ και να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις προκειμένου να λάβει τέλος η υπόθεση, κάτι που η γυναίκα αρνήθηκε, καθώς την θεώρησε εντελώς απαράδεκτη.

Χρειάστηκε να περάσουν πέντε εβδομάδες για να δοθεί λύση στην υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης της εργαζόμενης, με σωρεία από «αναληθή και απαξιωτικά σχόλια εις βάρος της».

Η εργαζόμενη τελικά αναγκάστηκε να παραιτηθεί καθώς αρνήθηκε να επιστρέψει στην εργασία της και να δουλέψει για τον εργοδότη της που την είχε λοιδορήσει δημοσίως.

Το περιστατικό ήρθε στο φως από την Επιτροπή Ισότητας της Βόρειας Ιρλανδίας, της οποίας η επικεφαλής επίτροπος, Τζέραλντιν ΜακΓκέιχι, είπε ότι ήταν μια συγκλονιστική υπόθεση που «επιδεικνύει μια τοξική κουλτούρα που δείχνει ελάχιστο σεβασμό για τις εργαζόμενες γυναίκες».

Ως μέρος της συμφωνίας του διακανονισμού, ο εργοδότης της γυναίκας συμφώνησε να συνεργαστεί με την επιτροπή σχετικά με τις πολιτικές της εταιρείας πάνω στο θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης και να εκπαιδεύσει όλα τα διευθυντικά στελέχη και το προσωπικό σε αυτές τις πολιτικές.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Δανία: Πανεπιστήμιο έχει στο υπόγειό του συλλογή 9.479 εγκεφάλων από ψυχικά ασθενείς

Στο υπόγειο του Πανεπιστημίου της Δανίας στο Οντένσε, μια σειρά διαδρόμων φιλοξενεί τη «Συλλογή Εγκεφάλων». Περιλαμβάνει 9.479 δείγματα εγκεφάλων που διατηρούνται...

Πόσο ασφαλείς είναι οι καταθέσεις των Ελλήνων;

Για αναθεώρηση των οικονομικών στοιχείων επί τα βελτίω μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Ανέφερε ότι η ανάπτυξη φέτος θα είναι υψηλότερη...

Τα «μυστικά» της νέας ρύθμισης των 36 και 72 δόσεων

Σε πολλές δόσεις που φθάνουν έως και 72 και με δόση που ξεκινάει από 30 ευρώ τον μήνα, χιλιάδες πολίτες έχουν την ευκαιρία να...

Κύθνος: Έτοιμο για απόπλου το σούπερ γιοτ “007” που είχε μισοβυθιστεί [εικόνες]

Τον Σεπτέμβρη του 2022, η εντυπωσιακή θαλαμηγός “007” είχε προσαράξει στα αβαθή, πιθανότατα, από αστοχία του συστήματος πλοήγησης του σκάφους, με...

Κάνουν έξωση σε γιαγιά επειδή το σπίτι που ζει εδώ και 62 χρόνια δεν είναι ενεργειακά βιώσιμο

Σε μια γυναίκα, 83 ετών, στο Έντογουινστόου της Μεγάλης Βρετανίας ανακοινώθηκε ότι πρέπει να εγκαταλείψει το σπίτι στο οποίο ζει εδώ και 62 χρόνια,...